Ελλάδα: Από φτωχός συγγενής … πρωταγωνιστής! EDITORIAL

Με άλλη διάθεση και άλλη στόχευση θα ταξιδεύσει η ελληνική αποστολή στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Με ένα τραγούδι που πιστεύουν πολύ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η ΕΡΤ ευελπιστεί φέτος να σπάσει την κακοδαιμονία της στον διαγωνισμό και να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το Last Dance είναι ένα τραγούδι ακριβώς στο ρεύμα της εποχής, με 80ς επιρροές, αλλά με μία σύγχρονη ενορχήστρωση και μια πλειάδα συντελεστών, απόλυτα επιτυχημένους στο είδος τους. Το 2021 η ελληνική αποστολή επιστρατεύει όλα της τα μεγάλα όπλα, για να πρωταγωνιστήσει στην Eurovision 2021!

Φυσικά τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την αποφασιστικότητα της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία ήδη από πέρσι άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον διαγωνισμό και θέλει να επανέλθει δριμύτατη και ανταγωνιστική στις παλιές χρυσές εποχές. Εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και τις χρονιές που η Ελλάδα δεν προκρίνονταν στον τελικό, η τηλεθέαση παρέμενε πολύ υψηλή.

Η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, Δώρα Χειράκη, που έχει αναλάβει όλο το project, έτοιμη πάντοτε να δώσει λύσεις, όπως και η προϊσταμένη των διεθνών σχέσεων, Σοφία Δρανίδου, εγγυώνται μία άψογη προετοιμασία για όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει μέχρι τις 22 Μάϊου η ελληνική αποστολή, σε μία χρονιά δύσκολη και με πολλές προκλήσεις.

Με θετικούς οιωνούς ξεκινά το ταξίδι της η Ελλάδα για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Με πολλά όπλα στα φαρέτρα της, τα οποία θα μας παρουσιάσει τους επόμενους μήνες. Με στόχευση ένα πολύ … πολύ θετικό αποτέλεσμα, μια θέση που θα μας φέρει μετά από χρόνια ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και κυρίως με ένα τραγούδι, που όλοι όσοι το έχουν ακούσει χαμογελούν.

Ας ελπίσουμε ότι σε όλη αυτή την σκοτεινή περίοδο που ζούμε, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, θα γίνει αφορμή για κάτι θετικό, τόσο στους φίλους, όσο και στους απλούς τηλεθεατές του. Γιατί η ζωή συνεχίζεται και αυτός δεν μπορεί και δεν θα είναι ο τελευταίος χορός!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Batman
    Batman says:

    Ναι μεν, αλλά… Και πέρυσι είχαμε υψηλές προσδοκίες αλλά τα καλά τραγούδια ήταν τόσα πολλά, που κυριολεκτικά δεν χωράγαμε στην 10αδα όσο καλό και αν φαινόταν σε εμάς το SuperGirl. Επομένως καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι φέτος, μιας και επιστρέφουν οι περισσότεροι τραγουδιστές και με λογικά καλύτερα τραγούδια (μιας και έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν). Το ότι η ΕΡΤ ξύπνησε και φαίνεται η προσπάθεια και η θέληση από όλη την ομάδα για ένα καλό πλασάρισμα είναι αξιοσέβαστο. Το αν θα τα πάει όμως καλά μια χώρα, δεν κρίνεται μόνο απτό πόσο καλό είναι το τραγούδι , αλλά και απτο πόσα άλλα τραγούδια υπάρχουν που είναι εξίσου καλά ή και καλύτερα και μπορούν να κλέψουν ψήφους. Ίδωμεν…, αν και προτείνω μέχρι τον Μάρτιο να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το 2019, πέρυσι( αν και το supegirl ήταν αξιοπρεπές αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο,αν και δεν το είδαμε τι προοπτικές θα μπορούσε να’χε στο διαγωνισμό έμπρακτα)και φέτος(που νιώθω πιο αισιόδοξος από τις περιγραφές για το τραγούδι μας) η ΕΡΤ δείχνει ότι έχει πάρει σοβαρά τον διαγωνισμό(επιτέλους!) και αυτό είναι (για εμένα) πολύ πιο ευχάριστο από οποιοδήποτε καλό πλασάρισμα!
    Προσωπικά από τις περιγραφές περιμένω κάτι ανάμεσα σε “dance Alone”-Σκοπια 2017 και “light it up” της Φουρέιρα(αν και στιχουργικά είναι φτωχό το συγκεκριμένο)…
    Σε σχέση με αυτά τα δύο τραγούδια(αν συγκρίνεται φυσικά) το
    “Last dance” το θεωρείτε καλύτερο εσείς που το έχετε ακούσει;;
    Πάντως από όσο έχω καταλάβει είναι σίγουρα πολύ καλύτερο και πιο…”ώριμο” από το περσινό.

    Απάντηση
  3. Ιωάννης
    Ιωάννης says:

    Το last dance από την περιγραφή, θυμίζει το περσινό ρωσικό τραγούδι, πιστεύω πρέπει να σταματήσουμε να αντιγράφουμε επιτυχημένες συνταγές , και να φτιάξουμε κάτι καινούργιο, και πρότυπο

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *