Αλβανία: Μια εξήγηση για την συνέντευξη της Άντζελας Περιστέρι (Editorial)

Μια συνέντευξη των Eurovision Buddies με την Άντζελα Περιστέρι, που αποκλειστικά διαβάσατε μέσα από το Eurovision Fun και έβγαλε αρκετές αποκλειστικές ειδήσεις, όπως ότι θα διατηρήσει τον αλβανικό στίχο του Karma στον διαγωνισμό, αλλά έδωσε και περισσότερες λεπτομέρειες για την καταγωγή της, έγινε θα λέγαμε αφορμή για την στοχοποίηση της καλλιτέχνιδος, από ακραίους εθνικιστικούς λόγους, που δεν δίστασαν να την κατηγορήσουν για υποτιθέμενη αναπαραγωγή της ελληνικής προπαγάνδας. Εξαιτίας αυτού λάβαμε την απόφαση, από κοινού με τα Eurovision Buddies, να αφαιρέσουμε το επίμαχο κομμάτι από το βίντεο, αφού σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε να βλάψουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο την Άντζελα Περιστέρι.

Τα όσα είπε η Άντζελα για την βορειοηπειρωτική καταγωγή του πατέρα της από την Κορυτσά, εξηγώντας το ελληνικό επίθετο της, αλλά και τα όσα δήλωσε πραγματικά περιχαρής για την Ελλάδα και την αγάπη που τρέφει για αυτή, φαίνεται πως δεν άρεσαν σε κάποιους ακραίους κύκλους στην γειτονική χώρα.

Έχω γεννηθεί στην Κορυτσά, έχω έρθει στην Ελλάδα 20 χρονών, ο πατέρας μου έχει ελληνική καταγωγή για αυτό και το επίθετο μου είναι Περιστέρι...Αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα, είναι η αγαπημένη μου χώρα στον κόσμο. Έχω ζήσει τις καλύτερες μου στιγμές εκεί. Όλοι οι φίλοι μου είναι εκεί, με έχουν στηρίξει πολύ σε όλο αυτό. Θέλω η πρώτη μου επίσκεψη να είναι στην Ελλάδα!

Άντζελα Περιστέρι στα Eurovision Buddies.

Τόσο τα δικά μας προφίλ στο διαδίκτυο, αλλά και της Άντζελας Περιστέρι, δέχθηκαν αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης έναν καταιγισμό υβριστικών, αλλά και επιθετικών μηνυμάτων. Επειδή όμως η Eurovision πρέπει να είναι χαρά και εμείς δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε κανέναν καλλιτέχνη, που ζει το όνειρο της εκπροσώπησης της χώρας του στον διαγωνισμό, αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε αυτό το σημείο από το βίντεο της συνέντευξης.

Είναι πραγματικά πολύ κρίμα, να υπάρχει τόσο μίσος, επειδή κάποιος άνθρωπος απλά αναφέρει την καταγωγή των γονέων του, στο τέλος του 2020. Η Άντζελα Περιστέρι είναι περήφανη που εκπροσωπεί την χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε και έγινε γνωστή και καμία μα καμία σημασία δεν πρέπει να έχει η εθνική καταγωγή του πατέρα της. Φυσικά αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό δείγμα συμπεριφοράς μόνο των Αλβανών, αφού και στην Ελλάδα είχαμε αρκετούς που χρησιμοποιούσαν παρόμοια ρητορική, όταν η Ελένη Φουρέιρα είχε επιλεγεί από την Κύπρο για να την εκπροσωπήσει στην Eurovision 2018.

Επειδή λοιπόν ήδη μας ρωτάτε για ποιο λόγο αφαιρέσαμε αυτό το σημείο από την συνέντευξη, θεωρήσαμε σωστό και δίκαιο να το διευκρινίσουμε, αν και πριν την αφαίρεση πολλοί είχατε προλάβει να δει και αυτό το κομμάτι.

Ένα είναι σίγουρο, ότι το Eurovision Fun θα σταθεί δίπλα στην Άντζελα Περιστέρι στον δρόμο προς την Eurovision 2021 τόσο για καλλιτεχνικούς, όσο και για πολλούς άλλους λόγους, που δυστυχώς δεν είναι δημοσιοποιήσιμοι.

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *