Γαλλία: Η Barbara Pravi μιλά αποκλειστικά στο Eurovision Fun!

Είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Eurovision 2021. Η ταλαντούχα Barbara Pravi με το Voila, ευελπιστεί να είναι η νικήτρια του «Eurovision: C’est vous qui décidez!» και στην συνέχεια να ταξιδέψει στο Ρότερνταμ. Η Barbara Pravi μιλά για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων στον γαλλικό εθνικό τελικό στο Eurovision Fun και είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που την φιλοξενούμε!

Barbara σε καλωσορίζουμε στο Eurovision Fun και σε ευχαριστούμε πολύ για αυτή την συνέντευξη! Αρχικά θα θέλαμε να μας πεις κάποια πράγματα για σένα, για να σε γνωρίσουν καλύτερα και οι αναγνώστες μας.

Το όνομά μου είναι Barbara, είμαι συγγραφέας, συνθέτρια και ερμηενύτρια. Γράφω για μένα, αλλά και για άλλους Γάλλους καλλιτέχνες (έγραψα για παράδειγμα τον Bim Bam Toi ή το J’imagine που κέρδισε το Eurovision Junior φέτος !! Τόσο χαρούμενη). Επίσης, είμαι πολύ αφοσιωμένη στα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα μου. Κάνω συχνά τραγούδια κατά της βίας των γυναικών ή για τις αμβλώσεις…

PARIS, FRANCE – NOVEMBER 08: Barbara Pravi poses for Photo session at Le Reservoir on November 8, 2017 in Paris, France. (Photo by David Wolff – Patrick/Redferns)

Πως αποφάσισες να συμμετάσχεις στο Eurovision: C’est vous qui décidez!;

Έχω ήδη συνθέσει 2 τραγούδια για το διαγωνισμό (Junior), οπότε φέτος έλεγα στον εαυτό μου «Περιμένετε. Γιατί κρύβεσαι πάντα πίσω από άλλους ανθρώπους; Γιατί δεν πηγαίνεις στη σκηνή να πεις στον κόσμο: αυτό είμαι, αυτό έχω μόνο. Τα μάτια μου, τα χέρια μου, η φωνή μου, και αυτός είναι ο μόνος λόγος που ζω ».

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις με το Voila;

Το τραγούδι μου λέει «Αυτό είμαι. Αυτό έχω μόνο. Δεν είναι πολύ, αλλά είναι η αλήθεια μου». Νομίζω ότι είναι σαν να συναντάς κάποιον: έχεις την επιλογή να τον «εκτιμήσεις» ή όχι. Αλλά αυτό είναι!! Ετσι …Είναι ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Είμαι γυναίκα και λέω σε όλες τις αδελφές μου «Δεν χρειάζεται να κρύψουμε τίποτα. Πάμε, ας επιβεβαιώσουμε ποιοι είμαστε, χωρίς ενοχή, χωρίς φόβο ».

Είσαι fan του διαγωνισμού; Ποια είναι η αγαπημένη σου γαλλική συμμετοχή;

Φυσικά! Είμαι ερωτευμένη με τον Bilal Hassani επειδή μου αρέσει το μήνυμά του και θαυμάζω το θάρρος του. Λατρεύω επίσης τους Madame Monsieur, είναι φίλοι μου και είναι πραγματικά υπέροχοι άνθρωποι.

Τι πρέπει να περιμένουμε από σένα στην σκηνή του διαγωνισμού;

Δεν είμαι «show girl», με φώτα παντού και πολλούς χορευτές, προτζέκτορες, leds κλπ. Όταν τραγουδάω, προσπαθώ να είμαι πολύ απλή, πολύ αυθεντική, ώστε να μπορείτε να δείτε την αλήθεια μου, να περιμένετε συναισθήματα, πραγματικά συναισθήματα…

Υπήρξε κάποιο πρότυπο στην εν γένει καλλιτεχνική σου πορεία;

Στην πραγματικότητα, όχι πραγματικά. Λατρεύω τη μουσική, αλλά δεν έχω «πρότυπα». Δεν θα μπορούσα να «θαυμάσω» κάποιον που δεν γνωρίζω προσωπικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγαπώ πραγματικά μερικούς καλλιτέχνες (όπως ο Jacques Brel, η Edith Piaf, πιο πρόσφατα η Pomme για παράδειγμα), αλλά το πραγματικό μου πρότυπο είναι οι άνθρωποι που γνωρίζω: Η μητέρα μου, η αδελφή μου, που είναι δύο υπέροχες και λαμπρές γυναίκες, φίλοι κ.α…

Πάμε τώρα στην Junior Eurovision. Ποια ήταν η έμπνευση σου για το J’ Imagine και τι σημαίνει για σένα η νίκη σου στον διαγωνισμό;

Με τον συνεργάτη μου – Igit – θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα τραγούδι που φέρνει ελπίδα και φως στους ανθρώπους. Γι ‘αυτό γράψαμε το «J’imagine». Το τραγούδι λέει «Ονειρεύομαι», ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου είμαστε όλοι ενωμένοι, ονειρεύομαι τη χαρά και την πίστη. Νομίζω ότι όλοι χρειαζόμαστε ένα καλό τραγούδι να μας φτιάξει τη διάθεση κατά τη διάρκεια αυτής της περίεργης περιόδου της πανδημίας.

Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

Έχω πάει στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι με τον καλύτερό μου φίλο! Στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα τρελό τρελό ταξίδι, αλλά μόνο για μία εβδομάδα, οπότε εύχομαι πραγματικά να μπορούσα να επιστρέψω, να μείνω περισσότερο και να επισκεφτώ ξανά τη χώρα σας. Επίσης, Αγαπώ το ελληνικό κρασί και το ξέρω πολύ καλά… voila!

Barbara σε ευχαριστούμε πολύ! Καλή επιτυχία σε σένα και το Voila.

Κι εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το τραγούδι που θα επιλεγεί για την Eurovision 2021, θα αναδειχθεί κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή 10 ατόμων. Θα υπάρξουν δύο φάσεις ψηφοφορίας, αλλά το κοινό θα έχει τον έλεγχο και στις δύο αυτές φάσεις. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 10 άτομα, 5 Γάλλους και 5 από άλλες χώρες που θα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Σύμφωνα με τον Le Parisien , παρουσιαστές του Eurovision: C’est vous qui décidez! θα είναι οι Stéphane Bern και Laurence Boccolini. Το «Eurovision: C’est vous qui décidez!» αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, σε κάποια περιφερειακή πόλη της Γαλλίας.

Την συνέντευξη πραγματοποίησε η Στέλλα Γιαλετζή
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    1. Πολύ ωραίο τραγούδι
    2. Ενδιαφέρουσα καλλιτεχνικά περίπτωση η Pravi.
    3. Συνεργάζεται με τον Igit!!!
    4. Κι έχει επισκεφτεί και τη Θεσσαλονίκη!!!

    Ε, τι άλλο να ζητήσω!!! 😛 😀

    Μπράβο για τη συνέντευξη!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *