Γαλλία: Με το “Voila” και τη Barbara Pravi στη Eurovision 2021!

Η Γαλλία επέλεξε τον εκπρόσωπο της για τον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η Barbara Pravi με το Voila είναι η νικήτρια του Eurovision France, c’est vous qui décidez, του σημερινού show και εκείνη που θα ταξιδέψει τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Ο Τελικός

Στο μοναδικό εθνικό τελικό με κοινό (!), το show ξεκίνησε με ένα πολύ όμορφο mix παλαιότερων επιτυχιών της Eurovision, ενώ στη σκηνή είδαμε και μερικούς από τους κριτές, και συγκεκριμένα την Marie – Myriam που κέρδισε τον διαγωνισμό του 1977 με το ” L’oiseau et l’enfant” , τη Natashsa St-Pier  που εκπροσώπησε τη Γαλλία το 2001 με το Je n’ai que mon àme, ο Amir (2016) τραγουδώντας το J’ai cherche αλλά και ο Duncan Laurence, ο νικητής του 2019 με το Arcade.

Επίσης, Guest εμφάνιση στον τελικό έκανε και η νικήτρια της Junior Eurovision 2020 Valentina, η οποία κέρδισε τον περασμένο Νοέμβριο με το τραγούδι “J’ Imagine”, με τη Γαλλία να αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της Junior Διαγωνισμού για το 2021. Μάλιστα στην αποψινή βραδιά η Valentina παρέλαβε και το βραβείο της από την Marie Myriam, τελευταία νικήτρια της χώρας στον διαγωνισμό.

Η σειρά εμφάνισης ήταν η εξής:

  1. Andriamad – Alléluia
  2. Juliette Moraine – Pourvu Qu’on M’Aime
  3. Cephaz – On A Mangé Le Soleil
  4. Amui – Maeva
  5. Philippine – Bah Non
  6. Terence James – Je T’Emmènerai Danser
  7. Barbara Pravi – Voilà
  8. Pony X – Amour Fou
  9. Casanova – Tutti
  10. LMK – Magique
  11. Ali – Paris Me Dit
  12. 21 Juin Le Duo – Peux-Tu Me Dire?

Πως επιλέχθηκε ο νικητής

Σε τρεις διαφορετικές φάσεις διαγωνίστηκαν οι 12 υποψήφιοι προκειμένου να επιλεγεί ο νικητής του Eurovision France, c’est vous qui décidez!

– Πρώτος Γύρος : 7 τραγούδια κέρδισαν τη δημόσια ψήφο και προκρίθηκαν στο “Ultimate Vote”.

  • Casanova –Tutti
  • Juliette Moraine – Pourvu Qu’on M’Aime
  • Cephaz – On A Mangé Le Soleil
  • 21 Juin Le Duo – Peux-Tu Me Dire?
  • Amui – Maeva
  • Barbara Pravi – Voilà
  • Pony X – Amour Fou

– Το Euro Ticket : Το Magique της LMK κατάφερε να προκριθεί μέσα από την επιλογή της κριτικής επιτροπής ως το 8ο τραγούδι του “Ultimate Vote”.

Η τελική ψηφοφορία : Στη συνέχεια, οι ψήφοι μηδενίστηκαν. Το κοινό και η κριτική επιτροπή από 50% ανέδειξαν τη Barbara Pravi και το Voila νικητές με συνολικά  204 πόντους. Κοινό και κριτική επιτροπή συμφώνησαν στην πρώτη θέση, δίνοντας μια μεγάλη νίκη στο Voila!

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή του Eurovision France, c’est vous qui décidez

– Amir (Πρόεδρος της Επιτροπής)
– Marie Myriam
– Jean-Paul Gaultier
– Natasha St Pier
– Duncan Laurence
– Chimène Badi
– André Manoukian
– Elodie Gossuin
– Augustin Galiana
– Michèle Bernier

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι  σε ένα τηλεοπτικό στούντιο και σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, ενώ είναι ο μοναδικός εθνικός τελικός που διεξήχθη με την παρουσία κοινού. Γρήγορα δημιουργήθηκε ένα αίσθημα , το οποίο μας έλειψε όχι μόνο από τη σκηνή της Eurovision αλλά και από την ίδια την καθημερινότητά μας!

Παρουσιαστές ήταν οι Stéphane Bern και Laurence Boccolini από το France 2.

Ποια είναι η Βarbara Pravi;

Η Barbara Pravi είναι 27 ετών και κατοικεί στο Παρίσι. Είναι ερμηνεύτρια, ηθοποιός και δημιουργός. Ο παππούς της από την μεριά του πατέρα της ήταν Σέρβος, εξού και το επίθετο της από το σερβικό Prava, που σημαίνει αυθεντικός. Η μητέρα της πάλι έχει κατά το ήμισυ καταγωγή από το Ιράν. Η οικογένεια της ασχολείται με την μουσική, έτσι και η ίδια δεν ήταν δύσκολο να πάρει αυτό το δρόμο.

Από το 2016 έχει κυκλοφορήσει εφτά singles, ενώ μαζί με τον Igit είναι οι δημιουργοί του J’Imagine, της νικητήριας συμμετοχής της Γαλλίας στην Junior Eurovision 2020.

Είναι έντονα πολιτικοποιημένη και κοινωνικά ενεργή. Συμμετέχει σε οργανώσεις για την βία κατά των γυναικών, ενώ και πολλά τραγούδια της αναφέρονται στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Για να γνωρίσετε καλύτερα την εκπρόσωπο της Γαλλίας στην Eurovision 2021 δείτε την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Πως σας φαίνεται οι επιλογή των Γάλλων για το Ρότερνταμ; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή της Γαλλίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021.

20 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Escfan
    Escfan says:

    Ίσως η καλύτερη ερμηνεία σήμερα αν και έτσι κιαλλιως ήταν το αγαπημένο μου. Πιστεύω ότι μπορεί να μπει 10αδα φέτος η Γαλλία…

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το τραγούδι είναι όμορφο, απλά αρκετά επαναλαμβανόμενο (μόνο voila λέει). ΟΜΩΣ η κοπέλα έχει άψογη φωνή, έχει εκφραστικότητα και το camera work είναι πολύ σωστό για το κομμάτι. Είναι μια πολύ αξιόλογη συμμετοχή για τη Γαλλία και είναι πιθανόν να πάει αρκετά καλά.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το σόου πολύ όμορφο, ελπίζω κάποια στιγμή να μπορούμε να οργανώνουμε και εμείς ένα τόσο αξιοπρεπή εθνικό τελικό. Εντύπωση μου έκανε που υπήρχε κοινό! Στα αποτελέσματα τώρα… Δεν περίμενα να μείνει εκτός τελικής 8 αδας το Bah non και το alleluia αλλά ειδικά το πρώτο ήταν αρκετά μέτριο επί σκηνής. Δεν περίμενα οι Γάλλοι να στηρίξουν τόσο πολύ τους: Amui, pony x και Casanova τα τραγούδια τους θεωρώ ήταν από τα χειρότερα της εθνικής επιλογής. Το νικητήριο ήταν αναμενόμενο και δικαίως! (Ευτυχώς πέτυχαν και κάτι οι στοιχηματικες). Το voila είναι υπέροχο τραγούδι και η Barbara συγκινητική επί σκηνής! (όπως και η Juliette-αλλη μια ευχάριστη έκπληξη η 2η θέση που κατέλαβε).Η Γαλλία θεωρώ ότι θα πάει αρκετά καλά,τώρα πόσο καλά θα δείξει όταν έχουμε και τις 41 συμμετοχές.
    Για την ώρα:
    1. Γαλλία 8,5/10
    2. Ισραήλ 7/10
    3. Αλβανία 5,5/10

    Απάντηση
  4. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Ηταν το αγαπημενο μου. Σημερα στο ζωντανο μου αρεσε περισσοτερο. Θα πάει μια χαρα πιστευω κ στο Ροτερνταμ. Η καλυτερη επιλογη για τους Γαλλους και η μονη υποψηφια που δεν ηταν απο καποια περιοχη με ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που πηρε τοσες ψηφους στο κοινο. Το 2ο κ το 3ο του κοινου ηταν τα τραγούδια απο Κορσικη και Πολυνησια αντιστοιχα!

    Απάντηση
  5. Μαχμούντ Μαρία
    Μαχμούντ Μαρία says:

    Όταν ακούω το Voila νιώθω την αδρεναλίνη να με διαπερνά μέσα σε ένα κύμα απρόσμενης γαλήνης. Αισθάνομαι τον αέρα να αγγίζει τα μαλλιά μου, αισθάνομαι την ζεστασιά να με αγκαλιάζει μέσα σε αυτό παγωμένο,σκοτεινό κρύο.

    Απάντηση
  6. eurogreek
    eurogreek says:

    Το καλύτερο τραγούδι που είχαν. Δεν πιστεύω ότι θα φέρει την νίκη, εκτός αν σαρώσει στις επιτροπές. Θα σταθώ περισσότερο στον πολύ όμορφο εθνικό τελικό της Γαλλικής τηλεόρασης, με την μικρή παρουσία αυτή του κοινού μας θύμισε εποχές προ κορωνοιου.
    Ενδιαφέρον στοιχείο αυτό για την σερβική της καταγωγή. Θα της εξασφαλίσει ψήφους.

    Απάντηση
  7. Βαγγέλης
    Βαγγέλης says:

    Σίγουρη πεντάδα τον Μάιο και το πρώτο τραγούδι που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη φέτος. Άψογο γαλλικό class, αυθεντικότητα και πολύ έξυπνο ότι στηρίζεται σε μια γαλλική λέξη που όλοι γνωρίζουν. Πραγματικό τραγούδι που μπορεί να ξεχωρίσει μέσα στον σωρό.

    Απάντηση
  8. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Ένα ακόμη υπερτιμημένο τραγούδι από τους Γιούροφαν σαν τα roi, requiem, mercy που τα είχαν χρήσει φαβορί χωρίς κανένα λόγο και τελικά αρκέστηκαν σε μια θέση κοντά στην 15αδα…. Το ίδιο προβλέπω ότι θα γίνει και με το Voila ίσως στην ΚΑΛΎΤΕΡΗ των περιπτώσεων να μπει οριακά 10αδα…. Αλλά με τίποτα δεν βλέπω ένα φαβορί όπως προμηνύουν κάποιοι και ούτε ένα αριστούργημα… Είναι ένα συμπαθητικό τραγούδι, αυτό μόνο.

    Υ.Γ.: Αυτό που όλα τα τραγούδια των Γάλλων πρέπει να έχουν μια cult λέξη για να την καταλαβαίνει το κοινό (roi, mercy, Voila κτλ κτλ) έχει καταντήσει κουραστικό …. Πάντως είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν γιατί το προσπαθούν πολύ την τελευταία πενταετία…

    Απάντηση
    • Βαγγέλης
      Βαγγέλης says:

      To “Mercy” ήταν όντως κλασική στραβομάρα των eurofans που δεν έβλεπαν ότι το τραγούδι ήταν μελό και η τραγουδίστρια το πουλούσε δακρύβρεχτα και υποκριτικά. Το “Roi” ουδέποτε ήταν ανάμεσα στα φαβορί, οι στοιχηματικές το ανέβασαν τρίτο για λίγο μετά τις πρόβες για να βγάλουν λεφτά από τα κορόιδα. Όσο για την Alma, κανείς δεν περίμενε σοβαρά ότι θα τα πήγαινε καλύτερα επί σκηνής από τον Amir. Εκείνος ήταν ο μονος που είχε κάποιες αξιώσεις με ένα τραγούδι που ήταν πράγματι πιασάρικο και ραδιοφωνικό. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πήγε καλύτερα από όλους αυτούς και απέκτησε και καριέρα μετά.

      Απάντηση
      • Benedictos
        Benedictos says:

        Ωστοσο δεν ηταν μονο ο Αμιρ που θεωρειτο φαβορι..μην ξεχναμε και την Patricia Kaas και φυσικα τον Amaury Vassili που το 2011 με το Sognu ηταν το αδιαφιλονικητο φαβορι σε στοιχηματικες και fan polls που επιναν κρασι στο ονομα του και ορκιζονταν οτι αυτο το τραγουδι θα νικουσε. Γενικα, η Γαλλια το χει με το να ξεκιναει πολυ δυναμικα και να καταληγει 15η και κάτω…

        Απάντηση
      • Γιάννης
        Γιάννης says:

        Συμφωνώ σε όλα μαζί σου! Μόνο ο Amir άξιζε πραγματικά, αλλά εκεί που ήταν για νικητής βγήκε 6ος… Γενικά για κάποιο λόγο οι Γαλλικές συμμετοχές πάντα έχουν υπερβολικά πολύ hype (με εξαίρεση την περσινή τραγωδία του Tom Leeb)! Τι να πω, ίσως να φταίει ότι κυκλοφορούν το τραγούδι τους πολύ νωρίτερα από ότι οι υπόλοιπες στοιχηματικές;;;!!!:::

        Απάντηση
        • Βαγγέλης
          Βαγγέλης says:

          Oι eurofans γενικότερα νοσταλγούν τις παλιές καλές μέρες του γαλλόφωνου τραγουδιού στον διαγωνισμό και θέλουν να τις ξαναζήσουν. Αλλά πάντως ούτε ο Bilal ούτε ο Tom Leeb είχαν τύχει κάποιας ιδιαίτερα θετικής υποδοχής. Όσο για την Patricia Kaas που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω καθόλου δεν ήταν μέσα στα φαβορί εκείνης της χρονιάς όπως ήταν π.χ. η Νορβηγία και η Τουρκία. Απλώς είχε κάνει εντύπωση πως μια καλλιτέχνιδα τέτοιου βεληνεκούς τόλμησε να διαγωνιστεί. Όσο για τον Amaury, οι προσδοκίες στηρίζονταν σε μία εμφάνιση playback αφού κανείς δεν τον είχε ακούσει να το λεέι ζωντανά.

          Απάντηση
    • C΄est tout :)
      C΄est tout :) says:

      Ποια ακριβώς είναι η λέξη “καλτ” στο roi την οποία σε όλα τα reactions κανείς δεν την καταλαβαίνει και δεν την προφέρει καν σωστά; Το σκάκι; Το mercy δεν είναι καν γαλλική λέξη και το voilà είναι από τις λέξεις που οι Γάλλοι λένε ανά 2 λεπτά στον καθημερινό τους λόγο και ταιριάζει στους στίχους, δεν υπάρχει απλά γιατί την ξέρει το ευρύ κοινό. Μην κάνουμε κριτική απλά για να πούμε κάτι…

      Απάντηση
  9. Benedictos
    Benedictos says:

    Μετα το ανεκδιηγητο περσινο τους με τα αχρειαστα παιδαριωδη αγγλικα επιπεδου Α1, οι Γαλλοι επιστρεφουν δυναμικα με ενα ομορφο τραγουδι που συνοδευεται απο μια εξαιρετικη ερμηνεια, σε ενα τραγουδι-trademark Γαλλίας. Το αν θα παει καλα δεν το γνωριζω, η Γαλλια αλλωστε πολυ συχνα ξεκιναει δυναμικα την κουρσα και με αξιωσεις φαβορι και στο τελος καταφερνει με εναν τροπο που μονο εκεινη ξερει να χανει το 99% της δυναμικης της μεχρι το βραδυ του τελικου, χωρις ωστοσο να διαπραττει σοβαρα λαθη. Απλα χανει τη δυναμικη της. Προσωπικα μου αρεσει πολυ το τραγουδι, εκτιμω οτι στις επιτροπες θα ειναι σιγουρο τοπ 5. Ωστοσο εχω την αισθηση (βασιμη η αβασιμη θα δειξει) οτι θα φετος θα ειναι χρονια-εκπληξη ως προς τον νικητη και οτι θα εκτιμηθουν τραγουδια πολυ πιο uptempo.

    Απάντηση
  10. Reverb
    Reverb says:

    Βαριέμαι! Κακομοιριά πραγματικά να εχεις στη διάθεση σου μια σύγχρονη μουσική σκηνή και να πρέπει να στείλεις την Εντιθ Πιαθ κράχτη για να πιάσεις τους τουρίστες που θέλουν να δουν γαλλικό σανσον στο πρώτο καμπαρέ της Μονμάρτης πριν πάρουν το λεωφορείο για Μπωβαί να προλάβουν την πτήση της ryanair. Μέσα τους τυφλούς φυσικά βασιλεύει ο μονόφθαλμος I guess.

    Απάντηση
  11. EscGR
    EscGR says:

    Υπερβολική αντίδραση των στοιχημάτων χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν είναι ένα ωραίο τραγούδι. 15-8 μπορώ να το δω προσωπικά αν κ είναι πολύ νωρίς. Ευκολότερα θα νικήσει πάντως η Μολδαβία!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *