Αποσύρθηκε το βίντεο της διασκευής του “Alcohol Is Free” της Senhit μετά από αναφορά του Ηλία Κόζα!

Για την πολύ όμορφη διασκευή (κατά την άποψη μας) της Senhit στην ελληνική συμμετοχή της Eurovision 2013, Alcohol Is Free, από την Senhit σας ενημερώσαμε σε προηγούμενό μας άρθρο. Δυστυχώς το βίντεο δεν υπάρχει πλέον στο YouTube μετά από αναφορά που υπέβαλε ο Ηλίας Κόζας.

Προφανώς και η Senhit δεν έλαβε την σχετική άδεια από τον δημιουργό και ερμηνευτή του τραγουδιού, Ηλία Κόζα, εξού και η διαγραφή του από το YouTube, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Βέβαια την ίδια πρακτική ακολούθησε και με τις υπόλοιπες διασκευές του #FreakyTripToRotterdam, αλλά κανείς καλλιτέχνης δεν είχε προβεί σε παρόμοια κίνηση μέχρι στιγμής. Η αλήθεια είναι ότι οι παραγωγές των διασκευών της Senhit ήταν πάντοτε άρτιες και στην συντριπτική πλειοψηφία λάμβανε θετικά σχόλια για τα βιντεοκλίπ τους.

Κρίμα πάντως γιατί ήταν μία πολύ καλή διαφήμιση για το τραγούδι των Koza Mostra η διασκευή αυτή, σε σχέση με την ζημιά από τα πνευματικά δικαιώματα που τυχόν θα είχαν.

Απολαύστε την προηγούμενη διασκευή της Senhit, στο Waterloo των ABBA:

Συμφωνείτε ή όχι με την κίνηση αυτή του Ηλία Κόζα;

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Σταύρος
    Σταύρος says:

    Μην μπερδεύετε την διαφήμιση που κανει μια διασκευή με τα εμπορικά δικαιώματα. Η Senhit η ο παραγωγός της κερδίζει λεφτά από το συγκεκριμένο βίντεο. Αν ναι, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να πάρει άδεια από τον πρωταρχικό καλλιτέχνη συνθέτη. Σαφώς και εγώ θεωρώ ότι βγήκε ένα καλό βιντεο διασκευή, αλλά αν δεν έβγαινε; Είναι δηλαδή και θέμα αισθητικής του δημιουργού, αλλά και οικονομικού οφέλους. Το ελάχιστο είναι να ζητήσεις άδεια.

    Απάντηση
  2. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Πολύ ορθα έπραξε ο Ηλίας Κοζας!!! Στο συγκεκριμένο βίντεο κλιπ η Senhit είχε εκμεταλευτει όσο τίποτα την ελληνική πολιτισμική κληρονομιά… Από τους τσολιάδες ντυμένους με στρινγκ μέχρι τους κίονες του Παρθενώνα…. Αυτός ήταν ο ορισμός του cultural appropriation όπως το αποκαλούν οι ξένοι.. Άλλο κάνω μια διασκευή ενός τραγουδιού που όντως ήταν καλή και άλλο γελοιοποιω την κληρονομιά ενός πολιτισμού.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *