Κροατία: Η Nina Kraljic καταγγέλλει τους διοργανωτές του Dora 2021 ως υπεύθυνους για την ήττα της!

Η Nina Kraljic δεν κέρδισε το Dora 2021, παρόλο που ήταν το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων. Λίγο μετά το τέλος του διαγωνισμού, προχώρησε σε κατηγορίες εναντίον των διοργανωτών της κροατικής εθνικής επιλογής, πως αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για την ήττα της, καθώς τους καταλογίζει ότι έκαναν τα πάντα προκειμένου να την εμποδίσουν να πάει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για δεύτερη φορά.

Η δημοφιλής στην Κροατία ερμηνεύτρια δεν ήταν χαρούμενη μετά την 22η έκδοση της Κροατικής εθνικής επιλογής, Dora 2021, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Οπατία. Σύμφωνα με τους bookmakers, ήταν το φαβορί για να εκπροσωπήσει και πάλι την χώρα της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αλλά όπως είδαμε τελικά δεν συνέβη. Η δεύτερος στη λίστα των στοιχημάτων, η 22χρονη Albina, κέρδισε με το τραγούδι Tick ​​Tock .

Λίγο μετά το τέλος του Dora, η Νina πραγματοποίησε πολλές δημοσιεύσεις στο Facebook και το Instagram, όπου υπαινίσσεται ότι οι διοργανωτές  σαμποτάρισαν τη νίκη της. Παραπονέθηκε ότι η φετινή σειρά εμφάνισης των συμμετεχόντων δεν καθορίστηκε με κλήρωση. Προφανώς, θεώρησε ως μεγάλο μειονέκτημα, ότι το τραγούδι της Rijeka ήταν το πρώτο στην σειρά εμφάνισης. Επιπλέον, η Νina αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι της έγραψαν ότι δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν το τραγούδι της. Εξήγησε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των προβών άκουσε ότι το νικητήριο τραγούδι θα είναι το Tick-Tock, υπονοώντας ότι ο νικητής του Dora 2021 ήταν αποφασισμένος εκ των προτέρων. Επιπλέον, η Nina παραδέχτηκε ότι το τραγούδι της Albina δεν είναι από τα αγαπημένα της και ότι τα τραγούδια των ToMa, Bernarda και Mia ήταν πολύ καλύτερα. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι είναι ευκολότερο να κερδίσει κάποιος την Eurovision παρά το Dora.

Είτε οι κατηγορίες της Nina Kraljic έχουν βάση είτε όχι, το γεγονός είναι ότι η Albina θα εκπροσωπήσει την Κροατία φέτος στο Ρότερνταμ. Το νικητήριο τραγούδι Tick-Tock γράφτηκε από τον Branimir Mihaljević. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά θα καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, καθώς οι προηγούμενες δύο συμμετοχές του στην Eurovision – Lako Je Sve (2010) και Crazy (2018) – δεν κατάφεραν να το κάνουν.

Παρακάτω δείτε την χθεσινή εμφάνιση της Nina Kraljic:

Πιστεύετε ότι η Nina Kraljic θα ήταν καλύτερη επιλογή για την Κροατία;

Πηγή: Eurovisionary

 

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Οκ, ίσως η σειρά εμφάνισης να επηρέασε, όπως και το ότι είχε κάποια τεχνικά θέματα, ακόμα και αν ισχύουν οι κατηγορίες της δε μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι η ίδια κατέστρεψε σκηνικά (για 2η φορά μετά το lighthouse) ένα υπέροχο κομμάτι με μια άθλια σκηνική παρουσία. Είναι δυνατόν να βάζεις pole dancers σε βαλκανική μπαλάντα, αντί να φέρνεις επί σκηνής τα φωνητικά;;;;
    Πάντως και εμένα μου έκανε εντύπωση που κέρδισε η albina και με τέτοια διαφορά, όπως και άλλες χρονιές που παραδόξως κέρδιζε ένα κομματι πολύ πιο μέτριο από αυτά που συμμετείχαν στην εθνική επιλογή,όπως και να χει το “tick tock”(που μου θυμίζει boom boom chaka chaka ARM ’11) είναι στα όρια του μετρίου και πολύ δύσκολα θα βρεθεί στον τελικό, σχεδόν απίθανο το βλέπω. Τότε η Νίνα θα δικαιωθεί…

    Απάντηση
    • eurogreek
      eurogreek says:

      Καλά εσύ δεν ωρυοσιυν εδώ μέσα όταν οι συντάκτες μας παρουσίαζαν την άποψη τους για την Μολδαβία; Εσύ βλέπω και εδώ κ σε άλλα άρθρα κάνεις ακριβώς το ίδιο. Μας λες για πολύ καλές θέσεις, αποκλεισμούς κλπ έχοντας απλά ακούσει τα τραγούδια, όπως κ οι συντάκτες της Μολδαβίας αντίστοιχα και ενώ μένουν 35 τραγούδια ακόμα. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι το άτοπο σου.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Ακριβώς, καλησπέρα και σε εσένα, χαίρομαι που με παρακολουθείς ανελλιπώς.Καταλαβαίνεις βέβαια ότι άλλη επίδραση έχει η γνώμη ενός αναγνώστη και άλλη των συντακτών. Επίσης εγώ μιλάω έχοντας όλοι μας ακούσει την συγκεκριμένη συμμετοχή(tick tock)άρα δεν επηρεάζω τη γνώμη κανενός, το “sugar” το έχουν ακούσει μόνο τα παιδιά από το site άρα ενδεχομένως να επηρεαστεί-θετικα ή αρνητικά-η γνώμη κάποιου αναγνώστη.

        Απάντηση
        • eurogreek
          eurogreek says:

          Άρα το πρόβλημα σου δεν είναι αν μπορούν ή όχι να εκφέρουν μια άποψη και να προβλέψουν ένα πιθανό αποτέλεσμα όπως στα κατεβατα που έγραφες, αλλά το αν επηρεάσουν..Άλλο λες τώρα άλλο τότε. Όπως είπα αυτοαναιρεισαι κ τώρα ακόμα παραπάνω. Εμείς πάλι θέλουμε τις αποκλειστικές πληροφορίες που πάντα έχουν τα παιδιά κ θέλουμε αυτά τα άρθρα. Είμαι σίγουρος ότι και ο λόγος που δεν λένε πολλά για Ελλάδα είναι κάτι υστερόβουλα σχόλια όπως τα δικά σου. Γιάννη μην τους ακούτε συνεχίστε όπως εσείς ξέρετε!

          Απάντηση
          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Ειρήνη υμίν παιδιά! Εννοείται πως αντιλαμβανόμαστε πάντα το πνεύμα των σχολίων, όλων των σχολιαστών μας και τους δίνουμε την σοβαρότητα που τους αρμοζει. Χαίρομαι τουλάχιστον που ο Κωνσταντίνος είναι ειλικρινής έστω και τώρα και παραδεχεται δημοσίως τον πραγματικό λόγο των σχολίων του τότε. Μα εννοειται ότι ολοι οι φανς κάνουμε προβλέψεις, σχολιασμούς και αναλύσεις όταν ακούμε ένα τραγούδι και όπως είπα και τότε το ίδιο θα πω και τώρα. Η Ναταλίτσα θα σκίσει είτε αρεσει αυτο σε καποιους ειτε οχι. Εξάλλου το ίδιο κάνει και ο Κωνσταντίνος εδώ και ημέρες και καλά κάνει, το γιατί αντέδρασε βέβαια τότε το παραδέχθηκε ο ίδιος λίγο πιο πάνω. Χαίρομαι που διαψεύδει τον εαυτό του.
            ΥΓ Πραγματικά αποφασίσαμε φέτος για Ελλάδα να μην πούμε τόσα πολλά, γιατί κάποιοι παρεξηγούν και το παραμικρό και δεν έχουμε καμια διάθεση για δράματα!

          • Kωνσταντίνος
            Kωνσταντίνος says:

            Βρε φίλε/φίλη eurogreek προφανώς και δεν απαγόρευσα σε κανέναν να πει την άποψη του, απλώς είναι άλλο το να λέει ένας συντάκτης “θα μπει 5άδα” χωρίς να έχουμε ακούσει όλοι οι αναγνώστες στο site το τραγούδι( της Μολδαβίας)και άλλο να πω εγώ σαν αναγνώστης “ενδεχομένως να αποκλειστεί η Κροατία” σε ένα κοινό το οποίο έχει διαμορφώσει την δική του γνώμη, αφού έχουν ακούσει όλοι το κομμάτι. Ουσιαστικά λίγο ή πολύ διαμορφώνεται από πριν ένα κλίμα θετικό ή αρνητικό που επηρεάζει λιγότερο ή περισσότερο άλλους, αν είχαμε ακούσει το τραγούδι και εμείς ας έλεγαν τα παιδιά ο,τι ήθελαν ακόμα και για σαρωτική νίκη, δεν θα επηρεαζόταν το ευρύ κοινό. Τώρα ένα σχόλιο “είναι ένα καλό ποπ τραγούδι που θεωρούμε ότι θα πάει καλά” χωρίς προσδιορισμούς 5αδας κλπ θα ήταν υπέρ αρκετό.
            Προφανώς και γω θέλω να μαθαίνω νέα για την ελληνική συμμετοχή αλλά όπως μου είχε απαντήσει ο Γιάννης σε ένα σχόλιο ότι θυμίζει dua lipa η συμμετοχή μας, εμένα μόνο αυτό το σχόλιο του με κάλυψε γιατί ξέρω πάνω κάτω τι να περιμένω δεν θα ήθελα εκτενή άρθρα που να περιγράφουν και να μας προιδεάζουν ότι το “last dance” είναι τραγούδι 5άδας, γιατί έτσι πάλι επηρεάζεται η γνώμη ορισμένων και στο τέλος όπως λέει και ο ίδιος προκύπτουν “δράματα”.(θεωρώ το κομμάτι -ελλάδα- το διαχειρίζονται άψογα τα παιδιά, λίγα και καλά χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις) Αυτό είναι όλο, δεν αυτοαναιρώ ή διαψεύδω όσα είπα τότε, απλά στο προηγούμενο άρθρο ήθελα να το θέσω πλαγίως για να μη παρεξηγηθεί κανένας, αφού δε γνωρίζω κάποιον προσωπικά για να ξέρω αν θα παρεξηγηθούν όσα πω. Ευτυχώς ο Γιάννης ως έμπειρος συντάκτης κατάλαβε τι εννοούσα, ίσως και εγώ να έπρεπε να το πω ευθέως από τότε. Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ να παρακολουθείς τόσο πολύ τι σχολιάζω και απαντάς επί προσωπικού στα σχόλια μου θέλοντας να με βγάλεις “άτοπο” και ότι αυτοαναιρούμαι, μάλλον δεν κατάλαβες εξαρχής πως το έλεγα και το πήρες ότι “κάνω επίθεση στα παιδιά”, οκ σε αυτό όπως είπα ίσως φταίω και εγώ που δεν το είπα ευθέως από την αρχή, εξήγησα όμως τον λόγο αναλυτικά νομίζω. Κατά τα άλλα όπως είπε και ο Γιάννης “ειρήνη ημίν”.

        • eurogreek
          eurogreek says:

          Απλά ακριβώς επειδή δεν τα παιδιά εδώ έχουν ένα ενημερωτικό σάιτ και ο ρόλος τους είναι να μας ενημερώνουν πολύ καλά έκαναν και έγραψαν αυτό που πιστεύουν όταν το άκουσαν όπως κάνεις εσύ σε κάθε καινούριο τραγούδι που βγαίνει. Δεν είδα να σε εμποδίζει στις προβλέψεις σου νότια μένουν αλλά 35 τραγούδια και δεν τα είχαμε στην σκηνή. Εξάλλου από ότι καταλαβαίνω ο Γιάννης έχει ακούσει και άλλα τραγούδια, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει. Μην έχετε κόμπλεξ και μην βγάζετε ζήλειες. Τα παιδιά έχουν ένα πολύ ωραίο σάιτ και είναι φυσικό πολλοί να τους εμπιστεύονται και να τους ζητάνε την γνώμη τους. Το ίδιο γίνεται και με τους wiwibloggs αλλά εκεί κάνεις Έλληνας δ ν ενοχλείται, εδώ μέσα σας ενοχλουν και γράφεται τα κατεβατα σας. Και για να τελειώσω δικό τους σάιτ είναι ότι θέλουν θα γράψουν. Όποιος δεν του αρέσει δεν διαβάζει. Αυτά και ζητώ συγγνώμη από τους συντάκτες αλά δεν μπορούσα να μην τα πω.

          Απάντηση
          • Kωνσταντίνος
            Kωνσταντίνος says:

            Πρώτον, ηρέμησε γιατί θεωρώ πως είσαι νέο παιδί και κρίμα είναι να εξάπτεσαι τόσο για κάτι που ενόχλησε εμένα σαν αναγνώστη, και ήθελα να το πω έμμεσα(τότε) και άμεσα(τώρα). Αυτό που με “ενόχλησε” όπως φαίνεται το κατάλαβε ο συντάκτης του άρθρου ενώ εσύ συνεχίζεις να λες τα δικά σου, και συμπέρανες ότι βγάζω κόμπλεξ και κακίες. Δεύτερον, πιστεύω ακόμα δεν έχεις καταλάβει που ακριβώς εστίασα και που συνεχίζω να εστιάζω. Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι το σάιτ είναι πολύ καλό, έγκαιρο και έγκυρο και τα παιδιά κάνουν καλή δουλειά κάτι που έχω σχολιάσει σε πολλά άρθρα τους, αν θες πήγαινε να το δείς και μόνο σου, από εκεί και πέρα δεν θα αναλωθώ σε τέτοιες συζητήσεις. Εγώ ήθελα να γίνω κατανοητός που εστιάζω από τον/τους συντάκτη/κτες, τώρα ποσώς με ενδιαφέρει αν κάθεται και με σχολιάζει ο κάθε αναγνώστης και προσπαθεί να περάσει μια άλλη εικόνα από αυτό που ήθελα να πω ευθέως ή πλαγίως(ώστε να μη προσβάλλω κανέναν, όπως ανέφερα και πριν). Αν δεν εκτιμούσα το σάιτ θα σχολίαζα σε άλλα forum που ασχολούνται με τη eurovision και όχι εδώ. Τέλος, αν σε πειράζει τόσο αυτό που σχολίασα-σχολιάζω, μπορείς απλά να μην το διαβάσεις, όπως είπες και εσύ. Καλή σου συνέχεια!

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Ο καθ ενας Κωνσταντινε μπορει να σχολιάζει ελευθερα εφοσον δεν βριζει και δεν προσβάλει κανέναν και καλα κανεις και συ και σχολιάζεις. Απλα για να ξεκαθαρισω, το γεγονος οτι καταλαβα το θεμα σου δεν σημαινει οτι συμφωνω…Εξάλλου επι της ουσιας τα οσα ελεγες τοτε τα αναιρεσες με τα σημερινα σου σχόλια. Ο καθε ενας οπως ειναι ελευθερος να σχολιαζει, εναι και ελευθερος να λεει τις προβλέψεις του, όπως εξαλλου κανεις πολυ καλα και εσυ όλο αυτο το διάστημα! Νομιζω σε αυτο εστιάζει ο eurogreek, ότι τοτε εγραφες και ξανα εγραφες και μαλιστα επεμενες και στην συνέχεια, οτι δεν μπορουμε να κανουμε καποια προβλεψη γιατι ειναι νωρις και θα βγουνε πολλα τραγούδια ακόμα και δεν τα εχουμε δει στην σκηνη κλπ, ενω ουσιαστικα κανεις και εσυ το ίδιο όλο αυτό το το διάστημα. Οπως και να εχει δεν ειναι λογος για διαφωνιες αυτο. Ειπες την γνωμη σου, ειπε την γνωμη του ο/η eurogreek, ξεκαθάρισες τωρα την θέση σου λέγοντας οτι δεν εννοουσες τοτε τα οσα εγραψες και το θέμα θεωρειται λήξαν. Εχουμε στο κάτω κατω το δικαιωμα να πιστεύουμε και εμεις κάτι για ενα τραγούδι και να λέμε την άποψη μας. Οπως εχω γραψει πολλες φορες το eurovisionfun δεν ειναι μια αντιγραφη απλα των ειδησεων που βλεπουμε στα ξενα sites…Νομιζω το εχετε αντιληφθει αυτο ολοι σας!

          • Κωνσταντίνος
            Κωνσταντίνος says:

            Γιάννη, σίγουρα ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει, πολιτισμένα όπως είπες, τη γνώμη του, αλλά μου φάνηκε περίεργο που το θέμα πήγε επι προσωπικού(θεωρίες περί κακιών και κόμπλεξ κλπ) μετά από τόσο καιρό και για αυτό εξηγώ το κάθε τι. Εμένα με ενδιαφέρει που έγινε αντιληπτό τι ήθελα να πω έστω και εμμέσως σε εκείνο το άρθρο, σίγουρα μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας αλλά έχοντας ακούσει το τραγούδι της Μολδαβίας και το δικό μας σίγουρα, με το να λέτε για το “sugar” “θα μπει πεντάδα” επηρεάζεται λίγο οι γνώμη των υπολοίπων, άλλη ισχύει έχουν τα λεγόμενα ενός συντάκτη, περί θέσης, και άλλη ενός αναγνώστη. Αν λέγατε απλώς “μας αρέσει είναι δυνατό θεωρούμε θα βρεθεί σε μια καλή θέση” θα ήταν διαφορετικό(για εμένα πάντα) το “5αδα” θα μπορούσατε να το πείτε όταν θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου που θα το έχουμε ακούσει και εμείς, και θα κάνει ο καθένας τις προβλέψεις του. Με λίγα λόγια, προσωπικά, θα ήθελα να διαχειριστείτε και τη συμμετοχή της Μολδαβίας όπως την ελληνική, που πολύ σωστά λέτε μετρημένα και έγκυρα πράγματα και την πρόβλεψη περί θέσης του “last dance” θα τη κάνετε/κάνουμε στην πορεία, τέλη Μαρτίου με όλες τις συμμετοχές και μετά τις πρώτες πρόβες. Αυτό ήταν/είναι όλο, δεν έχω ούτε κέρδος ούτε απώλεια αν πάει ή αν δεν πάει καλά η συμμετοχή της Μολδαβίας απλώς στην παρούσα φάση θεώρησα κάπως περιττή τη τοποθέτηση για 5άδα, αφού εμείς δεν το έχουμε ακούσει και μια τέτοια τοποθέτηση δημιουργεί ένα άλλο κλίμα. Σαφώς και το θέμα θεωρείται λήξαν απλώς, ίσως να έπρεπε να τοποθετηθώ ευθέως στο τί με “ενόχλησε” και όχι πλαγίως, από την πρώτη στιγμή. Σε αυτό που λες για το σάιτ σας, δεν το συζητώ, συμφωνώ 100% γιατί αλλιώς δεν θα έγραφα θετικά σχόλια για την δουλειά σας όπως έχω κάνει αρκετές φορές παλαιότερα και ούτε καν θα σχολίαζα εδώ. Καλή συνέχεια!!

  2. Benedictos
    Benedictos says:

    Αυτος που πρεπει να καταγγειλει ειναι ο ενδυματολογος της πρωτα απ’ολα. Ενδιαφερουσα περιπτωση καλλιτεχνικης προσωπικοτητας η Kraljic, εχει πολυ ωραια φωνη και η δισκογραφια της, απ’οσο εχω παρακολουθησει εχει πολυ ενδοαφερουσες στιγμες. Κατανοω την επιθυμια της να θελει να ακολουθει πιο avant-guard δρομους στις εμφανισεις της, αλλα καλη μου Νινα για να εισαι avant-guard πρεπει να εχεις και μια αισθητικη παιδεια πανω απ ολα. Αλλιως το στυλ σου (προφανως αυτο που φορεσε θα ειναι ακριβο κομματι καποιου σχεδιαστη) οσο και να κοστιζει θα φαινεται φτηνιαρικο πανω σου. Δες την Ταμτα που και ενα τσουβαλι αν βαλει θα φαινεται σαν να βγηκε απο τη Vogue. Τελος παντων. Στο στησιμο επι σκηνης, οι pole dancers ακυροι τελειως. Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι ενα τετοιο τραγουδι για να σκισει θελει ενα καλο storytelling στο staging. Αλλιως καληνυχτα. Στο τραγουδι τωρα, ειναι προφανες οτι οταν εισαι ενα μεγαλο ονομα οπως η Νινα στην Κροατια και εχεις, αν μη τι αλλο, ενα δυνατο, ενδιαφερον τραγουδι, που αναποφευκτα ξεχωριζει απο τα υπολοιπα που επιεικως ηταν κατω του μετριου, και παρολα αυτα σε βαζουν να εμφανιστεις πρωτη, οχι ως αποτελεσμα κληρωσης αλλα επειδη καποιος το αποφασισε, προφανως αυτο αποσκοπει στο να σου κοψει την φορα γιατι κατι παιζεται απο πισω. Βαλκανια θα μου πεις, το εχουμε δει δεκαδες φορες το εργο σε εθνικους τελικους, νομιζω ηταν προαποφασισμενο να νικησει το αδιαφορο Τικ τοκ, φανταζομαι θα ειναι εξαιρετικα στενες οι σχεσεις της κυριας που το ερμηνευει (μου διαφευγει το ονομα) με καποιον απο την παραγωγη του κροατικου φορεα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *