Ιταλία: Η ακτινογραφία των καλλιτεχνών του Sanremo 2021!

Με την λίστα των 26 Campioni να είναι πλέον γνωστή, μπορούμε να προχωρήσουμε στην παρουσίαση τους. Πρόκειται αντικειμενικά για μία πολύ δυνατή line up, με πρώην νικητές, νέους δημοφιλείς καλλιτέχνες, αλλά και κλασσικά ονόματα.

Τα ιταλικά μίντια αναφέρουν ότι όλοι οι νέοι καλλιτέχνες που βρέθηκαν στην λίστα, είναι δημοφιλείς ερμηνευτές που γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια τους στα τελευταία χρόνια. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

AIELLO- Ora: Κέρδισε έναν πλατινένιο δίσκο με το ντεμπούτο του, το Arsenico. Είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους νέους καλλιτέχνες, με μεγάλη απήχηση στις μικρές ηλικίες.

ANNALISA – Dieci: Στην πέμπτη της συμμετοχή στο Φεστιβάλ η Annalisa θα προσπαθήσει να βελτιώσει την τρίτη θέση, που είναι η καλύτερη της και να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον διαγωνισμό της Eurovision, κάτι που είναι όνειρο της, όπως έχει δηλώσει. Η συμμετοχή της στο Sanremo θα της δώσει και το απαραίτητο boost, αφού ο τελευταίος της δίσκος δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε.

ARISA- Potevi fare di più: Η γλυκύτατη Arisa έχει κερδίσει και στις δύο κατηγορίες του φεστιβάλ (το 2009 και το 2014), αλλά είχε την ατυχία στην χρονιά της νίκης της στην μεγάλη κατηγορία, η RAI να επιλέξει με απευθείας ανάθεση την Emma για την Eurovision. Είναι η έκτη της συμμετοχή στο Sanremo.

MALIKA AYANE Ti piace così: Η πέμπτη συμμετοχή για την καλλιτέχνη με την Μαροκινή καταγωγή. Ένα ακόμη μεγάλο όνομα στον διαγωνισμό, που πάντοτε εντυπωσιάζει με την έντονη ερμηνεία της.

ORIETTA BERTI-  Quando ti sei innamorato: Η 77χρονη Orietta ετοιμάζεται για την 12η συμμετοχή της στο Sanremo,29 χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή. Η καλύτερη της θέση είναι η πέμπτη και ελπίζει να την ξεπεράσει, έτσι όπως ξεπέρασε και τον covid-19!

BUGO – E invece si: Μετά την επεισοδιακή συμμετοχή του στο περσινό φεστιβάλ με τον Morgan, ο Bugo επιστρέφει ως σόλο, μετά από μία χρονιά πολλών επιτυχιών.

COLAPESCE & DI MARTINO – Musica Leggerissima: Οι δύο καλλιτέχνες της indie ιταλικής μουσικής σκηνής, ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν το ντεμπούτο τους στο Φεστιβάλ. Μετά από 10 χρόνια δισκογραφικών επιτυχιών, πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα τους για την επιτυχία και στο Teatro Ariston.

COMA_COSE – Fiamme negli occhi: Μετά το άκρως επιτυχημένο δισκογραφικό ντεμπούτο τους, οι COMA_COSE που είναι ζευγάρι στην σκηνή και στην ζωή, επιθυμούν να πετύχουν ένα πετυχημένο ντεμπούτο και στο Φεστιβάλ.

EXTRALISCIO ft DAVIDE TOFFOLO – Bianca luce nera: Οι Extraliscio είναι ένα από τα πιο διάσημα ροκ συγκροτήματα της Ιταλίας με πάνω από 26 χρόνια καριέρας. Ο Davide Toffolo είναι ένας νέος καλλιτέχνης.

FASMA – Parlami: Από το Giovani του προηγούμενο φεστιβάλ, o τραγουδιστής της ραπ κάνει το ντεμπούτο του στην Μεγάλη κατηγορία, κάτι που από μόνο του είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

FEDEZ e FRANCESCA MICHIELIN – Chiamami per nome: Ο Fedez είναι τραγουδιστής της ραπ, αρκετά ανερχόμενος και δημοφιλής. Για την Francesca Michielin δεν χρειάζονται συστάσεις. Ήταν δεύτερη στο Sanremo 2016, αλλά στην συνέχεια επιλέχθηκε προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον διαγωνισμό, αφού οι νικητές Stadio αρνήθηκα το δικαίωμα αυτό.

GAIA – Cuore amaro: Έρχεται με πολλή φόρα μετά την νίκη της στο φετινό Amici, το δημοφιλέστερο σόου στην Ιταλία μετά το Sanremo. Ήταν τρίτη στο X Factor πριν μερικά χρόνια. Οι δύο δίσκοι που κυκλοφόρησαν έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Θα διεκδικήσει σίγουρα την νίκη και την ιταλική εκπροσώπηση στην Eurovision.

FULMINACCI – Santa Marinella: Ο Fulminacci κάνει το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ, μετά από μία εκπληκτική χρονιά, όπου κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη κερδίζοντας και έναν πλατινένιο δίσκο.

LA RAPPRESENTANTE DI LISTA – Amare: Άλλο ένα συγκρότημα της indie ιταλικής μουσικής σκηνής. Δημιουργοί της συμμετοχής τους ο Dardust, που έχει υπογράψει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

MAX GAZZE’ & TRIFLUOPERAZINA MONSTERY BAND – Il farmacista: Έκτη συμμετοχή για τον Max Gazze στο φεστιβάλ, με καλύτερη θέση την τέταρτη μέχρι στιγμής. Ένα απαραίτητο boost για την καριέρα του.

GHEMON-  Momento perfetto: Συνθέτης της συμμετοχής του Ghemon ο Carosello, δημιουργός του Fai Rumore του Diodato. Ο Ghemon ξεκίνησε ως καλλιτέχνης της ραπ, έχει όμως μεταστραφεί στην pop στον τελευταίο του δίσκο. Αναμένεται ένα τραγούδι σε αυτό το ύφος.

GIO’EVAN – Arnica: Ο Giovanni Giancaspro, 33 ετών, είναι τραγουδιστής-τραγουδοποιός, συγγραφέας, ποιητής, πολίτης του κόσμου, έχει ήδη τραγουδήσει σε πολλές ευρωπαϊκές σκηνές. Δύο άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, το τελευταίο του single τα πηγαίνει πολύ καλά στο ραδιόφωνο. Νέος στο Φεστιβάλ.

IRAMA – Le genesi del tuo colore: Δεκατρείς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους έχει ο Irama και θεωρείται όχι αδίκως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Sanremo 2021. Είναι η τρίτη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ. Έχει ήδη νικήσει στο Amici. Αυτή είναι η τρίτη του συμμετοχή, ελπίζοντας ότι θα είναι και η τυχερή του.

LO STATO SOCIALE – Compat pop: Τρία χρόνια μετά την δεύτερη θέση στο φεστιβάλ, το δημοφιλές συγκρότημα επιστρέφει, έχοντας ως στόχο φυσικά την νίκη. Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι έκτοτε το συγκρότημα δεν έχει πετύχει κάποια άλλη επιτυχία.

MANESKIN – Zitti e buoni: Διακαής πόθος των Ιταλών eurofans εδώ και χρόνια, μετά την δεύτερη θέση στο X Factor 2017. Ακολούθησαν δύο πολύ δυνατές χρονιές. Το 2020 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά τους, αλλά η συμμετοχή τους στο φεστιβάλ θα τους ενισχύσει. Έχουν ένα μεγάλο κοινό που τους ακολουθεί φανατικά.

MADAME – Voce: Ντεμπούτο στο φεστιβάλ, μετά από δύο πολύ πετυχημένα singles. Εκατομμύρια προβολές στο YouTube για το πρώτο του single, αν και είναι μόλις 18 ετών. Μια αντισυμβατική παρουσία.

ERMAL META  – Un milione di cose da dirti: Ο δεύτερος eurostar της λίστας. Ο Ermal Meta είναι νικητής του Sanremo 2018 μαζί με τον Fabrizio Moro, κατακτώντας στην συνέχεια την πέμπτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision. Η τέταρτη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ.

NOEMI- Glicine: Ο Mahmood υπογράφει την έκτη συμμετοχή της Noemi στο φεστιβάλ, κάτι που από μόνο του είναι αρκετά σημαντικό για την ίδια. Η 38χρονη καλλιτέχνης ελπίζει ότι θα είναι αυτή που θα κερδίσει και θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ.

RANDOM – Torno a te: Ίσως ο λιγότερος δημοφιλής από τους 26 Campioni. Είναι μόλις 20 χρονών και έχει κυκλοφορήσει μόλις ένα δίσκο. Η συμμετοχή και μόνο στην περίπτωση του είναι αρκετά σημαντική.

FRANCESCO RENGA – Quando trovo te: Ένας ακόμη νικητής του φεστιβάλ που επιστρέφει. Ο Francesco Renga ήταν νικητής του Sanremo 2005, από τα μεγαλύτερα ονόματα της λίστας, υπήρξε κριτής σε πολλά μουσικά τάλεντ σόου, ενώ αυτή είναι η έβδομη συμμετοχή του.

WILLIE PEYOTE – Mai dire mai: Ντεμπούτο στο φεστιβάλ για τον δημοφιλή τραγουδιστή της ραπ. Ένα όνομα που ήταν έκπληξη αφού κανένα από τα άρθρα που είχαν κυκλοφορήσει πριν δεν θεωρούσαν ότι θα τα κατάφερνε να βρεθεί στην λίστα του Amadeus.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το 71ο Φεστιβάλ του Sanremo θα διεξαχθεί από τις 2 έως και τις 6 Μαρτίου, στο Teatro Ariston, της μικρής πόλης της Λιγουρίας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Φεστιβάλ, ο νικητής της Μεγάλης Κατηγορίας, εφόσον το επιθυμεί θα εκπροσωπήσει την Ιταλία και στον προσεχή διαγωνισμό της Eurovision. Σε περίπτωση που ο νικητής αρνηθεί, τότε η RAI έχει το δικαίωμα να επιλέξει όποιον καλλιτέχνη επιθυμεί και από τις δύο κατηγορίες, με τα δικά της κριτήρια.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Sanremo 2021

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *