Γαλλία: Στην πρώτη θέση των στοιχημάτων το “Voila” της Barbara Pravi!

Η αλήθεια είναι ότι αναμέναμε να περάσουν κάποιες ώρες για να δούμε αν η πρωτιά της Γαλλίας και του “Voila” στα στοιχήματα, δεν ήταν κάτι πρόσκαιρο και ευκαιριακό εξαιτίας της πραγματικά πολύ όμορφης σκηνικής εμφάνισης της Barbara Pravi στον χθεσινό εθνικό τελικό για την Eurovision, που διεξήγαγε η TV France. Τελικά, φαίνεται πως το Voila ήρθε για να μείνει και θα μας απασχολήσει αρκετά στο δρόμο προς το 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Εκτοξεύθηκε η Γαλλία μετά την εμφάνιση της Barbara

Παρά το γεγονός ότι όλα τα τραγούδια του εθνικού τελικού ήταν γνωστά ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, η Γαλλία παρέμενε στην δέκατη θέση των στοιχημάτων. Αμέσως μετά την ζωντανή εμφάνιση της Barbara Pravi οι αποδόσεις άρχισαν να πέφτουν ραγδαία. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων και την μεγάλη νίκη του Voila, η Γαλλία έριξε την Λιθουανία στην δεύτερη θέση και πέρασε στην πρώτη θέση των στοιχημάτων.

Το παραπάνω έχει την σημασία του. Αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η ζωντανή εμφάνιση και πως μπορεί η σκηνική παρουσίαση να ανατρέψει τα δεδομένα. Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν να συμβαίνει στον διαγωνισμό. Τραγούδια δηλαδή που δεν τα θεωρούσαμε φαβορί, να ανατρέπουν την κατάσταση και να ανεβάζουν τις μετοχές τους στην σκηνή και το αντίστροφο φυσικά.

Αυτή είναι η σημασία και ίσως το μοναδικό ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε από την πρωτιά της Γαλλίας στα στοιχήματα. Ναι, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συζητούμε για νίκη, αλλά αυτό δεν παραβλέπει το γεγονός ότι υπάρχει μια δυναμική. Μια δυναμική που δεν είδαμε στο Ισραήλ και στην Αλβανία, που επίσης έχουν ανακοινώσει τα τραγούδια τους.

2,37 εκατομμύρια παρακολούθησαν το Eurovision France: c’est vous qui decidez

Απόλυτα ικανοποιημένη και η TV France, αφού τα σχόλια των χρηστών χθες στο διαδίκτυο για το νέο φόρματ του εθνικού τελικού ήταν κάτι παραπάνω από θετικά. Το #EurovisionFrance ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης στα trends στην Γαλλία, αλλά και στην Γερμανία και την Ελβετία!

Η τηλεθέαση κυμάνθηκε στο 12,3% ή αλλιώς 2,37 εκατομμύρια Γάλλοι κατά μ.ο. παρακολούθησαν το Eurovision France: c’est vous qui decidez. Υψηλότερα νούμερα από τον τελευταίο εθνικό τελικό που πραγματοποίηση η Γαλλία το 2019, όταν 2,14 εκατομμύρια είχαν συντονιστεί στους δέκτες τους για να δούνε την νίκη του Bilal με το Roi.

Διθυραμβικά σχόλια θα λέγαμε ότι έλαβαν και οι δύο παρουσιαστές, με την Laurence Boccolini να κλέβει την παράσταση, ιδιαίτερα με τις χορευτικές της φιγούρες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα ήταν μία τέλεια και συνάμα διαφορετική επιλογή παρουσιαστή, αν η Γαλλία κερδίσει και φιλοξενήσει τον διαγωνισμό!

To βίντεο πάντως της ζωντανής εμφάνισης της Barbara Pravi έχει ήδη ξεπεράσει τις 350.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες!

Θα καταφέρει η Barbara Pravi να φέρει την νίκη στην Γαλλία, 44 χρόνια μετά την τελευταία της νίκη στον διαγωνισμό;

Πηγή: Eurovisionworld, eurovoix, twitter
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Themis
    Themis says:

    Ήδη έπεσε στη δεύτερη θέση και λογικά θα ξεφουσκωσει αρκετα μέχρι τον Μάιο… Καλή εμφάνιση που μπορεί να συγκινήσει επιτροπές αλλά δύσκολα το televoting… Θα κονταροχτυπηθει με τις μπαλάντες της Ελβετίας και λογικά Βουλγαρίας και Ρουμανίας! Αξιοσημείωτη και πολύ καλή κατά τη γνώμη μου (εφόσον είναι δυνατά και τα τραγούδια) είναι και η στρατηγική της Βουλγαρίας που θα κυκλοφορήσει EP 5 τραγουδιών για την Victoria και θα δώσει σε όλους τους fans τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο “focus group” καταθέτοντας σχόλια που θα βοηθήσουν στην επιλογή του τραγουδιού! Προβλέπεται πολυ δυνατός ο φετινός διαγωνισμός…. Ελπιζω η Ελλαδα να καταφερει να ξεχωρισει και να μην περασει απαρατηρητη οπως τα τελευταία χρόνια

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *