Ο Philipp Kirkorov προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Ο Philipp Kirkorov μετά την ανακοίνωση του τμήματος μετανάστευσης της Λιθουανίας πριν από λίγες ήμερες, πως το όνομα του προστέθηκε σε μία λίστα ανεπιθύμητων αλλοδαπών ,που απαγορεύτηκε να εισέλθουν στην βαλτική χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια, έχει αποφασίσει να αντιδράσει δυναμικά. Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρθηκαν από το περιβάλλον του μεγαλύτερου pop star της Ρωσίας, ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες με τους δικηγόρους του, για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Τρίτη, το Τμήμα Μετανάστευσης της Λιθουανίας, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόσθεσε τον Ρώσο ερμηνευτή στην λίστα ανεπιθύμητων αλλοδαπών που απαγορεύτηκε να έρθουν στη Λιθουανία, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε δελτίο τύπου.

Το υπουργείο Εξωτερικών είπε προηγουμένως ότι ο Kirkorof είχε εμφανιστεί στην Κριμαία, δικαιολογώντας έτσι την παράνομη προσάρτηση της περιοχής στην Ρωσία. Ο υπουργός είπε ότι ο γνωστός ερμηνευτής, ο οποίος έχει σημαντική βάση θαυμαστών στη Λιθουανία, πραγματοποίησε πολλές επισκέψεις στη Χερσόνησο της Κριμαίας και «αρνήθηκε σκόπιμα την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και συνεπώς δικαιολογεί έμμεσα τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας “.

«Θα αξιολογήσουμε συστηματικά όλα τα στοιχεία που η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για να προωθήσει την εξωτερική πολιτική της [στόχους] και να επηρεάσει τον λιθουανικό λαό», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών.

Προσφεύγει στο ΕΔΔΑ ο Philipp Kirkorov

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο αποφάσισε ο Philipp Kirkorov να προσφύγει, προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία που θεωρεί ότι υφίσταται από την λιθουανική κυβέρνηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Philipp Kirkorov είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Λιθουανία, αφού κάθε χρόνο την συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα των περιοδειών του. Το 2020 πραγματοποίησε πέντε sold out συναυλίες στην χώρα. Εκτός της ρωσικής, ο Philipp Kirkorov έχει και την βουλγαρική υπηκοότητα.

Η απόφαση λοιπόν του τμήματος Μετανάστευσης θεωρεί πως παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα του και προσβάλλει την προσωπικότητα του, πλήττοντας και την επαγγελματική του υπόσταση, στο κοινό της Λιθουανίας, που τον αγαπά ιδιαίτερα.

Για να είναι παραδεκτή μία ατομική προσφυγή στο ΕΔΔΑ θα πρέπει να πληρούνται οι εξής δύο προϋποθέσεις:

α) να έχει παραβιάσει ένα κράτος-μέλος της ΕΣΔΑ κάποια από τις διατάξεις της και

β) ο πολίτης να έχει εξαντλήσει τα εσωτερικά (εθνικά) ένδικα μέσα κατά της προσβολής αυτής.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Λιθουανία αυτή την στιγμή είναι πρώτη στα στοιχήματα για την νίκη στην Eurovision 2021. Αν λοιπόν τα στοιχήματα επιβεβαιωθούν και το 2022 ο Philipp Kirkorov ως συνήθως συνεργαστεί με το κανάλι Russia, για την εκπροσώπηση της Ρωσίας στον διαγωνισμό, πιθανόν να έχουμε την επανάληψη του δράματος που ζήσαμε το 2017 στην Ουκρανία, με την Julia Samoylova.

Ο Philipp Kirkorov έχει εκπροσωπήσει τη Ρωσία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1995. Έχει επίσης συνθέσει, μαζί με τον Έλληνα μουσικό Δημήτρη Κοντόπουλο, πολλές συμμετοχές στον διαγωνισμό τα τελευταία 15 χρόνια. Φέτος υπογράφει την συμμετοχή της Μολδαβίας, με ερμηνεύτρια την Natalia Gordienko.

Θα παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας κρατάμε ενήμερους!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *