Κροατία: Στις 15 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι του Dora 2021!

Η δημόσια τηλεόραση της Κροατίας, HRT, προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις που αφορούν το Dora 2021, δηλαδή τον εθνικό τελικό της χώρας, για την επιλογή τραγουδιού για την Eurovision.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ό,τι οι υποψήφιοι του Dora 2021, θα ανακοινωθούν, στην ιστοσελίδα της HRT, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή θα γίνει ως εξής. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των HRT, HDS και HGU (Κροατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, Ένωση Κροατών Συνθετών και η Κροατική Ένωση Μουσικής) θα επιλέξει 14 τραγούδια και 4 αναπληρωματικά για το Dora 2021 και η απόφασή τους θα δημοσιευτεί στον ιστότοπο της HRT, την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου.  Η προθεσμία υποβολής τραγουδιών είναι ως την 10η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε πως το Dora 2021, μέσα από το οποίο θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Κροατίας στην Eurovision 2021, θα διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου. Λόγω της πανδημίας στην σκηνή θα επιτρέπονται πέντε άτομο και προηχογραφημένα φωνητικά, όπως θα συμβεί δηλαδή και στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021, στο Ρότερνταμ.

Η αρχηγός αποστολής της Κροατίας, Uršula Tolj, ανέφερε ό,τι το Dora, θα γίνει με κάθε κόστος και δεν υπάρχει περίπτωση ακύρωσης του. Δηλώνει, πως λόγω της πανδημίας, δεν εύκολη η προετοιμασία του φεστιβάλ, αλλά δεν το βάζουν κάτω και ελπίζουν ό,τι ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος.

Παρά τις φήμες που είχαν δημιουργηθεί, ο Damir Kedžo, ο οποίος θα εκπροσωπούσε την Κροατία στην Eurovision 2020, δεν θα λάβει εκ νέου μέρος στον εθνικό τελικό της χώρας, Dora 2021.

Τέλος, η Nina Kraljić, πρώην νικήτρια του The Voice, κάτοχος του βραβείου καλύτερης γυναίκας τραγουδίστριας στην Κροατία το 2016 και εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision την ίδια χρονιά, με το Lighthouseστα κοινωνικά της δίκτυα ανέφερε για άλλη μια φορά, ότι έχει υποβάλει συμμετοχή για το Dora 2021.

Πηγή: HRT

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *