EBU: “Όλοι οι διαγωνιζόμενοι τραγούδησαν ζωντανά στην Junior Eurovision 2020”!

Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision χωρίς δράμα δεν υπάρχει, το ίδιο φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και στην Junior Eurovision 2020. Ο 18ος παιδικός διαγωνισμός της Eurovision, βρήκε νικήτρια την Γαλλία, αλλά δεν ήταν λίγοι αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι στο live on tape videos της γαλλικής συμμετοχής, η Valentina τραγουδούσε playback. Οι ίδιες κατηγορίες εκτοξεύθηκαν και εναντίον της συμμετοχής της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.

Μάλιστα με αφορμή τις κατηγορίες που κυριολεκτικά κατέκλεισαν το διαδίκτυο μετά το πέρας του διαγωνισμού, η επικεφαλής του ψυχαγωγικού προγράμματος της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης (TVE), Toñi Prieto, απηύθυνε επίσημα ερώτημα προς την EBU, αν πράγματι όλοι οι διαγωνιζόμενοι στα live on tape videos, ερμήνευαν τις συμμετοχές τους ζωντανά.

Η EBU απάντησε άμεσα στην TVE, λέγοντας πως όπως ήταν στους κανονισμούς του φετινού διαγωνισμού, όλοι οι συμμετέχοντες στα live on tape videos, τραγουδούσαν ζωντανά. Η EBU τονίζει ότι υπήρχαν και οι απαραίτητες δικλείδες ελέγχου και ασφαλείας, προς επιβεβαίωση του παραπάνω.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και η νικήτρια Valentina, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες:

Σας θυμίζουμε ότι στην Junior Eurovision 2020 οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να βιντεοσκοπήσουν μια ζωντανή ερμηνεία της συμμετοχής τους, σε προγενέστερο χρόνο από την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Τα 12 αυτά live on tape videos διαγωνίστηκαν την Κυριακή, αφού εξαιτίας της πανδημίας, ήταν αδύνατη η ζωντανή παρουσία των συμμετεχόντων στην Βαρσοβία.

https://www.youtube.com/watch?v=3iIMGA0aUZE

Πηγή: Eurofestivales
3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ina
    Ina says:

    Δεν ήταν live αυτό που ακούσαμε, αυτό είναι σίγουρο. Όμως, βλέποντας το πρώτο βίντεο με τη βιντεοσκόπηση της Valentina (το ερασιτεχνικό) φαίνεται ότι τραγουδούσε live. Το γιατί επέλεξαν να της καλύψουν τη φωνή με το ηχογραφημένο είναι άλλη κουβέντα. Ίσως έκανε πολύ θόρυβο η σκηνή από τα έντονα πατήματα των χορευτών (στο πρώτο βίντεο κάνει) και δεν ακουγόταν ωραίο το αποτέλεσμα.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Νομιζω οτι η απαντηση ειναι πολυ απλη. Τα φωνητικα ηταν προηχογραφημενα. Δυστυχως αυτος ο κανονισμος αφηνει παραθυράκι, κάνοντας καποιους να χρησιμοποιουν τοσα πολλα φωνητικα που ουσιαστικα και η πρωτη φωνη φαινεται σαν να ειναι playback. Είναι ιδια περίπτωση με τον ελληνικο τελικο του 2002, όπυο ο Ρακιντζης εκανε ενα τραγουδι φουλ στα φωνητικα που ακουγονταν στον ελληνικο τελικο playback. Δεν νομιζω οτι η Valentina τραγουδουσε playback, απλα ακουγονταν περισσοτερο τα φωνητικα.

      Απάντηση
      • Ina
        Ina says:

        Καλά ναι, τα προηχογραφημένα φωνητικά είναι “νόρμα” χρόνια τώρα στον παιδικό διαγωνισμό. Αλλά για παράδειγμα, η αρχή του τραγουδιού που δεν έχει δυνατά φωνητικά, είναι ολόιδια, πανομοιότυπη με το ηχογραφημένο. Σε μια άλλη λάιβ εμφάνιση της Valentina για κάποια γαλλική εκπομπή που τραγούδησε λάιβ το πρώτο κομμάτι, είναι ολοφάνερο ότι είναι λάιβ γιατί το τραγουδάει κάπως διαφορετικά .
        Προς Θεού, εγώ δεν κρίνω όσους το έκαναν. Μιλάμε για παιδιά στην τελική. Άλλωστε για τα περισσότερα (όπως τη Valentina) ξέρουμε ότι θα ακούγονταν το ίδιο καλά και λάιβ!

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *