Σουηδία: Η Jessica Andersson έτοιμη για το Melodifestivalen 2021. Το ίδιο και η Klara Hammarström και ο Alvaro Estrella!

Σύμφωνα με την πάντα έγκυρη εφημερίδα Aftonbladet, τρεις ακόμα καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να διαγωνιστούν στο επόμενο Melodifestivalen.

Οι τρεις νέοι υποψήφιοι

Το πρώτο όνομα είναι η νικήτρια του 2003 Jessica Andersson, η οποία είναι έτοιμη να λάβει μέρος για όγδοη φορά στην σουηδική διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου για τη Eurovision. Η Jessica Andersson έκανε το ντεμπούντο της στο Melodifestivalen το 2003 με το ντουέτο Fame και το τραγούδι “Give Me Your Love”, και έλαβε το χρήσμα της εκπροσώπησης της Σουηδίας στο διαγωνισμό της Eurovision το 2003 τερματίζοντας στην 5η θέση. Η τελευταία της συμμετοχή στην Σουηδική επιλογή ήταν το 2018 με το τραγούδι “Party Voice”. Το τραγούδι με το οποίο αναμένεται να συμμετέχει είναι στο ίδιο ύφος με την τελευταία της συμμετοχής, σύγχρονο uptempo schlagerpop.

Το δεύτερο όνομα που αποκαλύπτει η εφημερίδα είναι η Klara Hammarström, η οποία πήρε μέρος στο φετινό Melodifestivalen με το τραγούδι “Nobody” αλλά χωρίς επιτυχία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πήρε μέρος σε διάφορα συγγραφικά camps με σκοπό τη συγγραφεί κομματιών για την Σουηδική διαδικασία επιλογής. Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, οι ιθύνοντες του Melodifestivalen έχουν ζητήσει τραγούδια για τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα.

Το 3ο όνομα που αποκαλύπτει η Aftonbladet είναι αυτό του Alvaro Estrella από τη Χιλή. Η πρώτη συμμετοχή του Alvaro στο Melodifestivalen ήταν το 2014 με το τραγούδι “Bedroom” χωρίς επιτυχία. Τελευταία του απόπειρα ήταν στο φετινό διαγωνισμό με το τραγούδι “Vamos Amigos” με το οποίο έφτασε τελικό μέσω του γύρου της δεύτερης ευκαιρίας.

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής για το Melodifestivalen 2021:

  1. Julia Alfrida  (από τον ραδιοφωνικό διαγωνισμό P4 nästa)
  2. Tusse Chiza
  3. Sannex 
  4. Sami Rekik och Wahl
  5. The Mamas
  6. Dotter
  7. Jessica Andersson
  8. Klara Hammarström
  9. Alvaro Estrella

Η πλήρη λίστα με τους υποψηφίους του Melodifestivalen 2021 αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι οι 14 από τους 28 συμμετέχοντες του Melodifestivalen προκύπτουν από την ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς του SVT, οι 13 επιλέγονται με πρόσκληση που απευθύνει σε αυτούς το SVT και 1 είναι προέρχεται από τον ραδιοφωνικό διαγωνισμό, P4 Nästa. Για το Melodifestivalen 2021 έχουν υποβληθεί 2747 τραγούδια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodifestivalen 2021 έχει ως εξής:

  • Ο 1ος ημιτελικός 6 Φεβρουαρίου
  • Ο 2ος ημιτελικός 13 Φεβρουαρίου
  • Ο 3ος ημιτελικός 20 Φεβρουαρίου
  • Ο 4ος ημιτελικός 27 Φεβρουαρίου
  • Ο γύρος της δεύτερης ευκαιρίας 6 Μαρτίου
  • Ο τελικός 13 Μαρτίου

Σας θυμίζουμε ότι το Melodifestivalen 2021 λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί μόνο στην Στοκχόλμη, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2021!

Πηγές: Aftonbladet, ESCPanelen

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *