American Song Contest: Ανακοινώθηκε το φορμάτ του διαγωνισμού | Δέκα τηλεοπτικά δίκτυα διεκδικούν τα δικαιώματα!

Ο παραγωγός του American Song Contest, Ola Melzig, έδωσε μία κατατοπιστική συνέντευξη στον Jan Bors και στο κανάλι του Humans Of Eurovision. Ο Ola Melzig έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το φορμάτ του διαγωνισμού, ενώ αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου που θα πάρει τα δικαιώματα.

Το φορμάτ

Αν και ακόμα γίνονται συζητήσεις για το τελικό φορμάτ του American Song Contest, ο Ola Melzig ανέφερε ότι οι περισσότερες λεπτομέρειες έχουν οριστικοποιηθεί.

  • Θα υπάρχουν αρχικά πέντε προκριματικοί γύροι όπου δέκα πολιτείες θα διαγωνίζονται σε κάθε προκριματικό, για το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στον ημιτελικό.
  • Οι 20 πολιτείες που θα έχουν προκριθεί από τους προκριματικούς θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς. Σε κάθε ημιτελικό θα συμμετάσχουν 10 πολιτείες, με τους πέντε να προκρίνονται στον τελικό.
  • Μόνο οι 10 πολιτείες που θα έχουν προκριθεί από τους δύο ημιτελικούς θα διαγωνίζονται στον μεγάλο τελικό.

Το φορμάτ στους προκριματικούς θα είναι παρόμοιο με αυτό του Melodifestivalen, ενώ στον τελικό και στους ημιτελικούς θα ακολουθηθεί η διαδικασία της Eurovision.

Η επιλογή των τραγουδιών

Όπως συμβαίνει και στην Eurovision, η κάθε πολιτεία θα έχει ελευθερία στον τρόπο επιλογής της συμμετοχής της. Τα διαγωνιζόμενα τραγούδια θα πρέπει να πρωτότυπα, ενώ τα φωνητικά θα είναι προηχογραφημένα, με ζωντανή μόνο την πρώτη φωνή.

Θα δουλέψουμε με τις δισκογραφικές εταιρείες στις ΗΠΑ για να βρούμε τους ερμηνευτές και τα τραγούδια. Δεν θα έχουμε υποψήφιο τον Justin Timberlake, το πιθανότερο…αλλά θα εστιάσουμε σε καταξιωμένους καλλιτέχνες που δεν είναι γνωστοί στους περισσότερους.

Τα πρώτα χρόνια η ομάδα παραγωγής θα βοηθά τις πολιτείες στην ανεύρεση των καλλιτεχνών και των τραγουδιών, στόχος όμως είναι στα τρία πρώτα χρόνια του διαγωνισμού, η κάθε πολιτεία να αναλάβει μόνη της την διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της.

Σύνδεση της Eurovision με το American Song Contest

H ΕΒU επιθυμεί να υπάρξει σύνδεση των δύο διαγωνισμών, με τον νικητή της Eurovision να εμφανίζεται ως interval act στο American Song Contest και το αντίστροφο.

Θέλουμε ο American Song Contest να είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη. Να έχουν πρόσβαση οι Ευρωπαίοι και γιατί όχι ο νικητής της Eurovision να είναι interval act στο American Song Contest και ο νικητής εδώ interval act στην Eurovision.

Ποιο κανάλι θα πάρει τα δικαιώματα του διαγωνισμού;

Μέχρι τον Αύγουστο δέκα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση των δικαιωμάτων του American Song Contest. Πολύ σύντομα και μέχρι το τέλος του 2020 θα ανακοινωθεί το δίκτυο που θα αναλάβει την μετάδοση του διαγωνισμού. Ο πρώτος American Song Contest θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Άνοιξη του 2022, με πιθανή όμως ημερομηνία τις διακοπές των Χριστουγέννων το 2021.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *