Αζερμπαϊτζάν: 229 τραγούδια κατατέθηκαν για την Eurovision 2021 – Μεταξύ 6 η επιλογή!

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο μας άρθρο, στις 8 Ιανουαρίου, ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας του Αζερμπαϊτζάν (Ictimai TV) ξεκίνησε την αναζήτηση του τραγουδιού της Efendi για τη Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ.

Η διαδικασία υποβολής τραγουδιών ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον αρχηγό αποστολής του Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision, Isa Malikov, συνολικά 229 τραγούδια κατατέθηκαν από τοπικούς και ξένους δημιουργούς.

Ο ίδιος δήλωσε:

Η ομάδα μας άκουσε κάθε τραγούδι αρκετές φορές για να το εκτιμήσει. Υπήρχαν πραγματικά όμορφες συνθέσεις ανάμεσά τους και 6 από τις καλύτερες είναι στην τελική λίστα μας. Όπως πάντα, προσπαθήσαμε να βρούμε ένα όμορφο και επαγγελματικό τραγούδι, ανεξάρτητα από το είδος. Ωστόσο, φέτος, πρώτα απ ‘όλα, λάβαμε υπόψη το βαθμό στον οποίο θα ταιριάξει με τον ερμηνευτή.

Η διάρκεια κάθε τραγουδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 λεπτά. Σύμφωνα με τη διαδικασία επιλογής, το τραγούδι θα επιλεγεί στον επόμενο γύρο βάσει των ψήφων μιας διεθνούς ομάδας περισσότερων από 50 εμπειρογνωμόνων της Eurovision από διαφορετικές χώρες, όπως και πέρσι μέσω focus group. Η επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

To 2020 το Αζερμπαϊτζάν επέλεξε με εσωτερική ανάθεση ως εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό την Efendi. Tο τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπούσε τη χώρα είχε τίτλο Cleopatra και κυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 2020. Μετά την ακύρωση της Eurovision 2020, το İTV ανακοίνωσε πως η Efendi θα παραμείνει η εκπρόσωπος της χώρας και για την Eurovision 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2021 στις 18 Μαΐου 2021 και θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021.

Πηγή: 12xal

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *