Κροατία: Με άρωμα Melodifestivalen η βαθμολογία στο Dora 2021!

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι η Κροατία να επιλέξει τον εκπρόσωπο της για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 μέσω του Dora 2021.

Ήδη γνωρίζουμε ότι 14 υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο Sports Hall Marino Cvetković, στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ παρουσιάστριες θα είναι οι Daniela Trbović , Barbara Kolar , Jelena Lešić και Doris Pinčić.

Με άρωμα Melodifestivalen η βαθμολογία στο Dora 2021

Η Barbara Kolar, μια εκ των παρουσιαστριών, αποκάλυψε σε συνέντευξή της, ότι θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα ένα νέο τρόπο ψηφοφορίας στο φετινό Dora, το οποίο βλέπουμε, σε κάποιες εθνικές εκλογές, όπως η Σουηδίαη Φινλανδία και  η Γαλλία.

Συγκεκριμένα, στο Melodifestivalen έχουμε μια διεθνή κριτική επιτροπή που αποτελείται από οκτώ χώρες, οι οποίες μοιράζονται πόντους σύμφωνα με το σύστημα της Eurovision (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 και 12). Όταν αυτοί οι βαθμοί προστίθενται, παίρνουμε άθροισμα 58 και όταν το πολλαπλασιάζουμε με το οκτώ ( που είναι ο αριθμός χωρών των επιτροπών), έχουμε την κριτική επιτροπή να μοιράζει συνολικά  464 πόντους .

Όταν δίνονται οι ψήφοι του κοινού, παίρνουμε το ποσοστό που είχε ένα συγκεκριμένο τραγούδι στην τηλεψηφοφορία, πολλαπλασιαζόμενο με το συνολικό άθροισμα των πόντων. Για παράδειγμα, εαν το τραγούδι Α στο televoting κερδίζει το 8% των ψήφων, όταν αυτό πολλαπλασιάζεται επί το 464, λαμβάνει 37,12 . Αν το ολοκληρώσουμε, αυτό είναι 37 πόντοι και αυτός είναι ο αριθμός των πόντων που πήρε το τραγούδι Α από το κοινό.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο κατανομής των ψήφων θα δημοσιευθούν από την HRT, της επόμενες ημέρες.

Οι υποψήφιοι του Dora 2021

Οι υποψήφιοι του Dora 2021 με την σειρά που θα εμφανιστούν είναι:

1. NINA KRALJIĆ (ALKONOST OF BALKAN) – Rijeka
2. ERIC – Reci mi
3. ELLA OREŠKOVIĆ – Come This Way
4. BERNARDA – Colors
5. SANDI CENOV – Kriv
6. ToMa – Ocean of Love
7. FILIP RUDAN – Blind
8. BETA SUDAR – Ma zamisli
9. CAMBI – Zaljubljen
10. ASHLEY I BOJAN – Share the Love
11. BRIGITA VUCO – Noći pijane
12. MIA NEGOVETIĆ – She’s Like Dream
13. ALBINA – Tick-Tock
14. TONY CETINSKI I KIKI RAHIMOVSKI – Zapjevaj, sloboda je!

Από την λίστα, ξεχωρίζουμε την Nina Kraljić, πρώην νικήτρια του The Voice, κάτοχος του βραβείου καλύτερης γυναίκας τραγουδίστριας στην Κροατία το 2016 και εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision την ίδια χρονιά, με το Lighthouse.

Τα τραγούδια δεν αναμένεται να δοθούν σε ολόκληρη μορφή πριν τον τελικό του Dora 2021. Ωστόσο, μια εβδομάδα νωρίτερα θα κυκλοφορήσουν μικρά αποσπάσματα από τα 14 υποψήφια τραγούδια. Λόγω της πανδημίας στην σκηνή θα επιτρέπονται πέντε άτομα και προηχογραφημένα φωνητικά, όπως θα συμβεί δηλαδή και στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021, στο Ρότερνταμ.

Τέλος, το ερχόμενο Σάββατο θα μεταδοθεί μια ειδική εκπομπή στο YouTube, που θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Dora από τους φετινούς διαγωνιζόμενους της Κροατικής εθνικής επιλογής για την Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή της Κροατίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021.

Πηγή: eurosonghr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *