Laura Pausini: “Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω στην Eurovision”!

Η μεγάλη σταρ της σύγχρονης ιταλικής μουσικής, Laura Pausini, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη της στην elespanol, ότι θα ήθελε πολύ να συμμετάσχει στην Eurovision εκπροσωπώντας την Ιταλία και ότι μάλιστα η RAI της έκανε πρόταση πριν λίγα χρόνια, αλλά λόγω παγκόσμιας περιοδείας αναγκάστηκε να αρνηθεί!

Λίγο μετά την δεύτερη νίκη της στο ισπανικό The Voice, όπου είναι ως coach τα τελευταία χρόνια, η Laura Pausini μίλησε για την καριέρα της, την τηλεόραση, αλλά και τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η Ισπανία όπως κατά καιρούς δηλώνει και η ίδια είναι η δεύτερη πατρίδα της, αφού είναι η χώρα που έχει γνωρίσει αν όχι περισσότερη, εξίσου μεγάλη επιτυχία με την γενέτειρά της Ιταλία. Όλοι σχεδόν οι δίσκοι της διασκευάζονται και στα ισπανικά, αλλά ακόμη και τα ιταλόφωνα τραγούδια της, καταφέρνουν να φθάνουν στις πρώτες θέσεις των charts. Ας δούμε όμως τι ακριβώς είπε για την Eurovision, γιατί πραγματικά έχει μεγάλη σημασία.

Επί του παρόντος στην Ιταλία, ο εκπρόσωπος της Eurovision είναι ο νικητής του San Remo, ένα φεστιβάλ που κερδίσατε στην κατηγορία των νέων ταλέντων. Σε κάποιο σημείο της καριέρας σας έχετε σκεφτεί να πάτε στο διαγωνισμό;

Όταν κέρδισα, η Eurovision δεν ήταν γνωστή στην Ιταλία και ήταν κρίμα γιατί θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω εκείνη τη στιγμή. Πριν από μερικά χρόνια μου ζήτησαν να συμμετάσχω, αλλά δεν μπορούσα γιατί ήμουν σε παγκόσμια περιοδεία.

Η Ιταλία μετά την επιστροφή της στον διαγωνισμό το 2011, επιλέγει κάθε χρόνο τον εκπρόσωπο της μέσω του φεστιβάλ του Sanremo. Είτε μέσω της κατηγορίας νέων καλλιτεχνών, είτε με γενικά κριτήρια από την μεγάλη κατηγορία, είτε απλά δίνοντας το δικαίωμα αυτό στον νικητή. Η μοναδική χρονιά που η RAI επέλεξε με απευθείας ανάθεση ήταν το 2014. Την ίδια χρονιά πράγματι η Laura Pausini πραγματοποιούσε την έβδομη παγκόσμια περιοδεία της, με τίτλο The Greatest Hits World Tour. Για την ιστορία την Ιταλία εκπροσώπησε τελικά η Emma, με το La Mia Citta, καταλαμβάνοντας τελικά την 21η θέση, την χειρότερη θέση στην ιστορία της.

Θα θέλατε να δείτε την Laura Pausini στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

Πηγή: elespanol

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *