Ολλανδία: Η επιτροπή επιλογής της φετινής συμμετοχής του Jeangu Macrooy!

Η διοργανώτρια Ολλανδία, ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη για την Eurovision 2021 έπειτα από την ακύρωση του περσινού διαγωνισμού. Έτσι, το χρίσμα και για την φετινή χρονιά έχει πάρει ο Jeangu Macrooy.

Η δημόσια τηλεόραση της χώρας, AVROTROS, ήρθε σήμερα να ανακοινώσει την επιτροπή επιλογής του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει ο Jeangu Macrooy στο Ρότερνταμ. Σε επικοινωνία με το Songfestival Weblog, o ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας επιβεβαίωσε τα μέλη της επτροπής που είναι υπέυθυνα για την φετινή συμμετοχή, μια διαδικασία που ακολουθεί η χώρα από το 2013.

Έτσι λοιπόν, η φετινή επιτροπή επιλογής της Ολλανδικής συμμετοχής αποτελείαι από τους:

  • Cornald Maas — σχολιαστής
  • Jan Smit — τραγουδιστής, σχολιαστής και παρουσιαστής της Eurovision 2021
  • Eric van Staade — διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού AVROTROS
  • Joyce Hoedelmans — εργαζόμενη του τηλεοπτικού σταθμού AVROTROS
  • Coen Swijnenberg — Dj
  • Sander Lantinga — Dj
  • Jeangu Macrooy — εκπρόσωπος της Ολλανδίας στην Eurovision 2021

Η προαναφερθείσα επιτροπή είναι η ίδια που επέλεξε το τραγύδι του Jeangu Macrooy για την Eurovision 2020, “Grow“, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό απο τον σταθμό AVROTROS αν η φετινή επιλογή έχει ήδη επιλεχθεί καθώς και περαιτέρω πληροφορίες για την ανακοίνωση της.


Ποιος είναι ο Jeangu Macrooy

Ο Jeangu Macrooy γεννήθηκε το 1993 στο Σουρινάμ. Η αγάπη του για την μουσική ξεκίνησε στα 13 του όταν έλαβε μια κιθάρα ως δώρο για τα γενέθλια του, από τους γονείς του. Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Xillan, δημιουργήσαν ένα μουσικό δίδυμο.

Η μουσική φιλοδοξία του Jeangu αποδείχθηκε μεγαλύτερη από τη μουσική σκηνή στο Σουρινάμ, που οδήγησε στη μετακίνησή του στην Ολλανδία το 2014. Εκεί συναντήθηκε με τον παραγωγό και συνθέτη Perquisite. Από εκείνη τη στιγμή, η καριέρα του Jeangu στην ολλανδική μουσική βιομηχανία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Έχει παίξει σε πολλά μεγάλα ολλανδικά φεστιβάλ, είναι επανειλημμένος επισκέπτης σε τηλεοπτικές εκπομπές και έχει προταθεί δύο φορές για ένα βραβείο Edison, τα ολλανδικό μουσικά βραβεία που ισοδυναμούν με τα βραβεία American Grammy.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *