Eurovision 2021: Οι καλλιτέχνες θα βιντεοσκοπήσουν την ζωντανή ερμηνεία της συμμετοχής τους, ώστε να διασφαλιστεί η πραγματοποίηση του διαγωνισμού!

Η EBU αποκάλυψε πριν από λίγο τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλιστεί η πραγματοποίηση της Eurovision 2021, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο με την πορεία της πανδημίας του κορωνοιού.

Η Eurovision 2021 θα πραγματοποιηθεί με κάθε τρόπο

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση, ότι η κατανομή των χωρών στους δύο ημιτελικούς παραμένει ίδια με αυτή της Eurovision 2020, αλλά και την παρουσίαση των τεσσάρων πιθανών σεναρίων για την διεξαγωγή της Eurovision 2021, τώρα δίνεται μία ακόμη λεπτομέρεια, που αφορά το σενάριο D. Όσα δηλαδή αναφέρονται στην νέα ανακοίνωση της EBU, αφορούν την περίπτωση κατά την οποία τον Μάιο η κατάσταση με την πανδημία θα είναι τέτοια, που δεν θα επιτρέπει τα αεροπορικά ταξίδια και τον συγχρωτισμό και θα έχουμε έναν διαγωνισμό, όπως θα πραγματοποιηθεί η Junior Eurovision 2020 σε λίγες ημέρες. Με μαγνητοσκοπημένες δηλαδή βίντεο εμφανίσεις των συμμετεχόντων!

Ποια είναι η διαδικασία;

Ζητήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να ηχογραφήσουν μια ζωντανή παράσταση της συμμετοχής τους στη χώρα τους. Αυτή η ηχογράφηση θα παραδοθεί πριν από τον διαγωνισμό και θα πραγματοποιηθεί σε ένα στούντιο. Η ηχογράφηση θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικό χρόνο (όπως θα ήταν στον Διαγωνισμό) χωρίς να κάνει αλλαγές στα φωνητικά ή σε οποιοδήποτε μέρος της ίδιας της παράστασης μετά την ηχογράφηση.

Θα υπάρχει ελευθερία στις αποστολές, να παρουσιάσουν όπως αυτές θεωρούν καλύτερα τις συμμετοχές τους, θα έχουν δοθεί όμως οδηγίες οι οποίες θα διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα του διαγωνισμού. Δεν θα υπάρξει κοινό ενώ η ηχογράφηση θα πρέπει να είναι μοναδική και να μην δημοσιεύεται πριν από την εκδήλωση τον Μάιο.

Οι αποστολές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές δυνατότητες και διαστάσεις που θα ήταν διαθέσιμες επί σκηνής στο Ρότερνταμ, αλλά είναι επίσης ελεύθεροι να επιλέξουν μια πιο περιορισμένη εγκατάσταση παραγωγής. Οι βιντεοσκοπήσεις δεν πρέπει να περιέχουν επαυξημένη ή εικονική πραγματικότητα, επικαλύψεις, κομφετί, λήψεις drone, νερό, χρήση χρώματος ή green screen.

Πως θα είναι δίκαιο;

Κανονικά στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision όλοι οι καλλιτέχνες θα εμφανίζονταν στην ίδια σκηνή υπό τις ίδιες συνθήκες παρέχοντας σε όλους την ίδια ευκαιρία να λάμψουν. Για τις ζωντανές ηχογραφήσεις, το Reference Group του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ενέκρινε πρόσθετα μέτρα για την εγγύηση της δικαιοσύνης του διαγωνισμού.

Πριν από την ηχογράφηση κάθε συμμετέχων ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα συναντηθεί με έναν εκπρόσωπο από τους Host Broadcasters και θα υποβάλει ένα πρόγραμμα συνεδρίας ηχογράφησης, ρύθμιση στούντιο και πρόγραμμα κάμερας.

Ο αρχηγός αποστολής θα βρίσκεται επί τόπου κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφής διάρκειας 60 λεπτών και μέχρι τριών επιτρεπόμενων λήξεων, είτε μόνος του είτε μαζί με κάποιον που έχει την κατάλληλη εντολή, να λάβει την τελική απόφαση σχετικά με την επιλογή της τελικής λήψης (εκ των τριών).

Μια ζωντανή σύνδεση θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης για να επιτρέψει στον Εκτελεστικό Επόπτη της Eurovision και έναν εκπρόσωπο από έναν ανεξάρτητο παρατηρητή ψηφοφορίας (E&Y) και τον Host Broadcaster να παρακολουθούν την διάρκεια της ηχογράφησης, να παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη, αλλά και να διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την δικαιοσύνη του διαγωνισμού.

Δεν μπορούν να υποβληθούν βίντεο των εμφανίσεων από τους εθνικούς τελικούς, αλλά κάθε χώρα μπορεί να ηχογραφήσει στην ίδια σκηνή. Οι ηχογραφήσεις “live-on-tape” πρέπει να παραδοθούν έως τα τέλη Μαρτίου.

Φυσικά όπως αναφέρουμε και στην αρχή του άρθρου, όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν στην περίπτωση των διαγωνιζόμενων που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Ο 65ος Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision πάντως θα πραγματοποιηθεί!

Πηγή: Eurovision.tv

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. john
    john says:

    τι να το κανουμε αν ειναι να γινει ετσι… πιστευα οτι τουλαχιστον θα αφηναν τις χωρες να βιντεοσκοπησουν εκει τις συμμετοχες τους…. τωρα σε στουντιο καθες χωρας νομιζω ειναι αδικο…για ποια δικαιοσυνη λενε αφου οι πλουσιες χωρες σιγουρα θα τα πανε καλυτερα… ερωτηση: μηπως ξερετε αν για αυτη την περιπτωση υπαρχει στουντιο στην χωρα μας ; η ερτ πρεπει να σκεφτει καλα πως θα το κανει …ισως μια συνεργασια με τα MAD VMA δεν ξερω αλλα θελει δουλεια νομιζω..

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Πρακτικά λοιπόν τι συμπέρασμα βγαίνει για τη Διοργάνωση του περασμένου Μαϊου;
    Οι άνθρωποι είναι απλά ξεφτιλισμένοι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *