Λιθουανία: Η κυβέρνηση κήρυξε persona non grata τον Philipp Kirkorov | Δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί την χώρα για 5 έτη!

Ο Ρώσος ποπ τραγουδιστής Philipp Kirkorov δεν θα είναι σε θέση να εμφανιστεί ή να έρθει στη Λιθουανία για πέντε χρόνια αφού η χώρα τον προσθέσει στην λίστα ανεπιθύμητων προσώπων εξαιτίας της υποστήριξης του στις πολιτικές της Μόσχας στην Κριμαία.

Την Τρίτη, το Τμήμα Μετανάστευσης της Λιθουανίας, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόσθεσε τον Ρώσο ερμηνευτή στην λίστα ανεπιθύμητων αλλοδαπών που απαγορεύτηκε να έρθουν στη Λιθουανία, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε δελτίο τύπου.

Το υπουργείο Εξωτερικών είπε προηγουμένως ότι ο Kirkorof είχε εμφανιστεί στην Κριμαία, δικαιολογώντας έτσι την παράνομη προσάρτηση της περιοχής στην Ρωσία.

Οι ερμηνευτές που δικαιολογούν δημόσια την κατοχή της Κριμαίας δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές σε καμία δημοκρατική χώρα. Έχουμε μια ξεκάθαρη στάση όσον αφορά τέτοια δημόσια πρόσωπα, επομένως δεν υπήρχαν αμφιβολίες για την προσθήκη του Kirkorov στη μαύρη λίστα ατόμων που δεν είναι επιθυμητά στη Λιθουανία.

Υπουργός Εσωτερικών Agne Bilotaitė

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Gabrielius Landsbergis ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Μετανάστευσης να προσθέσουν τον Kirkorov, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα (ρωσική και βουλγαρική), στη μαύρη λίστα αλλοδαπών της Λιθουανίας που απαγορεύεται να έρθουν στη χώρα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός είπε ότι ο γνωστός ερμηνευτής, ο οποίος έχει σημαντική βάση θαυμαστών στη Λιθουανία, πραγματοποίησε πολλές επισκέψεις στη Χερσόνησο της Κριμαίας και «αρνήθηκε σκόπιμα την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και συνεπώς δικαιολογεί έμμεσα τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας “.

«Θα αξιολογήσουμε συστηματικά όλα τα στοιχεία που η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για να προωθήσει την εξωτερική πολιτική της [στόχους] και να επηρεάσει τον λιθουανικό λαό», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών.

Ο Philipp Kirkorov έχει εκπροσωπήσει τη Ρωσία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1995. Έχει επίσης συνθέσει, μαζί με τον Έλληνα μουσικό Δημήτρη Κοντόπουλο, πολλές συμμετοχές στον διαγωνισμό τα τελευταία 15 χρόνια. Φέτος υπογράφει την συμμετοχή της Μολδαβίας, με ερμηνεύτρια την Natalia Gordienko.

Πηγή: LRTNEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *