Γαλλία: Στις 30 Ιανουαρίου το Eurovision France, c’est vous qui décidez!

Η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας ανακοίνωσε, πριν από λίγο ότι το Eurovision France, c’est vous qui décidez, ο εθνικός τελικός, δηλαδή της χώρας για την Eurovision 2021, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 22:05 ώρα Ελλάδος.

Εθνικός τελικός για το 2021 στην Γαλλία

Η TV France, αποφάσισε να διοργανώσει ένα σόου, προκειμένου να επιτρέψει το γαλλικό κοινό να επιλέξει ανάμεσα σε 12 καλλιτέχνες από όλη τη Γαλλία, την συμμετοχή και τον εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό.

Αυτό το πρόγραμμα ονομάζεται Eurovision France, c’est vous qui décidez, και θα το παρουσιάσουν οι Stéphane Bern και Laurence Boccolini στο France 2. Το κοινό και μία κριτική επιτροπή προσωπικοτήτων θα επιλέξει το αγαπημένο τους τραγούδι, σε αναλογία 50-50.

700 αιτήσεις υποβλήθηκαν στην TV France, ευελπιστώντας όλοι να κερδίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο. 20 ερμηνευτές είχαν μια τελική ακρόαση στο Θέατρο Apollo, με τους 12 από αυτούς τελικά να κερδίζουν το εισιτήριο για το Eurovision France, c’est vous qui décidez.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Παρίσι και όχι σε μία περιφερειακή πόλη, όπως αρχικά είχε διαμηνυθεί, σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, σε μία ειδικά διαμορφωμένη σκηνή για τον σκοπό αυτό.

 

Έτσι θα επιλεγεί ο νικητής

Σε τρεις διαφορετικές φάσεις θα διαγωνιστούν οι 12 υποψήφιοι προκειμένου να επιλεγεί ο νικητής του Eurovision France, c’est vous qui décidez!

– Προκριματικά : Τα 7 τραγούδια που κέρδισαν τη δημόσια ψήφο θα επιλεγούν για το “Ultimate Vote”
– Το Euro Ticket : Ένα μπαλαντέρ θα απονεμηθεί μόνο από την κριτική επιτροπή ως το 8ο τραγούδι που θα προκριθεί επίσης στο “Ultimate Vote”
Η τελική ψηφοφορία : Στη συνέχεια, οι ψήφοι θα μηδενιστούν. Το κοινό και η κριτική επιτροπή από 50% θα αναδείξουν το νικητήριο τραγούδι

Η κριτική επιτροπή του Eurovision France, c’est vous qui décidez, θα αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

– Amir (Πρόεδρος της Επιτροπής)
– Marie Myriam
– Jean-Paul Gaultier
– Natasha St Pier
– Duncan Laurence
– Chimène Badi
– André Manoukian
– Elodie Gossuin
– Augustin Galiana
– Michèle Bernier


Μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής, πρώην eurostars της Γαλλίας, ο τελευταίος νικητής του διαγωνισμού, Duncan Laurence, αλλά και διάσημες προσωπικότητες της χώρας, όπως ο Jean-Paul Gaultier.

Οι 12 φιναλίστ είναι:

  • LMK – Magique
  • Ali – Paris Me Dit
  • Casanova – Tutti
  • Barbara Pravi – Voilà
  • Cephaz – On A Mangé Le Soleil
  • Amui – Maeva
  • Andriamad – Alléluia
  • Philippine – Bah Non
  • Juliette Moraine – Pourvu Qu’on M’Aime
  • 21 Juin Le Duo – Peux-Tu Me Dire?
  • Terence James – Je T’Emmènerai Danser
  • Pony X – Amour Fou

Η αρχηγός αποστολής της Γαλλίας στον διαγωνισμό, Alexandra Redde-Amiel, δήλωσε πως έμπνευση της γαλλικής τηλεόρασης ήταν το Melodifestivalen της Σουηδίας, ενώ υποστήριξε ότι αντικατοπτρίζεται μεταξύ των υποψηφίων, η σύγχρονη μουσική σκηνή της χώρας.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις συνεντεύξεις μας, με τους Barbara PraviCasanova και Andriamad.

Ποιος θα είναι ο νικητής του Eurovision France, c’est vous qui décidez;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *