Ελλάδα: “Ήμουν σε συζητήσεις με την ΕΡΤ για να συμμετάσχω στην Eurovision 2018, αλλά μου ζητούσαν 30.000 Ευρώ”!

Ο ελληνικής καταγωγής Alex Larke που εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο στην Eurovision 2015, ως ένα εκ των δύο μελών των Electro Velvet, μίλησε στο Euro Trip του Eurovoix, αναφερόμενος και στην προσπάθεια του να επιστρέψει στον διαγωνισμό με τα χρώματα της Ελλάδας.

Ενόχλησα την ελληνική ομάδα της Eurovision αλλά δεν προχώρησε. Τους ενοχλούσα κάθε χρόνο από το 2016. Η τελευταία φορά ήταν το 2018, αλλά κατέληξαν να έχουν 5 υποψήφια τραγούδια και η ΕΡΤ μου είπε ότι “πρέπει να έχεις 30.000 Ευρώ για να συμμετάσχεις”. Τους έστειλα κάποιο υλικό, έκανα κάποιες συναντήσεις όταν ήμουν στην Ελλάδα, αλλά για να είμαι δίκαιος έχουν αρκετούς ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Για την ιστορία ο Alex Larke αναφέρεται στην τραγική, κατά την άποψη μου, ιστορία του αποτυχημένου ελληνικού τελικού το 2018. Στο φιάσκο εκείνο, που ξεκίνησε ως εθνική επιλογή και κατέληξε ως εσωτερική επιλογή, αφού η μοναδική εταιρεία που αποδέχθηκε τους όρους της ΕΡΤ, μεταξύ των οποίων ήταν και η καταβολή εγγυητικής, ύψους 30.000 Ευρώ, ήταν η εταιρεία της Γιάννας Τερζή, PANIK Records.

Είναι αλήθεια ότι και προσωπικά και εγώ γνωρίζω ότι ο Alex ενδιαφέρθηκε έντονα εκείνη την χρονιά και είμαι και από τους τυχερούς που είχαν ακούσει και το τραγούδι που είχε προτείνει στην ΕΡΤ, κάτι τελείως διαφορετικό από την συμμετοχή του με το Ηνωμένο Βασίλειο και με αρκετά ελληνικά έθνικ στοιχεία.

Ο Alex αγαπά πολύ την Ελλάδα και βρίσκεται πολύ συχνά στον Πειραιά, όπου έχει και συγγενείς. Η μητέρα του μετανάστευσε το 1970 στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου γνώρισε τον πατέρα του. Όπως υπερήφανα μου έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξη μας: μίλησα πρώτα ελληνικά και μετά αγγλικά. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του σύγχρονου πολιτισμού και είμαι απίστευτα περήφανος για αυτό.

 

1 reply
  1. Γιώργος Eurovision
    Γιώργος Eurovision says:

    Δεν θα σχολιάσω καν την συμμετοχή του 2015 θα πω απλά ένα είναι από την Ελλάδα και πήρε 0 βαθμούς από εμάς αυτό τα λέει όλα

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *