Ισλανδία: Στις 13 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει η συμμετοχή για την Eurovision 2021!

Η δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας ανακοίνωσε ότι το τραγούδι του Dadi Freyr για την Eurovision 2021 θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαρτίου σε μία ειδική εκπομπή.

Ο Dadi μίλησε για τις προετοιμασίες του για τον διαγωνισμό και την επιθυμία του να φέρει την πρώτη νίκη της Ισλανδίας:

Είναι ένας διαγωνισμός και έχουμε την ψυχολογία για να νικήσουμε. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας είναι να προκριθούμε στον τελικό, ώστε το Σάββατο να έχουμε ένα μεγάλο πάρτι εδώ στην Ισλανδία. Δεν βλέπω τον λόγο να συμμετέχεις σε έναν διαγωνισμό, αν δεν έχεις ως στόχο την νίκη!

Ο Dadi και οι Gagnamagnid βρίσκονται στην φάση προετοιμασίας του τραγουδιού, ενώ λίγο καιρό πριν ζήτησαν και την βοήθεια των θαυμαστών τους, αφού έφτιαξαν μία χορωδία, για τις ανάγκες της ηχογράφησης.

Ξέρουμε ήδη ότι θα πάμε στον διαγωνισμό και έτσι κάνουμε τα πάντα για αυτό. Έχω ήδη έτοιμα πολλά πράγματα που δεν είχαν πέρσι τον αντίστοιχο καιρό. Μπορείς να σχεδιάζεις πιο μακροπρόθεσμα αντί να λαμβάνεις μέρος σε έναν εθνικό τελικό, χωρίς να ξέρεις αν τελικά θα πας και στην Eurovision!

Πριν την ανακοίνωση του τραγουδιού στις 13 Μαρτίου, η ισλανδική δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει ένα ντοκιμαντέρ, στις 27/2 και 6/3, όπου θα παρακολουθήσουμε την πορεία του Dadi και των Gagnamagnid, από την δεύτερη θέση στον Songvakeppnin 2017, μέχρι την νίκη τους το 2020 με το Think About Things και την ξέφρενη επιτυχία του στην συνέχεια.

Στις 13 Μαρτίου θα ξεκινήσει η προβολή ενός νέου μουσικού σόου με τον τίτλο Straumar (Τρεντς – σε ελεύθερη μετάφραση). Στο σόου αυτό θα υπάρχουν μουσικά νέα από όλο τον κόσμο, αλλά και μουσικά τρεντς που κυριαρχούν τόσο στο παρόν, όσο και στο παρελθόν. Στο πρώτο επεισόδιο που θα ακούσουμε και την συμμετοχή της Ισλανδίας στην Eurovision 2021, η εκπομπή θα είναι αφιερωμένη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 13 Μαρτίου όπου θα ακούσουμε το νέο τραγούδι του Dadi Freyr για τον διαγωνισμό!

Πηγή: RUV

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Kωνσταντινος
    Kωνσταντινος says:

    Προσωπικά ακόμα να καταλάβω το τόσο hype και τη προώθηση ακόμα και μέσω netflix για τη περυσινή συμμετοχή τους, καλό ευδιάθετο αλλά ως εκεί. Προτιμούσα τη συμμετοχή των the roop για νίκη(όπως και της Ελβετίας και της Βουλγαρίας) αν γινόταν κανονικά πέρυσι ο διαγωνισμός παρά αυτή της Ισλανδίας. Από εκεί και πέρα ο τίτλος του φαβορί που έχουν από πέρυσι χώρες όπως Ισλανδία Ελβετία Λιθουανία Βουλγαρία και Ρωσία, είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί( για την ώρα μόνο οι the roop) το ‘χουν πετύχει. Ελπίζω μόνο οι προαναφερθείσες χώρες να μην επιλέξουν τη μέθοδο του “παρουσιάζω τελευταία στιγμή για να εντυπωσιάσω” και τελικά τους βγει “μάπα το καρπούζι”….

    Απάντηση
  2. Themis
    Themis says:

    Όπως ήταν αναμενόμενο οι περισσότερες χώρες που έκαναν εσωτερική επιλογή θα κυκλοφορήσουν το τραγούδι τις τελευταίες 2-3 μέρες της προθεσμίας νομίζοντας ότι έτσι θα εντυπωσιάσουν και θα επισκιάσουν τους άλλους… Τελικά αυτό θα βοηθήσει μόνο όσους θα έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα κομμάτια πιο νωρίς και θα έχουν το χρόνο να μονοπωλήσουν τις συζητήσεις των fans, να πάρουν views και ίσως να ανέβουν στις θέσεις των στοιχημάτων! Πολύ σωστά αποφάσισε το ρικ να βγάλει το τραγούδι τον Φεβρουάριο και καλό θα ήταν η ελληνική αποστολή να κυκλοφορήσει το τραγούδι με το βίντεο το αργότερο μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Μαΐου γιατί μετά πιθανως να “χαθεί” ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί… Θα βοηθούσε και αν το βίντεο του last dance ανέβαινε μόνο μια φορά κατευθείαν στο κανάλι της eurovision αλλά λογικά θα ανέβει πάλι πρώτα στο κανάλι της Στεφανίας για να φανούν οι χορηγοί που απαγορεύονται στο επίσημο κανάλι της eurovision και αναπόφευκτα θα μοιραστούν τα views… Ασήμαντες σκέψεις ίσως γιατί το παν είναι να είναι καλό το κομμάτι αλλά κι εμείς όσο δεν έχουμε εξελίξεις ασχολούμαστε με τα ασήμαντα! Περιμένουμε με χαρά νέα για τη συμμετοχή μας!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *