Eurovision 2021: Το επικρατέστερο σενάριο για την διεξαγωγή του διαγωνισμού | Μόνο εμβολιασμένο κοινό στην Ahoy Arena;

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν αυτά που δήλωσε ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl, σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας του επόμενου διαγωνισμού, κάτω μάλιστα από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλει σε όλο τον πλανήτη η πανδημία.

Από τον Σεπτέμβριο η EBU ανακοίνωσε τα τέσσερα πιθανά σενάρια διεξαγωγής της Eurovision 2021. Τέσσερα σενάρια που κινούνται σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας και τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν.

Πιθανότερα το B και το C σενάρια

Ο Martin Österdahl αποκαλύπτει ότι πιθανότερα σενάρια για την πραγματοποίηση του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision είναι το B και το C. Δηλαδή ένας διαγωνισμός με κοινωνική αποστασιοποίηση, μάσκες, rapid tests και με λιγότερους fans στην αρένα και δημοσιογράφους στο κέντρο τύπου. Δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το D σενάριο την δεδομένη χρονική στιγμή, αν και το θεωρεί λιγότερο πιθανό.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με την κρυστάλλινη σφαίρα, είναι δύσκολη η κατάσταση με την πανδημία. Αυτό που μπορούμε να πούμε προς το παρόν είναι ότι το σενάριο Α, δηλαδή ένας σύνηθες Διαγωνισμός της Eurovision, δεν είναι πιθανός. Ωστόσο, είναι πιο πιθανά τα σενάρια B ή C, δηλαδή ένας διαγωνισμός με λιγότερη ή περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση και κάποιοι καλλιτέχνες πιθανόν να χρειαστεί να κάνουν χρήση της βιντεοσκοπημένης εμφάνισης. Στη χειρότερη περίπτωση, θα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το σόου όπως στην Junior Eurovision, με όλες τις αποστολές να διαγωνίζονται με βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις.

Αβέβαιη η παρουσία του κοινού

Καθόλου δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται η παρουσία του κοινού στις εξέδρες του Ahoy Arena. Ο Martin Österdahl τονίζει ότι η παρουσία του κοινού θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της ολλανδικής κυβέρνησης και τα μέτρα που θα ισχύουν την περίοδο του διαγωνισμού.

Η κατάσταση είναι δυναμική και συνεχώς αλλάζει. Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι πώς θα είναι τα πράγματα τον Μάιο, αλλά φαίνεται πως ο χώρος που θα διατεθεί στην αρένα θα είναι περιορισμένος. Οι fans είναι πολύ σημαντικοί για τη Eurovision, αλλά μην ξεχνάμε πως ο διαγωνισμός είναι πρωτίστως ένα τηλεοπτικό σόου. Είναι δυνατό να γίνει ένα σόου ακόμη και δίχως κοινό και θα το κάνουμε αν χρειαστεί, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε και το κοινό μέσα.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους βρεθούν στην Ahoy;

Άλλο ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε τόσα μεγάλα γεγονότα, όπως είναι η Eurovision.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στους κανονισμούς μας προς το παρόν, αλλά είναι κάτι που το βλέπουμε από κοντά.

Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις;

Όπως είχε ανακοινωθεί εξ αρχής, οι οριστικές αποφάσεις για το σενάριο που τελικά θα χρησιμοποιηθεί στην διεξαγωγή της Eurovision 2021 θα ληφθούν στις αρχές του έτους, πιθανότατα μέχρι τον Φεβρουάριο.

Όπως φαίνεται, στις αρχές του νέου έτους θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για τις προετοιμασίες μας.

Εσείς πως κρίνετε όλα τα παραπάνω; Ποιο σενάριο τελικά πιστεύετε ότι θα ακολουθήσει η EBU για την διεξαγωγή της Eurovision 2021;

Πηγή: dn.se

 

 

 

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Όπως έχω ξαναπεί το plan D είναι (κατα τη γνώμη μου) το επικρατέστερο για φέτος.
    Θα δούμε δηλαδή τις συμμετοχές μαγνητοσκοπημένες και φυσικά χωρίς κοινό. Τα υπόλοιπα σενάρια είναι να χαμε να λέγαμε…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *