Κροατία: Ποιον βλέπουν νικητή του Dora 2021 τα στοιχήματα!

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε το έκτο τραγούδι του φετινού διαγωνισμού. Θα είναι της Κροατίας, που σήμερα το βράδυ πραγματοποιεί στην πόλη της Οπατίας τον εθνικό της τελικό Dora! Ποιον όμως προβλέπουν τα στοιχήματα ως τον νικητή του εθνικού τελικού;

Τα στοιχήματα

Αν και το μοναδικό στοιχείο που έχουμε είναι ένα απόσπασμα ενός λεπτού, τα στοιχήματα φέρνουν στην πρώτη θέση σε μεγάλη μάλιστα απόσταση την Nina Kraljic με το έθνικ τραγούδι της Rijeka. Στην δεύτερη θέση σε πολύ μεγάλη όμως απόσταση είναι η Albina με το Tick Tock. Την τριάδα ολοκληρώνει η Mia Negovetic με το She’s Like A Dream.

Οι διαγωνιζόμενοι

Δεκατέσσερα τραγούδια θα μονομαχήσουν απόψε στην Οπατία, έχοντας έναν στόχο: το εισιτήριο για το Ρότερνταμ και τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του Dora 2021 είναι οι εξής (βάσει σειράς εμφάνισης):

1. Alkonost of Balkan (Nina Kraljić) – Rijeka
2. Eric Vidović – Reci mi
3. Ella Orešković – Come This Way
4. Bernarda Brunović – Colors
5. Sandi Cenov – Kriv
6. ToMa – Ocean of Love
7. Filip Rudan – Blind
8. Beta Sudar – Ma zamisli
9. Cambi – Zaljubljen
10. Ashley Colburn & Bojan Jambrošić– Share the Love
11. Brigita Vuco – Noći pijane
12. Mia Negovetić – She’s Like Dream
13. Albina Grčić – Tick-Tock
14. Tony Cetinski & Kiki Rahimovski – Zapjevaj, sloboda je!

Πώς θα είναι το Dora 2021

 • Λόγω της πανδημίας στην σκηνή θα επιτρέπονται πέντε άτομα και προηχογραφημένα φωνητικά, όπως θα συμβεί δηλαδή και στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021, στο Ρότερνταμ.
 • Δεν θα υπάρχει κοινό στην αρένα και θα ληφθούν αυστηρά επιδημιολογικά μέτρα. Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ για τον Covid-19 προτού έρθουν στην αίθουσα για πρώτη φορά.
 •  Δεν θα υπάρχουν δημοσιογράφοι, κάμεραμαν και καλεσμένοι.
 • Δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει κοινό στην αίθουσα, η σκηνή θα είναι μεγαλύτερη και πλουσιότερη
 • Η προ-διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom, ψηφίζοντας με τηλε-ψηφοφορία.
 • Η ειδική κριτική επιτροπή θα βρίσκεται στα τηλεοπτικά κέντρα και θα συμμετέχει ζωντανά.

Τρόπος ψηφοφορίας

Το φετινό σύστημα ψηφοφορίας του Dora 2021 αναμένεται να προσιδιάζει σε μεγάλο βαθμό στο αντίστοιχο του Melodifestivalen.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει μία διεθνής κριτική επιτροπή από οχτώ χώρες. Η κάθε μία κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει τους συμμετέχοντες του Dora 2021 με τρόπο παρόμοιο με εκείνον της Eurovision. Η εκάστοτε χώρα θα βαθμολογήσει τα τραγούδια από το 1 έως το 12 (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 και 12). Το συνολικό άθροισμα των ψήφων των διεθνών κριτικών επιτροπών είναι 464 βαθμοί.

Όσον αφορά τη λαϊκή ετυμηγορία, αυτή θα προκύψει βάσει ποσοστού. Το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο κάθε υποψήφιος στον αποψινό τελικό θα αναχθεί στους 464 βαθμούς που θα είναι το συνολικό άθροισμα των ψήφων του κοινού. Για παράδειγμα, εάν το τραγούδι Α στο televoting κερδίζει το 8% των ψήφων, όταν αυτό πολλαπλασιάζεται επί το 464, λαμβάνει 37,12 . Στρογγυλοποιώντας τον αριθμό αυτόν μας δίνει 37 πόντους και αυτός είναι ο αριθμός των πόντων που πήρε το τραγούδι Α από το κοινό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το Dora 2021 στις 21.10 πατώντας ΕΔΩ.

Ποιος πιστεύετε θα αναδειχθεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας της Αδριατικής; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Κροατία στην Eurovision 2021!

2 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Κωνσταντίνος
  Κωνσταντίνος says:

  Rijeka με διαφορά, αν και υπάρχουν αρκετές καλές συμμετοχες στο φετινό Dora. Η Κροατία δυνητικά,( ας δούμε πώς θα διαμορφωθεί τι φετινό επίπεδο που για την ώρα φαίνεται να είναι υψηλό) μπορεί να πάει καλά.

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *