#EurovisionAgain: Εντός έδρας επικράτηση για τη Γιουγκοσλαβία – Τελευταία η Ελλάδα

Περισσότεροι από 10.000 Eurofans συντονίστηκαν με τη ζωντανή αναμετάδοση του τελικού της Eurovision 1990. Το επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube συνέχισε τη σαββατιάτικη παράδοση των τελευταίων μηνών, όπου και μεταδίδει παλαιότερες διαγωνισμούς. Είχαν προηγηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Eurovision 2009, η Eurovision 2015, η Eurovision 1997, η Eurovision 2007, η Eurovision 2016, η Eurovision 1998, η Eurovision 1974, η Eurovision 2003, η Eurovision 1991, η Eurovision 2018, η Eurovision 1988, η Eurovision 2008, η Eurovision 2014, η Eurovision 1999, η Eurovision 1985, η Eurovision 2005 και η Eurovision 1976.

Η EBU γύρισε τον χρόνο πίσω χθες το βράδυ, μεταφέροντάς μας σε έναν από τους πλέον κλασσικούς διαγωνισμούς, εκείνον του 1990. Ιταλία, Γαλλία και Ιρλανδία κοντραροχτυπήθηκαν στο Ζάγκρεμπ με Toto Cutugno να αναδεικνύεται νικητής.

Τριάντα χρόνια μετά η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας άλλαξε. Η συμμετοχή της Γιουγκοσλαβίας “Hajde da ludujemo” της Tajči πήρε με άνεση την πρώτη θέση, χαρίζοντας στην πάλαι ποτέ ομοσπονδιακή λαϊκή δημοκρατία μία άτυπη εντός έδρας νίκη.

Δεύτερη θέση για την Ισπανία με το “Bandido” των Azúcar Moreno, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η τότε νικήτρια Ιταλία με το “Insieme: 1992”.

Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή, ο Χρήστος Κάλοου και οι Waves κατέλαβαν την τελευταία θέση της χθεσινής αναβίωσης. Πρόκειται για μία πτώση τριών θέσεων σε σχέση με αυτή που είχε καταλάβει το “Χωρίς Σκοπό” πριν μία τριακονταετία.

Η κατάταξη

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στις προτιμήσεις του κοινού που ψήφισε μέσα από το λογαριασμό στο Twitter του #EurovisionAgain. Όπως ήταν φυσικό είχαμε αρκετές ανατροπές στη βαθμολογία. Πολλά τραγούδια που είχαν πετύχει καλά αποτελέσματα στο διαγωνισμό, καταποντίστηκαν αυτή την φορά. Την ίδια στιγμή που άλλα ανέβηκαν αρκετά στη γενική κατάταξη.

https://twitter.com/EurovisionAgain/status/1330282754072842240

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 1990 είναι πλέον διαθέσιμος στο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube σε υψηλή ευκρίνεια. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Μπορεί η Eurovisionική περίοδος να αποτελεί παρελθόν και να βρισκόμαστε στα μέσα του φθινοπώρου, παρ’ όλα αυτά οι αναβιώσεις συνεχίζονται. Οι αναβιώσεις του #EurovisionAgain μεταδίδονται το 3ο Σάββατο κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει πως ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ!

Μόνο που η επόμενη αναβίωση θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, η EBU και ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Instagram πραγματοποιούν μία ψηφοφορία ανάμεσα στα αγαπημένα τραγούδια των φανς, τα οποία δεν πέρασαν τον σκόπελο των ημιτελικών. Τα είκοσι πιο αγαπημένα θα διαγωνιστούν μεταξύ τους, προκειμένου να προκύψει ο νικητής αυτού του ιδιαίτερου μίνι-διαγωνισμού.

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *