Edsilia Rombley: “Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα πραγματοποιηθεί στην αρχική του μορφή”!

Η Edsilia Rombley που εκπροσώπησε την Ολλανδία δύο φορές στον διαγωνισμό  (1998, 2007) και είναι και μία εκ των παρουσιαστών της Eurovision 2021, δήλωσε λίγο νωρίτερα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον NPO Radio 1 πως η επερχόμενη διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθεί στην παραδοσιακή της μορφή, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ένα γεμάτο Ahoy δεν είναι πλέον μεταξύ των επιλογών που εξετάζουν οι διοργανωτές.

Νομίζω ότι μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να είναι ένα φεστιβάλ όπως διοργανώθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Ο οργανισμός καλεί κάθε στιγμή της ημέρας για να δει τι είναι δυνατό. Αλλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς αναπτύσσεται η πανδημία … Πέρυσι αποδείξαμε ότι είναι δυνατό με έναν συγκεκριμένο τρόπο και φέτος θα κάνουμε έναν συνδυασμό αυτού.

Edsilia Rombley

Σε λιγότερο από έναν μήνα οι Ολλανδοί διοργανωτές και η EBU θα ανακοινώσουν το σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα διεξαχθεί ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις τόσο της Edsilia Rombley, όσο και του Sietse Bakker, εκτελεστικού παραγωγού της Eurovision 2021, το σενάριο A που περιλαμβάνει ένα διαγωνισμό όπως τον ξέρουμε δεν υφίσταται πλέον στο τραπέζι.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι τόσο η EBU, όσο και οι Ολλανδοί διοργανωτές είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το 2021 τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που για πρώτη φορά από το 1956, δεν έλαβε χώρα την προηγούμενη χρονιά. Ήδη από τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν τα τέσσερα πιθανά σενάρια, σύμφωνα με τα οποία θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, σε συνάρτηση φυσικά πάντα με την πορεία της πανδημίας.

Σενάριο Α: Ένας κανονικός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διοργανωθεί κανονικά από το Ahoy Arena του Ρότερνταμ με 9 παραστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των dress rehearsals) σε ένα γεμάτο χώρο, με αντιπροσωπείες και καλλιτέχνες από όλους τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πολλές δραστηριότητες μέσα και γύρω από το Ρότερνταμ.

Η σκοπιμότητα αυτού του σεναρίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση ενός πιθανού εμβολίου για το COVID-19 ή από τη διαθεσιμότητα αξιόπιστων φαρμάκων. Είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο και αυτό που ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει στο τέλος!

Σενάριο Β: Διαγωνισμός με αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ θα πρέπει να ασκούν κοινωνικές αποστάσεις και να μένουν 1,5 μέτρο ο ένας από τον άλλο ανά πάσα στιγμή.

Και πάλι, θα υπήρχαν 9 παραστάσεις, με ακροατήριο στην αρένα, αλλά με περιορισμένη πληρότητα ώστε  να επιτρέπουν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Ομάδες από κάθε συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό θα ταξίδευαν στο Ρότερνταμ, αλλά με όρια στον αριθμό των ατόμων σε κάθε αντιπροσωπεία και στον αριθμό του Τύπου που θα μπορούσαν να παρευρεθούν. Οι δραστηριότητες εντός και γύρω από το Ρότερνταμ θα προσαρμοστούν ανάλογα.

Επειδή θα υπήρχε λιγότερος χώρος για το κοινό σε αυτό το σενάριο, θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια νέα διάταξη θέσεων. Αν συμβεί αυτό, θα διεξαχθεί δίκαιη κλήρωση για να αποφασίσει ποιος μπορεί να παρακολουθήσει κάθε παράσταση. Θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό τους πρώτους μήνες του 2021. Όποιος δεν είναι επιτυχής στην κλήρωση, θα του επιστραφεί, φυσικά, το πλήρες ποσό αγοράς για τα εισιτήριά του.

Σενάριο Γ: Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Ένας διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, από το Ahoy Arena του Ρότερνταμ όπως στο σενάριο Β, με 9 παραστάσεις και περιορισμένο αριθμό μελών κοινού στην αρένα.

Εάν υπάρχουν αντιπροσωπείες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες τους θα εμφανιστούν από τη χώρα τους.

Όλες οι αποστολές θα συγκεντρωθούν στο Ρότερνταμ. Οι συμμετοχές των χωρών στις οποίες επιτρέπεται να ταξιδεύουν και οι πράξεις έναρξης και του interval act θα παρουσιαστούν ζωντανά.

Κι εδώ θα έχουμε περιορισμένο αριθμό στις αποστολές και στις αντιπροσωπείες του τύπου, όπως στο Β σενάριο, η διαφορά όμως εδώ είναι ότι θα έχουμε χώρες που πιθανόν λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών δεν θα μπορούν να βρεθούν στο Ρότερνταμ και έτσι θα εμφανισθούν από ένα studio στη χώρα τους. Ένα σενάριο που μοιάζει πολύ με όσα θα συμβούν στην Junior Eurovision 2020.

Σενάριο Δ: Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision όπως η Junior Eurovision 2020

Εάν η κατάσταση με την πανδημία χειροτερεύσει και υπάρχουν αυστηρά μέτρα στην Ολλανδία, τότε θα δούμε έναν διαγωνισμό ακριβώς όπως η Junior Eurovision 2020, δηλαδή με όλες τις συμμετοχές να εμφανίζονται από studio στην χώρα τους, μέσω των live on tape videos.

Με ενδιαφέρον πλέον αναμένουμε να δούμε ποιο από τα τρία σενάρια που απομένουν θα επιλεγεί τελικά. Εσείς τι πιστεύετε;

Πηγή: RTLNEWS

 

1 reply
  1. gogos
    gogos says:

    Προσωπικά δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για το πως θα διοργανωθεί, αφού είναι σίγουρο (για μενα) ποιο σενάριο θα επικρατήσει. Προφανώς και το plan D είναι μονόδρομος! Τα υπόλοιπα είναι “…να χαμε να λέγαμε”. Καλά για το 1ο που το έθεσαν σαν πιθανό σενάριο, μόνο για γέλια είναι, για να μη πω ότι παίζουν με την νοημοσύνη μας!!

    Οποιοδήποτε άλλο σενάριο (πλην του D) θα αποτελέσει τρομερή έκπληξη εαν επικρατήσει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *