Ελλάδα: Μας απειλεί το “Hero” της Raylee; (Editorial)

Κυκλοφόρησε νωρίτερα το Hero της Raylee που συμμετέχει στον Β’ Ημιτελικό του MGP 2021, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου. Ένα ντίσκο τραγούδι με σαφείς 80ς επιρροές. Η σκέψη όλων αναπόφευκτα, αν απειλεί το Last Dance της Stefania, εφόσον φυσικά κερδίσει στην Νορβηγία και βρεθούν μαζί στον διαγωνισμό της Eurovision; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε παρακάτω.

https://www.youtube.com/watch?v=TQy6OSwpuVA

Αρχικά να πούμε ότι τα δύο τραγούδια δεν μοιάζουν καθόλου ως μελωδίες. Το μόνο κοινό τους στοιχείο είναι ότι τόσο το Last Dance, όσο και το Hero έχουν μουσικές αναφορές στη δεκαετία 80. Το Hero είναι περισσότερο ένα ντίσκο τραγούδι, ενώ το Last Dance έχει απλά 80ς pop επιρροές, αλλά με μία πολύ πιο σημερινή ενορχήστρωση και παραγωγή.

Μία σημαντική διαφορά επίσης είναι ότι το Hero είναι αρκετά προβλέψιμο στην δομή του. Είναι σαν να περιμένεις αυτό που θα ακούσεις. Αντιθέτως στο Last Dance υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις και διαφοροποιήσεις στην μελωδία. Αυτό ακριβώς κάνει το τραγούδι της Raylee να φαίνεται κοινότυπο, κάτι που κατά την προσωπική μου άποψη δεν ισχύει στην ελληνική συμμετοχή.

Σίγουρα ως Ελλάδα μας συμφέρει να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα τραγούδια που να έχουν επιρροές από τα 80ς, αυτό όμως που μπορούμε να σας εγγυηθούμε είναι ότι τα δύο τραγούδια είναι τελείως διαφορετικά. Αυτό που κρατάω σήμερα είναι η ιδιαίτερα θετική υποδοχή που επεφύλαξαν οι fans στο τραγούδι της Raylee. Είμαι σίγουρος ότι το Last Dance θα εντυπωσιάσει πολύ περισσότερο!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2021!

 

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. John T.
    John T. says:

    δηλαδη καταλαβαινω οτι δεν εχει την κλασικη δομη ενος eurovision-νιακου κομματιου αλλα εχει και καποιες αλλαγες , και αυτο χαιρομαι που το ακουω!! μακαρι το δικο μας να κανει την διαφορα!! δεν νομιζω να παει το hero αλλα καλο ειναι οπως λες οσο λιγοτερες χωρες πανε με 80s ηχο , τοσο καλυτερα για εμας! επισης οταν λες με ποιο συγχρονη ενορχηστρωση εννοεις οτι κυριαρχει στο κομματι της στεφανια αυτο το μπιτ που υπαρχει στα τραγουδια της dua lipa και τα διαφορα ηλεκτρονικα εφε;

    Απάντηση
  2. Themis
    Themis says:

    Στο Twitter πάντως δεν ήταν καθόλου θερμή η υποδοχή του hero! Οι περισσότεροι fans λενε πόσο κοινότυπο και ξεπερασμένο είναι. Δεν νομίζω να έχει καμία ελπίδα απέναντι στους keiino… Ισχύει πάντως πως τα τραγούδια με 80s επιρροές πληθαίνουν! Καλύτερο μέχρι στιγμής θεωρώ το Lost in a Dance της Εσθονίας άλλα δύσκολο να κερδίσει τον Uku Suviste. 80s vibes περιμένω από το Discoteque των Roop που πιθανότατα θα κερδίσουν στη Λιθουανία, τον Dadi της Ισλανδίας και τη Senhit του Αγίου Μαρίνου. Αναμένουμε με χαρά και άλλες πληροφορίες για το Last Dance και τις ιδέες του Φωκά!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Τα περισσότερα αρνητικα σχόλια ειναι απο μικρής ηλικιας fans που λογικο ειναι να μην τους αρεσει ενα 80ς τραγούδι. Στο escforum αντιθετα τα σχόλια ειναι κάτι παραπανω απο θετικα.

      Απάντηση
      • Themis
        Themis says:

        Στο escforum σε 3-4 αρεσει ανεξηγητα πολυ και οι υπολοιποι λενε οτι δεν τους αρεσε κανενα αυτου του ημιτελικου… Τελος πάντων τον ημιτελικό θα τον κερδίσει λογικά αλλά να πάει eurovision πολύ δύσκολο

        Απάντηση
          • Themis
            Themis says:

            Όντως! Μήπως έχουμε πληροφορίες για το live on tape της συμμετοχής μας; Ανακοινώθηκε πως θα μπορέσει η κάθε χώρα να έχει διαφορετικό stage (Όχι ίδιο για όλους όπως στην junior eurovision) με την ηλίθια δικαιολογία ότι θα ήταν βαρετό να βλέπαμε 40 φορές το ίδιο stage. Λες και δεν βλέπουμε το ίδιο stage για όλους τόσα χρόνια…

      • just an esc fan
        just an esc fan says:

        διαφωνω πολυ εδω. Το λεω επειδη ειμαι 18 και εχω λατρεψει το lost in a dance του eesti laul, αλλα και το i love you στο umk. Όμως το hero (για μενα) είναι απλα κακιστο…

        Απάντηση
          • just an esc fan
            just an esc fan says:

            αντε να δεχτω οτι ειναι 90’s το πρωτο..το i love you, με ποια ακριβως λογικη θεωρειται 90’s? το τραγουδι, ακομα και το βιντεοκλιπ ειναι λες και βγηκε απο τα 80’s (αλλα με καλυτερη αναλυση!!!)

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Μουσικά είναι τελειως 90ς…επισης μην συγχέουμε πχ την περσινη συμμετοχη της Ισλανδιας. Ηταν επισης 90ς. Γτ βλεπω καποιοι το βαζουν στο ιδιο καζανι.

  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σίγουρα όντας Έλληνες θα υποστηρίξουμε ότι το last dance είναι καλύτερο του “hero” ωστόσο, και αντικειμενικά να το δούμε, όσο κοινότυπα (πολλές φορές) και αν είναι σε σύνθεση τα κομμάτια του Κοντόπουλου, πάντα έχουν καλή παραγωγή και προσωπικά το “hero” δεν μου το έβγαλε αυτό. Επίσης, όπως έχετε πει και εσείς και οι συντελεστές,το κομμάτι της Στεφανίας είναι σύγχρονο και έχει απλά επιρροές ’80s, μάλιστα σε δικό μου σχόλιο μου απαντήσατε ότι φέρνει σε κομμάτια της dua lips ενώ το “hero” δε θα έλεγα ότι έχει απλά επιρροές 80s αλλά είναι καθαρά ’80s. Σίγουρα φέτος θα υπάρχουν αλλά 3-4(Λιθουανία, Ισλανδία πιθανότατα) κομμάτια σε παρόμοιο στυλ με το δικό μας, αλλά παίζει ρόλο και η παραγωγή,το ποσό πιασαρικο και μοντέρνο είναι και εν τέλει πως θα στηθεί επί σκηνής. Προσωπικά το συγκεκριμένο της raylee θα το σύγκρινα περισσότερο με τη περσινή συμμετοχή της Ιρλανδίας, του Αγίου Μαρίνου ή ακόμα και της Ρωσίας παρά με αυτό που πρότεινε πέρυσι η η Λιθουανία ή η Ισλανδία. Πάντως όλα τα κομμάτια που ανέφερα προηγουμένως ήταν πιασαρικα, σε αυτό ελπίζω να μοιάζουν με το δικό μας”last dance”
    Εν ολίγοις μέχρι να ανακοινωθούν και οι 41 συμμετοχές πρέπει να είμαστε συγκεκριμένα αισιόδοξοι για να δούμε το συνολικο επίπεδο του φετινού διαγωνισμού και πόσα τραγούδια είναι παρεμφερή με τα δικά μας, η Παπαρίζου ενδεχομένως να μη κέρδιζε αν συμμετείχε το 2004 ή το 2006.
    Ας αναμένουμε για την ώρα κάνοντας συγκεκριμένα αισιόδοξες σκέψεις

    Απάντηση
  4. Martin Palmer
    Martin Palmer says:

    I’m from the UK and you don’t have anything to worry about – Raylee will probably make the Final out of MGP SF2 but she has no chance of beating KEiiNO, TIX or even SF1 winners Blåsemafian [no] feat. Hazel there, the only acts we know in the Final so far. Her 2020 song “Wild” was so much better than “Hero” and that didn’t make it to Eurovision – whatever “Last Dance” sounds like, Stefania will not have to worry about this particular entry in MGP…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *