Κύπρος: “Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης του “El Diablo” προς το παρόν”, αναφέρει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ!

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ, κ. Ανδρέας Φράγκος, σχολίασε όλες τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην Κύπρο εναντίον του El Diablo. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “δεν υπάρχει θέμα απόσυρσης του τραγουδιού προς το παρόν”.

Δεν αποσύρεται το El Diablo

Κληθείς να σχολιάσει όλες τις αντιδράσεις, ο κ. Φράγκος τις αποδίδει σε παρερμηνεία των στίχων, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο απόσυρσης του τραγουδιού προς το παρόν.

Το Δ.Σ του ΡΙΚ δεν είχε σε καμία των περιπτώσεων πρόθεση να προσβάλει τα θρησκευτικά συναισθήματα του οποιουδήποτε και ιδιαίτερα των χριστιανών ορθοδόξων. Αλίμονον. Έχουν παρερμηνευθεί οι στίχοι του τραγουδιού και ο σκοπός…Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη (απόσυρσης του El Diablo) προς το παρόν.

Πρόεδρος του ΡΙΚ για El Diablo

Για όλες τις αντιδράσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό μας άρθρο.

Θετικά ξεκίνησε το El Diablo στο YouTube

Το El Diablo από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε την πορεία του και στο Youtube, σημειώνοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία, αφού σε λιγότερο από 24 ώρες, σημείωσε περισσότερες από 200.000 προβολές, μπαίνοντας στις τάσεις στην Κύπρο, στην Ελλάδα, αλλά και την Ισπανία.

Πηγή: ΑΝΤ1 Κύπρου
7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Στην εσχάτη ας το ονομάσουν “el chico malo” -νομιζω κολλάει στον στίχο και στον Ρυθμό-γιατί έχει παρά τραβήξει όλο αυτό. Ελπίζω να μη συνεχιστεί, έχει αρχίσει και κουράζει η κατάσταση…
    Στα θετικά η γενικά καλή αποδοχή της κυπριακής συμμετοχης. Ελπίζω ανάλογη (ή και καλύτερη) αποδοχή να χει και τι δικό μας “last dance”!

    Απάντηση
    • Benedictos
      Benedictos says:

      Θεωρεις οτι εχει παρατραβηξει αλλα αν δεχτουν να αλαλξουν τον στιχο επειδη το θελουν καποιοι ψεκασμενοι τι θα ακολουθησει μετα; Θα αλλαζουμε σεναρια απο σειρες και ταινιες επειδη δεν τους φαινονται χριστιανικα οταν θα διαμαρτυρονται παλι αυτοι και επειδη θα υπαρχει ηδη προηγουμενο; Θα καινε βιβλια επειδη δεν τους αρεσει το περιεχομενο η επειδη δεν ειναι αρκετα χριστιανικο το μηνυμα; Παμε καλα; Επουδενι δεν πρεπει να δεχτει το ΡΙΚ οποιαδηποτε αλαλγη στον τιτλο ή αλλαγη τραγουδιου. Σε οποιον αρεσει.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Μεταξύ σοβαρού και αστείου το είπα, αλλά εν ανάγκει για να μην υπάρχει όλη αυτή η φασαρία (χωρίς λόγο αφού πρόκειται απλά για έναν διαγωνισμό τραγουδιού) ας το τροποποιήσουν λίγο χωρίς να αλλάζει το νόημα. Νομίζω ότι το όλο θέμα τους είναι στο ότι εκπροσωπεί μια ολόκληρη χώρα, αν ήταν απλά ένα βιβλίο ή μια σειρά ή ένα απλό single ίσως να μην έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις. Δεν επικροτώ την αλλαγή του τίτλου, αφού όπως είπα είναι απλά ένα τραγούδι και όσοι το ακούνε δε σημαίνει ότι είναι οι “κακοί” χριστιανοί ενώ όσοι προσπαθούν να ακυρωθεί είναι οι “καλοί” απλώς όλο αυτό έχει κουράσει, και αν έχει κουράσει μια εμάς φαντάζομαι πως νιώθουν οι συντελεστές και το ΡΙΚ.

        Απάντηση
        • Benedictos
          Benedictos says:

          Για να μην υπαρχει ολη αυτη η φασαρια, να υποκυψει ενα ολοκληρο κρατος στον εκβιασμο ενος τσουρμου ψεκασμενων που θελουν να εχουν λογο στο πως θα λεγεται ενα τραγουδι. Μαλλον δεν αντιλαμβανεσαι που μπορει να οδηγησει αυτο μακροπροθεσμα ετσι και αλλαξει ο τιτλος για χαρη τους. Μιλαμε για ελευθερια λογου και εκφρασης σε μια ευρωπαικη δημοκρατια κατι που θεωρειται κεκτημενο και δεοδμενο. Αν ο στιχος εβριζε τους χριστιανους η προετρεπε σε ποινικα κολασιμες πραξεις, εκει ναι ισως υπηρχε λογος για δευτερες σκεψεις επειδη εκπροσωπει μια χωρα (παρολο που παλι η ελευθερια της εκφρασης εχει προτεραιοτητα, ποσες εκατονταδες τραγουδια εχουν non politically correct στιχο; να τα απαγορευσουμε ολα δηλαδη επειδη δεν ειναι συμφωνα με τις γραφες και τις δεκα εντολες…;;). Παρολα αυτα, υπαρχει αναφορα σε μια λεξη, τον διαβολο. Δεν εχει αποκλειστικοτητα χρησης η εκκλησια για να μας πει αν θα μπει σε ενα τραγουδι, πολλω δε μαλλον οταν ηδη επι αιωνες χρησιμοποιείται και μεταφορικα σε διαφορες μορφες τεχνης. Πραγματικα ελεος, που θα αποφασιζει και ο καθε ψεκασμενος για τη eurovision.

          Απάντηση
        • Greco London
          Greco London says:

          Επουδενί μη τολμήσουν και αλλάξουν ούτε ένα και.. Σοβαρά μιλάς ρε ‘σύ? Επειδή κάποιοι λίγοι με φασιστοειδή συμπεριφορά και το έτσι θέλω παρερμηνεύουν δήθεν τα λόγια για να δείξουν πως η εκκλησία κάνει κουμάντο εκεί πρέπει το ροκ να σκύψει? Η ίδια εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος τους που βγαίνει και λέει πως η ομοφυλοφιλια είναι αρρώστια και οι γκει αμαρτωλοί? Όχι να μην αλλάξει ούτε τόνος και αν δε θέλουν να αποσυρθούν και να πάει η Έλενα το τραγούδι της σε μια άλλη χώρα ευρωπαϊκή με πιο ανεκτικά και ανοικτά μυαλά.. Άντε γιατί μας κούρασαν και όπως λέει και ο λαός το πολύ το κυρ ελέησον…

          Απάντηση
  2. Ελευθέριος
    Ελευθέριος says:

    Η διαφορά αγαπητέ αψέκαστε, είναι ότι αυτό το τραγούδι υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την χώρα μας και κατεπέκτασιν τους πολίτες της. Οι σειρές και οι ταινίες δεν εκπροσωπούν κανέναν. Όποιος θέλει τις βλέπει. Για να σε δω όμως, θα αντιδρούσες το ίδιο εάν το τραγούδι προσέβαλλε τους μουσουλμάνους;

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *