Σουηδία: Αυτοί είναι η τελική λίστα των υποψηφίων στο Melodifestivalen 2021!

Ο βασιλιάς των εθνικών τελικών, το Melodifestivalen είναι εδώ και είναι η ώρα να μάθουμε τους 28 καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την νίκη και την εκπροσώπηση της Σουηδίας στην Eurovision 2021.

Χωρίς συνέντευξη τύπου η ανακοίνωση

Με ένα ξεχωριστό τρόπο αποφάσισε φέτος η σουηδική δημόσια τηλεόραση (SVT), να μας αποκαλύψει τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα διαγωνισθούν στο Melodifestivalen 2021. Ελέω πανδημίας δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, όπου ανά ημιτελικό παρουσιάζονταν οι διαγωνιζόμενοι και έτσι αυτή τη χρονιά μέσα από τα social media του Melodifestivalen θα γνωστοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, οι 28 “θαρραλέοι”.

Συγκεκριμένα από τις 8 το πρωί ώρα μέχρι τις 4 το μεσημέρι, από σήμερα 1/12 και για τις επόμενες τρεις ημέρες, κάθε ώρα θα ανακοινώνεται και ένας καλλιτέχνης.

  • Οι πρώτοι εννιά υποψήφιοι θα ανακοινώνονται ανά μία ώρα σήμερα Τρίτη, από τις 7 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι ώρα Σουηδίας (8:00 και 16:00 Ελλάδας αντίστοιχα)
  • Οι επόμενοι εννιά υποψήφιοι θα αποκαλυφθούν το πρωί της Τετάρτης, τις ίδιες ακριβώς ώρες
  • Οι τελευταίοι δέκα συμμετέχοντες θα ανακοινώνονται ανά μία ώρα την Πέμπτη το πρωί μεταξύ 7:00-16:00 (8:00-17:00 ώρα Ελλάδας).

Οι 28 συμμετέχοντες

Julia Alfrida
Τραγούδι: ”Rich”
Δημιουργοί: Julia Alfrida, Jimmy Jansson, Melanie Wehbe

Η μοναδική εκ των 28 που δεν είχε καθόλου αγωνία είναι η Julia Alfrida. Η Julia Alfrida επιλέχθηκε από την επιτροπή του Melodifestivalen, στον ραδιοφωνικό διαγωνισμό “P4 Nästa 2020”,μέσω του οποίου κάθε χρόνο, ένα νέο ταλέντο κερδίζει το δικαίωμα της συμμετοχής του στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Η Julia έχει δύσκολο έργο μπροστά της, αφού μέχρι στιγμής κανένας καλλιτέχνης που συμμετείχε στο Melodifestivalen μέσω του P4 Nästa, δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, ούτε καν στον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας.

Danny Saucedo
Τραγούδι: “Dandi dans”
Δημιουργοί: Danny Saucedo , Karl-Johan Råsmark

Ήταν ένα από τα ονόματα που φημολογούνταν έντονα και που έκανε αίσθηση. Ο Danny επιστρέφει στο Melodifestivalen ως διαγωνιζόμενος, παρότι όπως αποκαλύπτει του είχαν προτείνει να είναι ο παρουσιαστής του πρώτου ημιτελικού. Το τραγούδι του είναι στα σουηδικά! Λίγο μετά την ανακοίνωση του ο ίδιος δήλωσε ότι δεν επιστρέφει ως βετεράνος, αλλά ως νέος καλλιτέχνης αφού θέλει να δώσει πολλά ακόμα.

Lovad 
Τραγούδι: ”Allting är precis likadant”
Δημιουργοί: Mattias Andréasson, Alexander Nivek, Lova Drevstam, Albin Johnsén

Η 27χρονη Lovan κάνει το ντεμπούτο της στο Melodifestivalen. Έχει γνωστούς και πετυχημένους δημιουργούς που υπογράφουν την συμμετοχή της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμμετοχή της της είναι ένα ποπ δυναμικό τραγούδι.

Kadiatou 
Τραγούδι: ”One touch”
Δημιουργοί: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov

H 19χρονη Kadiatou ήταν δεύτερη στο Pop Idol του 2018. Πρώτη της συμμετοχή φυσικά στο Melodifestivalen, με δημιουργούς τους συνθέτες του Heroes του Mans Zelmerlow, αλλά και έναν εκ των δημιουργών της φετινής κυπριακής συμμετοχής El Diablo, τον Jimmy Joker!

Mustasch
Τραγούδι: ”Contagious”
Δημιουργοί: Ralf Gyllenhammar, David Johannesson

Ο τραγουδιστής Ralf Gyllenhammar, 54 ετών, έχει αγωνιστεί ήδη στο Melodifestivalen μια φορά πριν, το 2013 με το τραγούδι “Bed on fire” που πήγε κατευθείαν στον τελικό. Τώρα συμμετέχει με όλο το συγκρότημα Mustach. Το ροκ συγκρότημα ιδρύθηκε το 1998 και έχει κερδίσει με το πέρασμα του χρόνου δύο Grammys. Η συμμετοχή τους στο Melodifestivalen 2021 είναι έκπληξη, αφού δεν είχε φημολογηθεί στον τύπο το προηγούμενο διάστημα!

Eva Rydberg & Ewa Roos 
Τραγούδι: ”Rena rama ding dong”
Δημιουργοί: Göran Sparrdahl, Kalle Rydberg, Ari Lehtonen

Είναι οι μεγαλύτερες υποψήφιες του Melodifestivalen 2021. Η 77χρονη Eva Rydberg και η 71 έτους Ewa Roos είναι φίλες πάνω από 50 χρόνια και το 2021 εκτός από την μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία που θα δώσουν μαζί, θα κάνουν μία στάση και στο Melodifestivalen.

Emil Assergård
Τραγούδι: ”Om allting skiter sig”
Δημιουργοί: Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Johanna Wrethov

Ο 29χρονος Emil συμμετέχει στο Melodifestivalen 2021 με ένα τραγούδι του Jimmy Janssson που πέρσι είχε γράψει έξι τραγούδια στο διαγωνισμό. Μεταξύ των δημιουργών ο Jimmy Joker, στο δεύτερο τραγούδι του στο Melodifestivalen 2021. O Jimmy Joker είναι ένας εκ των δημιουργών του El Diablo,  της συμμετοχής της Κύπρου στο διαγωνισμό.

Tess Merkel 
Τραγούδι: ”Good life”
Δημιουργοί: Tony Malm, Tess Merkel, Palle Hammarlund, Mats Tärnfors

Για πρώτη φορά ως σόλο η 50χρονη Tess Merkel, η οποία όμως έχει συμμετάσχει πέντε φορές στο παρελθόν ως μέλος των Alcazar. Άλλο ένα όνομα που φημολογούνταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Paul Rey
Τραγούδι: ”The missing piece”
Δημιουργοί: Fredrik Sonefors, Laurell Barker, Paul Rey

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο φετινό Melodifestivalen, o 28χρονος Paul Rey επιστρέφει. Το τραγούδι μεταξύ άλλων υπογράφει η Laurell Barkel, που έχει αρκετές συμμετοχές στο ενεργητικό της τόσο στο Melodifestivalen, όσο και στον διαγωνισμό της Eurovision. Η Laurell Barker είναι μία εκ των δημιουργών του El Diablo, της κυπριακής συμμετοχής στην Eurovision 2021.

Arvingarna
Τραγούδι: ”Tänker inte alls gå hem”
Δημιουργοί: Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren

Οι Arvingarna έχουν νικήσει στο παρελθόν στο Melodifestivalen και εκπροσώπησαν την Σουηδία στην Eurovision 1993. Μετά την πετυχημένη τους παρουσία στο Melodifestivalen 2019, το δημοφιλές συγκρότημα επιστρέφει με ένα τραγούδι στα σουηδικά από τους μετρ του είδους, Thomas G:son (με 60 τραγούδια στο Melodifestivalen) και τον Bobby Ljunggren (με 50 τραγούδια στο Melodifestivalen).

Dotter
Τραγούδι: ”Little tot”
Δημιουργοί: Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic

Για 1 μόλις βαθμό έχασε η Dotter στο προηγούμενο Melodifestivalen από τις Mamas. Παρ’ όλα αυτά το τραγούδι της έγινε μεγαλύτερη επιτυχία και κυριολεκτικά ήταν η χρονιά της. Θα καταφέρει στην τρίτη της συμμετοχή η Dotter να πάρει την πολυπόθητη νίκη;

Elisa Lindström 
Τραγούδι: “Who are you”
Δημιουργοί: Bobby Ljunggren, Ingela “Pling” Forsman, Elisa Lindström

Η είδηση εδώ είναι ότι μεταξύ των δημιουργών συναντούμε μετά από χρόνια την Ingela Forsman. Αυτό θα είναι το 40ο της τραγούδι στο Melodifestivalen μέσα σε 5 δεκαετίες!

Lillasyster 
Τραγούδι: ”Pretender”
Δημιουργοί: Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira, Palle Hammarlund

Είναι το δεύτερο ροκ συγκρότημα που θα συμμετέχει στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Μετά από χρόνια αποχής, η ροκ μουσική επιστρέφει δυναμικά στο Melodifestivalen!

Frida Green 
Τραγούδι: ”The silence”
Δημιουργοί: Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Joy Deb

Για πρώτη φορά η Anna Bergendahl διαγωνίζεται ως δημιουργός αποκλειστικά και όχι ως ερμηνεύτρια. Ηταν μεταξύ των δημιουργών των δύο τελευταίων της συμμετοχών. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρέα ο ελληνικής καταγωγής Bobby Ljunggren, που τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται σε μόνιμη βάση.

Charlotte Perrelli
Τραγούδι: ”Still young”
Δημιουργοί: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson

Στα 46 της χρόνια η Charlotte Perrelli έρχεται με ένα pop schlager ήχο να μας τραγουδήσει ότι είναι ακόμα νέα και υποψιαζόμαστε ότι οι φανς του είδους θα ξετρελαθούν. Το τραγούδι υπογράφουν οι Thomas G:son και Bobby Ljunggren μεταξύ των άλλων. Οι περαιτέρω συστάσεις νομίζουμε είναι περιττές.

Patrik Jean
Τραγούδι: «Tears run dry»
Δημιουργοί: Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe

Οι δημιουργοί του τραγουδιού είναι αυτοί που υπέγραψαν το νικητήριο τραγούδι των Mamas στο προηγούμενο Melodifestivalen. Τώρα ένας εξ αυτών θα είναι ως ερμηνευτής και στην σκηνή του διαγωνισμού!

WAHL feat. SAMI 
Τραγούδι: ”90-talet”
Δημιουργοί: Sami Rekik, Christopher Vahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson

Δυο καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε συγκροτήματα ενώνουν τις δυνάμεις τους για την συμμετοχή τους στο Melodifestivalen 2021. Ακόμη μία συμμετοχή που φημολογούνταν εδώ και καιρό.

Nathalie Brydolf 
Τραγούδι: “Fingerprints”
Δημιουργοί: Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker, Anna-Klara Folin

Η Nathalie Brydolf είναι 25 ετών. Συμμετείχε στο Pop Idol του 2018, ενώ πέρσι αναζήτησε την αγάπη στο Bachelor. Ακόμη ένα τραγούδι από την Laurell Barker, μία εκ των δημιουργών της κυπριακής συμμετοχής, El Diablo!

Anton Ewald
Τραγούδι: ”New religion”
Δημιουργοί: Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald, Maja Strömstedt

Ο Anton Ewald 27 χρονών σήμερα, μετά από 3 χρόνια καριέρας ως μοντέλο στις ΗΠΑ, επιστρέφει στο Melodifestivalen. Το όνομα του οποίου φημολογούνταν επίσης εδώ και καιρό.

The  Mamas 
Τραγούδι: ”In the middle”
Δημιουργοί: Emily Falvey, Robin Stjernberg, Jimmy Jansson

Οι The Mamas επιστρέφουν για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, με ένα τραγούδι που υπογράφουν σημαντικοί δημιουργοί. Ανάμεσά τους ο νικητής του Melodifestivalen 2013 Robin Stjernberk και ο Jummy Jansson.

Jessica Andersson
Τραγούδι: ”Horizon”
Δημιουργοί: David Kreuger, Fredrik Kempe, Marcus Lindén, Christian Holmström

H 47χρονη Jessica Andersson κέρδισε το Melodifestivalen 2002 ως ντουέτο με τους Fame. Αυτή θα είναι η έκτη φορά που συμμετέχει ως σόλο καλλιτέχνης, καταφέρνοντας πάντοτε να φθάσει στον τελικό. Είναι το πρώτο τραγούδι στο Melodifestivalen 2021 που έχει ως δημιουργό τον Fredrik Kempe, έναν εκ των πιο πετυχημένων στον διαγωνισμό.

Sannex 
Τραγούδι: ”All inclusive”
Δημιουργοί: Greta Svensson, Hans Thorstensson

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στο Melodifestivalen οι Sannex, που έχουν στην κατοχή τους ένα Grammy, ως καλύτερο χορευτικό συγκρότημα.

Clara  Klingenström 
Τραγούδι: ”Behöver inte dig idag”
Δημιουργοί: Clara Klingenström, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias

Είναι η μη καταξιωμένη τραγουδίστρια της country που συμμετέχει στο Melodifestivalen 2021 με ένα τραγούδι του έμπειρου στον διαγωνισμό και ελληνικής καταγωγής, Bobby Ljunggren!

Efraim Leo 
Τραγούδι: “Best of me”
Δημιουργοί: Efraim Leo, Cornelia Jakobsdotter, Amanda Björkegren, Herman Gardarfve

Η παρθενική συμμετοχή του Efraim Leo στο Melodifestivalen. Μία ακόμη συμμετοχή που φημολογούνταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Tusse 
Τραγούδι: ”Voices”
Δημιουργοί: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov

Ο 18χρονος Tusse είναι ο νικητής του Pop Idol της προηγούμενης χρονιάς. Ο Christer Bjorkman τον είχε προσκαλέσει ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι. Το τραγούδι του μεταξύ υπογράφουν η δημιουργός του Heroes του Mans Zelmerlow, Linnea Deb, αλλά και ο Jimmy Joker ένας εκ των δημιουργών του El Diablo της Κύπρου.

Alvaro Estrella
Τραγούδι: ”Baila baila”
Δημιουργοί: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt

Μετά την επιτυχημένη του παρουσία στο φετινό Melodifestivalen σε ντουέτο με τον Mendez, αυτή την φορά επιστρέφει ως σόλο. Δημιουργοί και αυτού του τραγουδιού η Linnea Deb και ο Jimmy Joker του El Diablo!

Klara Hammarström 
Τραγούδι: ”Beat of broken hearts”
Δημιουργοί: David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson, Andreas Wijk

Η 20χρονη Klara Hammarström φημολογούνταν εδώ και καιρό ότι θα είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο Melodifestivalen 2021. Το δεύτερο τραγούδι με δημιουργό τον Fredrik Kempe.

Eric Saade 
Tραγούδι: ”Every minute”
Δημιουργοί: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Linnea Deb, Joy Deb, Eric Saade

Ο Eric Saade στα 30 του χρόνια επιστρέφει για μία ακόμα φορά στο Melodifestivalen, έχοντας ήδη μία νίκη με το Popular το 2011. Δημιουργοί και αυτού του τραγουδιού, ο Jimmy Joker του El Diablo της Κύπρου, αλλά και η Linnea Deb.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodifestivalen 2021 έχει ως εξής:

  • Ο 1ος ημιτελικός 6 Φεβρουαρίου
  • Ο 2ος ημιτελικός 13 Φεβρουαρίου
  • Ο 3ος ημιτελικός 20 Φεβρουαρίου
  • Ο 4ος ημιτελικός 27 Φεβρουαρίου
  • Ο γύρος της δεύτερης ευκαιρίας 6 Μαρτίου
  • Ο τελικός 13 Μαρτίου

Σας θυμίζουμε ότι το Melodifestivalen 2021 λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί μόνο στην Στοκχόλμη, στην Annexet Arena, τον χώρο που φιλοξένησε το κέντρο τύπου στην Eurovision 2016.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2021!

3 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *