Ελλάδα: Με το “Last Dance” η Stefania στην Eurovision 2021!

Είναι γεγονός, η ΕΡΤ πριν λίγα λεπτά αποκάλυψε τον τίτλο του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 65ο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το Μάιο στο Ρότερνταμ. Η επιτροπή της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισε ότι από τα πέντε τραγούδια, που η συνθετική ομάδα της Stefania υπέβαλε προς κρίση, το Last Dance (ο τελευταίος χορός) είναι αυτό, που θα αποτελέσει την 41η συμμετοχή της χώρας μας στο διαγωνισμό!

Το Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ

Με το τραγούδι «Last dance» και τη Stefania η Ελλάδα στην Eurovision 2021

Με ένα χορευτικό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Last dance» η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της  Eurovision 2021, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το «Last dance» είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την επιτροπή που συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα της Στεφανίας στην οποία ανατέθηκε η επιμέλεια της συμμετοχής στην 65η Eurovision, ύστερα από ακρόαση πέντε τραγουδιών που προτάθηκαν από τους δημιουργούς. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί στις 20 Μαΐου 2021.

Με συνταγή επιτυχίας ο “τελευταίος χορός” της Stefania

Η 18χρονη πλέον Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision, μετά την περσινή ακύρωση του λόγω της πανδημίας. Με ένα τελείως διαφορετικό τραγούδι από το SUPERG!RL, η Stefania ευελπιστεί να συγκινήσει το κοινό της Ευρώπης και της Αυστραλίας, πετυχαίνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Οι Δημήτρης Κοντόπουλος, ARCADE και Sharon Vaughn, όλοι τους σημαντικοί δημιουργοί με περγαμηνές εντός και εκτός διαγωνισμού, ευελπιστούν ότι το 2021 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας. Ο Φωκάς Ευαγγελινός ετοιμάζεται να μεγαλουργήσει, πραγματοποιώντας μία ακόμη σκηνοθεσία που θα συζητηθεί.

Ο σχεδιασμός της ελληνικής αποστολής

Την Κυριακή 10/1 η Stefania έρχεται και πάλι στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει την τελική ηχογράφηση του Last Dance.  Το τραγούδι ενορχηστρωτικά και σαν παραγωγή βρίσκεται στην τελική του σχεδόν μορφή. Τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί και το βίντεοκλιπ, με σκηνοθέτη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τον Κώστα Καρύδα.

Η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει τον Μάρτιο, χωρίς ακόμα να έχει αποφασισθεί ο τρόπος. Μην ξεχνάμε ότι τέλος Μαρτίου, θα πρέπει η ελληνική αποστολή να παραδώσει στην EBU και το live on tape video της συμμετοχής μας, ενώ στην συνάντηση των αρχηγών αποστολών, που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου, θα πρέπει εκτός του βίντεοκλιπ, να έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο και το σχέδιο για την σκηνική μας εμφάνιση.

Υψηλές οι προσδοκίες της ΕΡΤ για το Last Dance

Τόσο η καλλιτεχνική ομάδα, όσο και η ΕΡΤ έχουν υψηλές προσδοκίες από την φετινή μας συμμετοχή. Στόχος όλων είναι ένα πλασάρισμα ψηλά στην βαθμολογία, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας τα τελευταία 10 χρόνια στον διαγωνισμό.

Το Eurovisionfun είναι από τους τυχερούς που άκουσαν το τραγούδι και συμφωνούμε ότι η στόχευση αυτή είναι απόλυτα ρεαλιστική. Το τραγούδι είναι πιστό στο μουσικό ρεύμα της εποχής, με σύγχρονη ενορχήστρωση, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο και τις φωνητικές ικανότητες της Stefania, ενώ και στιχουργικά ξεχωρίζει.

Έχει μηνύματα και για την δύσκολη κατάσταση που βιώσαμε όλοι μας το 2020, με τους νέους να “χάνουν” σημαντικές στιγμές, από την ομορφότερη περίοδο της ζωής τους, το μέλλον όμως πρέπει να είναι φωτεινό, αφού αυτός δεν μπορεί και δεν θα είναι ο τελευταίος χορός…

Σας θυμίζουμε ότι η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο πρώτο μέρος, του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2021, στις 20 Μάϊου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή, αφού σταθερά όλα αποκλειστικά και έγκαιρα τα μαθαίνετε εδώ!

 

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Αν ισχύει ότι το τραγούδι μιλάει για την πανδημία (χάσαμε τα πάντα αλλά όχι τον τελευταίο μας χορό), να θυμίσω ότι ποτέ σε περιόδους μεγάλων κρίσεων οι άνθρωποι δεν ήθελαν και η διασκέδασή τους να τους υπενθυμίζει την κρίση που περνάνε. Ειδικά φέτος τα τραγούδια πρέπει να είναι άσχετα με αυτό που ζούμε.

    Απάντηση
  2. Ανδρέας Τράσας
    Ανδρέας Τράσας says:

    Ο τίτλος έχει ενδιαφέρον, από μονος του προμηνύει ότι το τραγούδι θα είναι πολύ χορευτικό
    Και δεδομένου ότι το στυλ του τραγουδιού είναι νούμερο ένα μουσική τάση παγκοσμίως, σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις
    Καλή μας επιτυχία

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    “last dance” λοιπόν, νιώθω ότι θα ακούσουμε (επιτέλους) κάτι όντως σύγχρονο και δυναμικό, ο τίτλος με προϊδεάζει για κάτι κοντά στη συμμετοχή των Σκοπίων το 2017(ίσως λόγω παρεμφερούς τίτλου;!;) που ενώ σαν τραγούδι ήταν φοβερό και πολύ σύγχρονο σκηνικά καταστράφηκε. Για εμάς πιστεύω ότι θα είναι πιο δυναμικό σε σχέση με το προαναφερθέν και αρκετά ραδιοφωνικό και σύγχρονο με αρκετές επιρροές των ’80s ίσως κάτι μεταξύ El rytmo psicodelico και light it up? (Τραγούδια της Φουρέιρα που οι arcade έδωσαν ρέστα για εμένα!!)… Πάντως ο,τι και αν είναι θεωρώ ότι ο Φωκάς (κλασσικά) θα το απογειώσει επί σκηνής!! Ελπίζω μόνο και το βίντεο κλιπ να ναι καλό γιατί αυτό του supergirl δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, ακόμα και το τραγούδι δηλαδή είχε αρκετά τρωτά σημεία (βλ.στιχους) αλλά σε γενικές γραμμές άρεσε και ήταν πιασαρικο. Μακάρι φέτος να έχουμε κάτι ακόμα καλύτερο….
    ΥΓ: Ίσως όλες αυτές οι υποθέσεις μου περί το τραγούδι να ναι πολύ πολύ πολύ μακριά από το πώς τελικά είναι το τραγούδι, αλλά για την ώρα μόνο υποθέσεις και υπομονή μπορούμε να κάνουμε…
    ΥΓ2: συνεχίστε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σας!!! Μακάρι να μπορούσατε να μας πείτε κάτι παραπάνω για το τραγούδι…

    Απάντηση
  4. Dimitris
    Dimitris says:

    Η αλήθεια είναι πως το Adrenaline σαν τίτλος μου είχε έρθει καλύτερα. Η αλήθεια όμως είναι ότι μετά από αυτά που είπατε για το Last Dance εντυπωσιάστηκα. Όντως δεν θα είναι αυτός ο τελευταίος χορός. Έξυπνη σκέψη! Σας ευχαριστούμε και πάλι παρά πολύ. Περιμένουμε να έρθει η Στεφανία για να δούμε τι άλλες εκπλήξεις θα μας αποκαλύψετε!!

    Απάντηση
  5. Βαγγέλης
    Βαγγέλης says:

    Το καλύτερο αποτέλεσμα της Ελλάδας τα τελευταία 10 χρόνια θα ήταν μια θέση ανώτερη από την 6η του 2013, δηλαδή μέσα στην πεντάδα. Στόχευση απολύτως ρεαλιστική όπως διαβάζουμε παρακάτω, κατά την υποκειμενική άποψη του γράφοντος πάντα. Θα θυμόμαστε λοιπόν αυτή την πρόβλεψη όταν έρθει η ώρα των αποτελεσμάτων.

    Απάντηση
  6. Dimitris
    Dimitris says:

    Η Στεφανία που έρχεται αύριο στην Ελλάδα θα μείνει μέχρι και τον Φεβρουάριο για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ και του live on tape video ή θα φύγει και θα ξανά έρθει; Επίσης θα εμφανιστεί καθόλου στην τηλεόραση για συνεντεύξεις;

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] qualifizieren wollte. „Last Dance“ soll sich demgegenüber ganz anders anhören. Eurovisionfun.com, die zuerst über den Song berichteten, bezeichnet „Last Dance“ als modern orchestrierten 80er-Pop, den die starke Stimme von […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *