Eurovision 2021: Ο Sietse Bakker δίνει απαντήσεις για τα live on tape videos, τα εμβόλια και το σενάριο που θα επιλεγεί! (Video)

Μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2021, Sietse Bakker, στον Jan Bors και το κανάλι του στο YouTube, Humans of Eurovision.

Για την ακύρωση της Eurovision 2020

Ο Sietse Bakker ανέφερε ότι η ομάδα που προετοίμαζε τον διαγωνισμό το 2020, λυπήθηκε και απογοητεύθηκε πολύ, αφού τόσος κόπος πήγε χαμένος. Βέβαια ήταν κάτι που τις τελευταίες ημέρες πριν την ακύρωση το περίμεναν όλο και περισσότεροι, αφού όλα τα μεγάλα events ακυρώθηκαν.

Το ότι κανείς στην Ευρώπη αρχικά δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην πανδημία, ήταν και ο λόγος που δεν είχαν προετοιμαστεί καθόλου για αυτό το σενάριο και έτσι οδηγηθήκαμε στην ακύρωση της Eurovision 2020. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, φέτος η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς για κάθε πιθανό σενάριο, που σχετίζεται με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ποιο σενάριο θα επιλεγεί για την Eurovision 2021;

Δυστυχώς ο Sietse Bakker δεν είναι σε θέση να απαντήσει ακόμα σε αυτό το ερώτημα. Ανέφερε ότι θα πρέπει να ανακοινώσουν τον επόμενο μήνα, το σενάριο που πιστεύουν ότι θα μπορεί να εφαρμοστεί τον Μάιο, άρα ουσιαστικά να προβλέψουν ποια θα είναι η πορεία της πανδημίας μέχρι τότε. Είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά είναι σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να λάβουν την σωστότερη απόφαση.

Δεν είναι το σενάριο D το χειρότερο δυνατόν για τον Sietse Bakker, αλλά το να απογοητεύσουν τους fans του διαγωνισμού και να μην έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε να έχουμε την καλύτερη Eurovision, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Τα live on tape videos θα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλομορφία στον διαγωνισμό

Ο Jan Bors ρώτησε τον Sietse Bakker φυσικά και για τα live on tape videos και αν θα έχουμε την δυνατότητα να τα παρακολουθήσουμε, ακόμα και αν τελικά ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιηθεί με βάση το σενάριο D.

Ο εκτελεστικός παραγωγός του διαγωνισμού ανέφερε τις διαφορές που θα υπάρξει στην διαδικασία των live on tape videos, σε σχέση με όσα τηρήθηκαν για την Junior Eurovision.

Θα δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία στις τηλεοράσεις, να φτιάξουν την δική τους σκηνή, δεν θα είναι δηλαδή όλες οι σκηνές όμοιες. Βέβαια θα υπάρχουν κάποια όρια σε αυτό. Σκηνοθετικά η κάθε χώρα θα έχει την δυνατότητα να παρουσιάσει την δική της προσέγγιση. Το παραπάνω σύμφωνα με τον Sietse Bakker θα προσφέρει μία μεγάλη ποικιλομορφία και ακόμα αν χρειαστεί να διαγωνιστούν αυτές οι εμφανίσεις, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους τηλεθεατές.

Είναι απόφαση της EBU το αν αυτές οι εμφανίσεις τελικά μεταδοθούν, στην περίπτωση που δεν πάμε στο σενάριο D.

Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό

Αν και είναι υπέρμαχος του εμβολιασμού, ο Sietse Bakker είναι ξεκάθαρος. Η απόφαση αυτή ανήκει στους πολιτικούς και δεν μπορούμε να την λάβουμε εμείς. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να έχουμε ζωντανά τους καλλιτέχνες στο Ρότερνταμ, πολλά rapid tests και θα ζητήσουμε από τις αποστολές να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερο στα ξενοδοχεία, ώστε να περιορίσουμε το ενδεχόμενο κάποιος από αυτούς να νοσήσει.

Θα υπάρχει τελικά κοινό στην Ahoy Arena;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δοθεί λίγο πριν τον διαγωνισμό, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να προεξοφλήσει πως θα είναι η κατάσταση στην Ολλανδία τον Μάιο. Ο Sietse Bakker όμως υπόσχεται και ως προς αυτό, ότι τόσο η δική του πρόθεση, αλλά και των διοργανωτών είναι να έχουμε μία Eurovision όσο το δυνατόν πιο “φυσιολογική”, αν φυσικά οι συνθήκες το επιτρέπουν.

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *