Νορβηγία: Όλες οι αλλαγές για το Melodi Grand Prix 2021!

Μέσω μιας διαδικτυακής συνεδρίας, ο υπεύθυνος διοργάνωσης του Melodi Grand Prix, Stig Karlsen, έδωσε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές και τον τρόπο διεξαγωγής του MGP 2021, της εθνικής επιλογής της Νορβηγίας για την Eurovision.

Όπως είχαμε ήδη ενημερωθεί, το φετινό MGP θα αποτελείται από 6 shows.

Πιο αναλυτικά:

1ος ημιτελικός: 16 Ιανουαρίου 2021

2ος ημιτελικός: 23 Ιανουαρίου 2021

3ος ημιτελικός: 30 Ιανουαρίου 2021

4ος ημιτελικός: 6 Φεβρουαρίου 2021

5ος ημιτελικός: 13 Φεβρουαρίου 2021

Τελικός: 20 Φεβρουαρίου 2021


H πρώτη αλλαγή έρχεται στον αριθμό των φιναλίστ οι οποίοι φέτος θα είναι 12. Οι μισοι εξ αυτών, θα έχουν απευθείας εισιτήριο για τον τελικό ενώ οι πέντε θα προκύψουν από τους ημιτελικούς. Μια ακόμα αλλαγή του διαγωνισμού, επικεντρώνεται στον μη διαχωριμό των καλλιτεχνών στους ημιτελικούς, βάσει γεωγραφικής περιοχής, κάτι που συνέβη το 2020.

Κάθε ημιτελικός θα αποτελείται από 4 καλλιτέχνες και ένας εξ αυτών θα παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο. Τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού θα δημοσιευθούν στις 11 Ιανουαρίου μαζί με αυτά των 6 που θα βρίσκονται ήδη στον μεγάλο τελικό κάτι που θα επαναλαμβάνεται κάθε Δευτέρα για κάθε ημιτελικό αντίστοιχα.

Κατα την διάρκεια του πρώτου ημιτελικού, θα δούμε να παρουσιάζουν live την συμμετοχή τους, οι δύο απευθείας φιναλίστ, με τους υπόλοιπους τέσσερις να εμφανίζονται στους υπόλοιπους ημιτελικούς.

Η wildcard του τελικού

Με τους έξι να βρίσκονται απευθείας στον τελικό και τους πέντε να προκύπτουν από τις βραδιές που θα προηγηθούν, το παζλ του τελικού μένει να συμπληρώσει ο 12ος φιναλίστ. Αυτός θα προκύψει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, μετά το πέρας του τελευταίου ημιτελικού, μέσα από μια ειδική βραδιά, και θα είναι ένας εκ των 15 που έχουν αποκλειστεί ήδη από την διαδικασία.


Ο Stig Karlsen, έδωσε πληροφορίες και για την ποικιλία των τραγουδιών που θα δούμε κατά την διάρκεια του MGP. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, θα δούμε ένα ευρύ φάσμα κομματιών από όλα τα μουσικά είδη. Τόσο το κλασικό ροκ όσο και το βαρύ μέταλ θα έχουν εκπροσώπηση στον εθνικό τελικό κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις του είδους που δεν έβρισκαν τέτοια κομμάτια τα προηγούμενα χρόνια. Υπόσχεται επίσης ένα σύνολο γνωστών και μη καλλιτεχνών ενώ τονίζει πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα τραγούδια που είναι αντάξια νίκης στον διαγωνισμό τον Μάιο.

Όσον αφορά τη ψηφοφορία, ανέφερε ότι θα διατηρηθεί η ψηφιακή διεξαγωγή της όπως και το 2020, με τα βλέμματα όλων των τεχνικών του NRK να είναι στραμμένα πάνω σε αυτήν έτσι ώστε να αποφευχθούν τα τεχνικά προβλήματα που υπήρξαν έντονα την περασμένη χρονιά.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην ύπαρξη ή μη κοινού κατα την διάρκεια της διαδικασίας. Επισημάνθηκε ότι το NRK είναι ήδη προετοιμασμένο τόσο για την φυσική παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων όσο και για την ύπαρξη μιας κενής αίθουσας. Ο Karlsen υπόσχεται πως όλη η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά, σε μια περίοδο όπου οι εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά τον κόσμο είναι ελάχιστες, κάτι που κάνει το MGP 2021 ιδιαίτερα σημαντικό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *