Αλβανία: Μία ομογενής φαβορί για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2021!

Το FiK 59, ο αλβανικός εθνικός τελικός για την Eurovision, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αύριο αργά το βράδυ θα γνωρίζουμε την εκπρόσωπο της χώρας για τον επερχόμενο διαγωνισμό. Μεταξύ των υποψηφίων και μάλιστα ως ένα εκ των μεγάλων φαβορί είναι και η Anxela Peristeri (Άντζελα Περιστέρι), ομογενής, με καταγωγή από την Κορυτσά, περιοχή στην οποία διαβιεί και τμήμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Η Άντζελα Περιστέρι, γεννήθηκετο 1986  στην Κορυτσά. Τελείωσε το καλλιτεχνικό Λύκειο στα Τίρανα και στην συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα για τις πανεπιστημιακές της σπουδές. Ακολούθως ξεκίνησε την μουσική της πορεία, τραγουδώντας σε μεγάλες σκηνές και δίπλα σε σημαντικά ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας. Συμμετείχε στο X Factor του ΑΝΤ1.

Το 2014 αν και είχε ήδη μια αξιοσημείωτη καριέρα στην Ελλάδα, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αλβανία. Έχει κερδίσει σε διάφορα φεστιβάλ και διαγωνισμούς της Αλβανίας, όπως το Your Face Sounds Familiar ή το Kënga Magjike 2017.

Πολλά τραγούδια της έγιναν μεγάλες επιτυχίες, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Τώρα συμμετέχει στο FiK 59 με το τραγούδι Karma, το οποίο παρουσίασε ζωντανά στην χθεσινή πρώτη βραδιά του φεστιβάλ:

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Άντζελα Περιστέρι, ελπίζοντας να την συναντήσουμε από κοντά τον Μάιο στο Ρότερνταμ!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *