Γνωστός τραγουδοποιός: “Αν το τραγούδι μου εκπροσωπούσε τότε την Ελλάδα, θα έβγαινε μες στην πρώτη τριάδα”!

Ο Λάκης Παπαδόπουλος έδωσε μία εφ’ όλης ύλης συνέντευξη στην Lifo διηγούμενος ολόκληρη την προσωπική, αλλά και επαγγελματική του πορεία. Ο γνωστός τραγουδοποιός αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το 1980 ο Λάκης Παπαδόπουλος συμμετέχει στον ελληνικό τελικό, με την νέα τότε τραγουδίστρια Γλυκερία. Το τραγούδι του Έτσι Απλά Σ’ Αγαπώ, μία κλασσική πλέον επιτυχία, καταλαμβάνει στον δυσκολότερο ίσως εθνικό τελικό που διοργάνωσε  ποτέ η ΕΡΤ, την πέμπτη θέση.

Στο τραγούδι αυτό αναφέρθηκε και στην συνέντευξη του στην Lifo, υποστηρίζοντας πως αν τελικά είχαν κερδίσει εκείνο τον εθνικό τελικό. θα είχαν καταλάβει στον διαγωνισμό, μία θέση στην πρώτη τριάδα.

Είχα σκοπό να ξαναφύγω με το καράβι, γιατί θα πιάναμε Βόρειο Πόλο, αλλά κόλλησα εδώ γιατί μερικά τραγούδια μου «πέρασαν». Ένα απ’ αυτά, το «Έτσι απλά σ’ αγαπώ», δόθηκε από τον Πατσιφά σε μια νέα τότε τραγουδίστρια, τη Γλυκερία, και το 1980 έφτασε μέχρι τα προκριματικά της Eurovision. Σίγουρα, αν το τραγούδι εκπροσωπούσε την Ελλάδα, θα έβγαινε μες στην πρώτη τριάδα!

Λάκης Παπαδόπουλος

Τα αποτελέσματα στον ελληνικό τελικό για την Eurovision 1980 καθαρίστηκαν αποκλειστικά από μία κριτική επιτροπή. Νικήτρια φυσικά ήταν η Άννα Βίσση με το Ωτοστόπενώ άλλοι γνωστοί συμμετέχοντες εκτός της Γλυκερίας, ήταν ο Κώστας Τουρνάς με το UFO, ο Δάκης με το Πάρε Ένα Κοχύλι Από το Αιγαίο, μεγάλη επιτυχία στην συνέχεια με την φωνή της Μαρινέλλας κ.α. Για την ιστορία η Άννα Βίσση κατέλαβε τελικά στον διαγωνισμό την 13η θέση.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος προσπάθησε αρκετά χρόνια αργότερα, ως ένας εκ των ερμηνευτών αυτή τη φορά, να κερδίσει τον εθνικό τελικό και να φθάσει στην σκηνή της Eurovision, χωρίς επιτυχία και αυτή την φορά. Συγκεκριμένα το 2003 συμμετείχε με τους Γιώργο Καμινάρη και Λιάνα Παπαλέξη με το τραγούδι Κάποτε στον ελληνικό τελικό, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

Θα κατάφερνε η Γλυκερία με το Έτσι Απλά Σ’ Αγαπώ του Λάκη Παπαδόπουλου να βρεθεί στην πρώτη τριάδα της Eurovision 1980;

Πηγή: Lifo
1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Ο κορυφαίος κατ’ εμέ (μαζί με το 2013 ίσως) εθνικός μας τελικός ever!

    Και παρόλα αυτά καταφέραμε να στείλουμε το πιο μέτριο από τα υποψήφια τραγούδια μας εκείνη τη χρονιά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *