Eurovision 2021: Όλες οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο!

Μια ιδιαίτερη σεζόν και αυτή που διανύουμε, με τον κορωνοϊό να μην επιτρέπει σε κανέναν μακροπρόθεσμα σχέδια. Το ίδιο φυσικά αφορά και τον διαγωνισμό της Eurovision, με τις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις να προσπαθούν σιγά σιγά να οργανώσουν τα της συμμετοχής τους, είτε πρόκειται να πραγματοποιήσουν εθνικό τελικό, είτε να προχωρήσουν σε εσωτερική επιλογή. Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει πολλές λεπτομέρειες, αν και οι διεργασίες στο παρασκήνιο καλά κρατούν.

Με εσωτερική επιλογή και στο 2021 η ΕΡΤ;

Η ΕΡΤ ήταν από τις πρώτες δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις, που λίγο μετά την ακύρωση της Eurovision 2020,  έσπευσε να επιβεβαιώσει εκ νέου την Stefania ως την εκπρόσωπο μας στον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής;

Τον Οκτώβριο η Stefania ήρθε στην Αθήνα, όπου εκτός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε, ηχογράφησε τα πέντε υποψήφια τραγούδια των Δημήτρη Κοντόπουλου, Sharon Vaughn και ARCADE. Μάλιστα όπως ανέφερε η ίδια, ήδη έχει ένα αγαπημένο, το ίδιο τραγούδι που προκρίνει και η Dream Team, θεωρώντας ότι είναι το καταλληλότερο για τον διαγωνισμό.

Μέχρι στιγμής η ΕΡΤ δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανάδειξη της συμμετοχής μας, αν και όπως γράψαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, η εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και τα χρονικά όρια που στενεύουν, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για εθνικό τελικό.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η ΕΡΤ σε συνεννόηση και με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την φετινή μας συμμετοχή θα καταλήξουν στη διαδικασία μέσω της οποίας θα επιλεγεί το τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχει η Stefania στην Eurovision 2021.

Πιθανότερο σενάριο την δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει μια εσωτερική επιλογή στα πρότυπα των δύο τελευταίων ετών. Μετά την επιλογή του τραγουδιού, η Stefania θα έρθει και πάλι στην Αθήνα, για την τελική ηχογράφηση της συμμετοχής μας, το γύρισμα του βίντεο κλιπ κλπ.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η ελληνική αποστολή δεν θα δώσει στην δημοσιότητα το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει πριν τον Μάρτιο!

Το ΡΙΚ αναζητά τον εκπρόσωπο του

Μετά την απόφαση του ΡΙΚ, να μην εκπροσωπηθεί εκ νέου από τον Sandro στον διαγωνισμό, πολλά ονόματα ακούστηκαν ως επίδοξοι μνηστήρες του κυπριακού χρίσματος στην Eurovision 2021.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής;

Μετά την φημολογία για την Ελένη Φουρέιρα, αλλά και την ανάμειξη της Καλομοίρας, ως πιθανής εκπροσώπου στην Eurovision 2021, επικρατεί πλέον αρκετή ησυχία.

Η κυπριακή αποστολή, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδείξει ότι εργάζεται μεθοδικά και αθόρυβα κάθε χρόνο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, βρίσκεται σε συζητήσεις εδώ και καιρό, με δισκογραφικές, καλλιτέχνες, αλλά και δημιουργούς, προκειμένου να βρεθεί τόσο ο ερμηνευτής, όσο και το τραγούδι για τον διαγωνισμό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, αν και οι επιλογές είναι αρκετές, όπως και το έκδηλο ενδιαφέρον πολλών σημαντικών και ταλαντούχων τραγουδιστών.

Όσο αφορά τώρα την πιθανότητα να δούμε την Καλομοίρα στο Ρότερνταμ με τα κυπριακά χρώματα, αυτή φαίνεται να απομακρύνεται. Το γεγονός ότι η Καλομοίρα και η οικογένεια της κατοικούν στις ΗΠΑ και αυτή την στιγμή υπάρχουν αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δυσκολεύουν αρκετά τα όποια περιθώρια συνεργασίας.

Μένει να δούμε λοιπόν αν το ΡΙΚ επιλέξει κάποιο από τα ονόματα που είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα ή θα υπάρξει κάποια έκπληξη, από κάποιο καλλιτέχνη που μέχρι στιγμής δεν ήταν στην λίστα μεταξύ των πιθανών υποψηφίων.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στην Eurovision 2021!

6 ΣΧΟΛΙΑ
      • gogos
        gogos says:

        Συγνώμη αλλά εαν γίνεται πιο δύσκολο για την Καλομοίρα για λόγους περιορισμού ταξιδιών, τότε θα έχουν πρόβλημα πολλές χώρες, όπως και η Ελλάδα φυσικά, που η εκπρόσωπός μας δεν κατοικεί μόνιμα εδώ.
        Οι περιορισμοί αυτοί αλλάζουν συνεχώς και συνήθως δεν έχουν θετικό πρόσημο ως προς τη μετακίνηση και διαμονή από χώρα σε χώρα.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Καμία σχέση…δεν ειναι το ιδιο η Ολλανδια με τις ΗΠΑ! Αλλα κ παλι ναι υπάρχουν δυσκολιες, εξου και εκανε ηδη την ηχογραφηση!

          Απάντηση
  1. Bendictos
    Bendictos says:

    Ανυπομονω πραγματικα για να ακουσω το τραγουδι της Στεφανιας. Εχω ενα ιδιαιτερα θετικο vibe για την Ελλαδα για το 2021…Για να δουμε. Ο Φωκας θα ειναι στο ελληνικό team φέτος;

    Για την Κύπρο τα βλεπω δυσκολα τα πραγματα..ψαχνει τον βηματισμο της μετα το περσινο παραπατημα. Δεν καις ετσι την Ταμτα ενα χρονο μετα τη Φουρειρα με τραγουδι-κοπια του Fuego…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *