Κύπρος: Κυκλοφόρησε το “El Diablo“ της Έλενας Τσαγκρινού για την Eurovision 2021!

Μέσα από την απογευματινή εκπομπή του ΡΙΚ1, “Happy Hour”,  προβλήθηκε πριν από λίγο για πρώτη φορά, η συμμετοχή της Κύπρου για την Eurovision 2021, που έχει τίτλο El Diablo, με ερμηνεύτρια την πολυτάλαντη Έλενα Τσαγκρινού.

Σε πρώτη μετάδοση μέσα από την εκπομπή, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά το τραγούδι που θα τραγουδήσει η Έλενα Τσαγκρινού στην επερχόμενη Eurovision. Από τις 18:00 της ίδιας μέρας (Τετάρτη) και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, το music video θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Panikwww.panikmusic.gr, καθώς και στο mobile application Panik Music σε iOS και Android.

Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε από την ιστοσελίδα της Panik Records μόνο από υπολογιστή. Από το κινητό σας θα χρειαστεί να κατεβάσετε την εφαρμογή της δισκογραφικής.

Το «El Diablo» θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα, Κυριακή, στις 19:00, το music video θα κάνει πρεμιέρα στο επίσημο κανάλι της Panik Records στο YouTube.

Οι συντελεστές της συμμετοχής

Το El Diablo υπογράφουν οι Thomas Stengaard, Laurell Barker, Jimmy Joker και Oxa. Ο Thomas Stengaard ήταν ένας εκ των δημιουργών του Only Teardrops, της νικητήριας συμμετοχής της Δανίας στην Eurovision 2013. Η Laurell Barker ήταν πίσω από πέντε συμμετοχές της Eurovision. Της Ελβετίας το 2018, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ελβετίας το 2019 και της Πολωνίας το 2020. Έχει συμμετάσχει επίσης αρκετές φορές στο Melodifestivalen, αλλά και σε άλλους εθνικούς τελικούς. O Jimmy Joker έχει συνεργασθεί κυριολεκτικά με όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Lady Gaga, One Direction, Marc Anthony κλπ). Έχει κερδίσει ακόμη και βραβείο Grammy, για την συνεργασία του στο δίσκο του Pitbull, Dale.

Το video clip, υπό τη σκηνοθεσία του Γιώργου Μπενιουδάκη, έχει ως επίκεντρο την ίδια την Έλενα, πλαισιωμένη από άνδρες χορευτές, σε μια δυναμική χορογραφία της Chali Jennings.

Θυμίζουμε ότι το ΡΙΚ έχει ήδη ανακοινώσει ως καλλιτεχνικό διευθυντή της συμμετοχής του στον επόμενο διαγωνισμό, τον αυστριακής καταγωγής, Marvin Dietmann, που ήταν υπεύθυνος για την σκηνική παρουσίαση τόσο της νικητήριας συμμετοχής της Αυστρίας στην Eurovision 2014 με την Conchita Wurst,  αλλά και της νικητήριας συμμετοχής στην βαθμολογία των επιτροπών, της Αυστρίας στην Eurovision 2018 με τον Cesár Sampson.

Τέλος, η διεθνώς καταξιωμένη και πρωθιέρεια της Ελληνικής μόδας Σίλια Κριθαριώτη θα αναλάβει το σύνολο της ενδυματολογικής εικόνας της συμμετοχής της Κύπρου στον επικείμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

H Κύπρος στον Διαγωνισμό της Eurovision

Αυτή η είναι η 37η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό, που πλέον είναι η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές χωρίς νίκη. Το ντεμπούτο έγινε το 1981 με το Monika και με μια εντυπωσιακή έκτη θέση. Μέχρι και το τέλος των 90ς η Κύπρος κατάφερνε πολύ συχνά να βρίσκεται στην δεκάδα της τελικής βαθμολογίας. Από το 2004 όμως που ξεκίνησε το σύστημα των ημιτελικών και μέχρι το 2014 κατάφερε να περάσει τον σκόπελο του ημιτελικού, μόλις σε τρεις περιπτώσεις!

Το παραπάνω άλλαξε δραστικά από το 2015 και έκτοτε, με την μικρή Κύπρο να μετρά μόνο προκρίσεις. Αποκορύφωμα φυσικά όλης αυτής της καλής πορείας, ήταν η δεύτερη θέση το 2018 με την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego.

Πέρσι, την Κύπρο θα εκπροσωπούσε ο Sandro, με το τραγούδι Running.

Πως σας φαίνεται η κυπριακή συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό; Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Κύπρο στην Eurovision.

 

 

46 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Mary
    Mary says:

    Δυστυχως δεν ειναι καλο……Generic μεχρι θανατου….θυμιζει κατι τραγουδια της lady gaga πριν απο δεκα χρονια….μια Τσαγκρινου καρικατουρα της Ταμτα με το ξανθο μαλλι…..μια φωνη που δεν την ξεχωριζεις απο την επεξεργασια….ενα βιντεο κλιπ μονοτονο και βαρετο οπως και το τραγουδι….καμια φρεσκαδα και κατι που δεν αξιζει στην Κυπρο…..ειναι ενα τραγουδι που δεν σου μενει να το τραγουδησεις και που ειναι ξεπατικωμα απο lady gaga οπως ειπα….ειδικα alejandro….κριμα……η Κυπρος θα εχει δυσκολο εργο…σε σημειο που το περσινο του Σαντρο που φαινεται καλυτερο και με πιο χαρακτηρα……..κακηυ επιλογη….καλη επιτυχια ωστοσο.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το άκουσα στη μετάδοση από το ΡΙΚ και νομίζω το “alejadro” της lady gaga ζητά πίσω το ρεφρέν του. Το βίντεο κλιπ το βρήκα πολύ φτωχό, σχεδόν μίζερο θα έλεγα και το τραγούδι επιεικώς μέτριο, το μόνο σημείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι αυτό που είχε ακουστεί στο promo, αν και οριακά ακούγεται “τρομακτικό” το συγκεκριμένο σημείο. Γενικά, προσωπικά το βρήκα πολύ μέτριο, το fuego και το replay κλάσεις ανώτερα και σαφώς η Τσαγκρινού δεν είναι Φουρέιρα… Αν ο Α’ημιτελικός προκύψει πολύ δυνατός δεν ξέρω αν θα μπορέσει να προκριθεί, μακάρι αλλά θα χρειαστεί κάτι πολύ δυνατό επί σκηνής. Από εμένα 6/10 και 8ο στη κατάταξη μου. Καλή επιτυχία….

    Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Θα ξεκινήσω από τα θετικά:
    Η μίξη – ενορχήστρωση πολύ ενδιαφέρουσα και σύγχρονη.
    Το κλιπ αξιοπρεπέστατο, χωρίς πολλές φανφάρες και πλάνα εντυπωσιασμού.
    Έχει αρκετά σημεία που μπορούν να αξιοποιηθούν επι σκηνής.

    Τα αρνητικά:
    Το τραγούδι στο σύνολό του δεν μου άρεσε. Ειδικά το επαναλαμβανόμενο “El Diablo” στο ρεφρέν.
    Έχω πολλές αμφιβολίες κατα πόσο καλά θα αποδοθεί live. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού η φωνή και τα φωνητικά είναι επεξεργασμένα και δεν αναδυκνείεται φωνητικά η τραγουδίστρια.

    Στο σύνολο του πάντως μου μένει ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα. Η “τύχη” και η πορεία στην Eurovision της φετινής συμμετοχής της Κύπρου (νομίζω) θα είναι ή εξαιρετικά καλή ή εξαιρετικά άσχημη. Ή του ύψους ή του βάθους…
    Βαρόμετρο πιστεύω θα είναι η παρουσίαση, γιατί το τραγούδι από μόνο του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

    Καλή επιτυχία Κύπρο!!!

    Απάντηση
  4. Benedictos
    Benedictos says:

    Το twitter εχει ηδη γεμισει αποσπασματα κακιστης ποιοτητας ηχου απο το τραγουδι, τα οποια ηδη καποιοι κρινουν δημοσια, απλα και μονο επειδη η panik θελει να προωθησει το app της. Ομορφο τραγουδι, κακιστη στρατηγικη που μπορει να κοψει τη φορα της Κυπρου.

    Απάντηση
  5. Μάριος
    Μάριος says:

    Είναι από αυτά τα προκάτ ‘πλαστικά’ τραγουδάκια μηδενικής έμπνευσης, που φτιάχτηκε κολλώντας όποια άσχετα κομμάτια μελοδιών είχαν οι δημιουργοί στο συρτάρι τους, και πάνε να κάνουν μπούγιο με φορτωμένος και τάχα μοντέρνες ενορχηστρώσεις. Ξέρουμε από τώρα ότι δεν θα τκ δούμε ψηλά.

    Απάντηση
  6. Christos
    Christos says:

    Ωραίο είναι. Μην γκρινιάζουμε συνέχεια. Μη ξεχνάμε κριτικές για το fuego όπως και τα τραγούδια που έστελνε η Κύπρος τόσα χρόνια, που ούτε καν μελωδία δεν είχαν. Και τα περισσότερα ηταν για να μη προκριθούν. Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος κάνει αξιοσέβαστη προσπάθεια και έχει για άλλη μια χρονιά πολύ πιθανή τη πρόκριση στο τελικό και με προοπτικές για 15αδα (που σπάνια έβλεπε η Κύπρος). Το μόνο δύσκολακι είναι η απόδοση του στο ζωντανό. Εκεί δε μπορώ να φανταστώ πως θα αποδοθεί ένα τόσο επεξεργασμενο τραγούδι (αν και θυμάμαι ότι φέτος τα φωνητικά δεν θα είναι live).

    Απάντηση
      • Christos
        Christos says:

        Μα τα backing vocals οι δευτερε φωνές δεν είναι; δλδ τα φωνητικά; Πάντως διάβασα τώρα ότι η προηχογραφηση των backing vocals είναι στην ευχέρεια της κάθε αποστολής. Καλύτερα, γιατί πολλές φορές την έχουμε πατήσει…

        Απάντηση
  7. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Καλή επιτυχία.

    Μέχρι στιγμής:
    Γαλλία/France
    Λιθουανία/Lithuania
    Ουκρανία/Ukraine
    Φινλανδία/Finland
    Αλβανία/Albania
    Κροατία/Croatia
    Νορβηγία/Norway
    Ισραήλ/Israel
    Ισπανία/Spain
    Τσεχία/Czech Republic
    Κύπρος/Cyprus

    Απάντηση
  8. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Επειδή βλέπω να το συγκρίνουν εδώ με το Fuego, εγώ θα πω ότι το el diablo για μένα είναι πολύ καλύτερο τραγούδι. Συμφωνώ ότι η φωνή έχει πολύ autotune και έχω περιέργεια πως θα ακούγεται live. Το τραγούδι μου έμεινε με το πρώτο άκουσμα. Καλή επιτυχία στην Κύπρο!

    Απάντηση
    • Mary
      Mary says:

      Aν οντως σου εμεινε ειναι γιατι ειναι αντιγραφη του Alejandro….μονο γι’αυτο…..και ειναι ενας αχταρμας,καθε χρονο και χειροτερα απο την Κυπρο….

      Απάντηση
  9. Themis
    Themis says:

    Η Zara Larsson μόλις έκανε tweet ότι η Έλενα Τσαγκρινού αντέγραψε το βίντεο κλιπ, το λουκ και το τραγούδι της (το love me land)! Ρεζίλι διεθνώς!!! Συγκεκριμένα ανέβασε τη φωτογραφία της Έλενας και έγραψε let me call my girl Mia Khalifa real quick (Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε με αυτό χαχαχαχα)

    Απάντηση
  10. Ανδρέας Τράσας
    Ανδρέας Τράσας says:

    Μέχρι στιγμής είναι το καλύτερο απο αυτά που έχουμε ακούσει φέτος
    Ωστόσο περίμενα περισσότερα,
    Ο τιτλος El Diablo σε εμπνέει για πολλά πραγματα ,αλλά το αποτέλεσμα είναι basic
    Αλλά όλα θα κριθούν στο stage και πιστεύω πως τα καλά τα κρατάνε για τον Μάιο
    Καλη επιτυχία στη Κύπρο μας!!!

    Απάντηση
  11. Stavros
    Stavros says:

    Καλούλη είναι αν και λίγο ανεμπνευστο. όλα θα κριθούν στο πώς θα αποδοθεί φωνητικά και κυρίως ως σόου. Συμφωνω με ένα προηγούμενο σχόλιο. Η θα πάει καλά η θα πατώσει. Δεν με ενδιαφέρει να συγκρίνω Φουρέιρα και φουεγκο με την Έλενα γιατί κανεις τότε δεν πόνταρε στις ικανότητες της Ελένης και εν τέλει ευτυχώς διέψευσε. Ας δούμε τι θα μπορέσει να κάνει η Έλενα και η ομάδα της. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  12. Stavros
    Stavros says:

    Γράφω κατευθείαν με το που άκουσα για πρώτη φορα. Το τραγούδι ειναι ωραιο, το ρεφρεν σου μενει με την μια, θεωρώ χανει λιγο τη δυναμικοτητα στη μεση αλλα σε γενικες γραμμές εμενα μου άρεσε αρκετά. Καλη επιτυχία

    Απάντηση
  13. Otis
    Otis says:

    εμεις άραγε ως Ελλάδα θα δουμε ποτέ τα στοιχηματα μετα την παρουσιαση του τραγουδιου μας να εκτοξευονται? δε ξερω ποσα χρονια έχει να γινει αυτο πραγματικα πφφφ

    Απάντηση
  14. Benedictos
    Benedictos says:

    Eρωτηση σε οσους εχετε ακουσει το ελληνικο και μολδαβικο τραγουδι, το El Diablo εχει ομοιοτητες με αυτα; Δεδομενου οτι και τα 3 ειναι δυναμικά uptempo, ποιο θεωρειτε εσεις καλυτερο?

    Απάντηση
  15. Takis
    Takis says:

    Δυστυχώς δεν ξεφύγαμε πολύ από την σημερινή “πρακτική” όπου οι δημιουργοί επιδεικνύουν περισσότερο “επαγγελματισμό στην παραγωγή” από ότι “έμπνευση στη σύνθεση”. Παρόλα αυτά όμως δε βρίσκω κακό το αποτέλεσμα: μια χαρά θα ακούσω το El Diablo στο ραδιόφωνο, θα το βάλω στη λίστα μου να ακούω όταν πάω για τρέξιμο κοκ.
    Μετά από 2-3 ακροάσεις κιόλας καταλήγω ότι έχει δυνατότητες για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο Ρότερνταμ.
    Σε κάθε περίπτωση Καλή Επιτυχία!

    Απάντηση
  16. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    H μία παριστάνει την Billie Eilish των Βαλκανίων, η άλλη τη Lady Gaga… Δεν νομίζω ότι μπορεί μια συμμετοχή να φτάσει πολύ ψηλά στη Eurovision όταν προκαλεί τέτοιες συγκρίσεις.

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Να πω την αλήθεια το 99% του κοσμου που βλέπει eurovision νομίζω δεν αναλύει τόσο τις εμφανίσεις. Αν ψηφίσει, θα ψηφίσει με βάση αν κάτι του τράβηξε το ενδιαφέρον την πρώτη φορά που το ακουσε αφού οι περισσότεροι βλέπουν μόνο τελικό ή άντε και ημιτελικό.

      Απάντηση
  17. Chris
    Chris says:

    Tο κόμπλεξ που βγάζετε με την Κύπρο κάθε χρόνο είτε έχει καλό είτε κακό τραγούδι, είναι αξεπέραστο! Έχετε απέναντί σας 42 χώρες που δεν τους καίγεται καρφί, αλλά όχι, θα βγάλουμε τη ξυνίλα μας πάνω στη μοναδική χώρα που θα μας δώσει στάνταρ 10-12 βαθμούς, γιατί έτσι. Τοξικοί μέχρι αηδίας με κάλυμμα την “αντικειμενικότητα”. Έλληνες 2021.

    Απάντηση
    • Themis
      Themis says:

      Οι περισσότεροι από εμάς δεν νομίζω να έχουμε κάποιο κόμπλεξ με την Κύπρο. Ίσα ίσα, θέλουμε να τα πάει καλά και γι’αυτό μπορεί να είμαστε πιο αυστηροί και να κράζουμε λίγο τις αδυναμίες ή αστοχίες (όπως κάνουμε και για τις συμμετοχές της Ελλάδας προφανώς)

      Απάντηση
  18. Greco London
    Greco London says:

    Καλά το κομμάτι είναι απλά τέλειο. Και είμαι Έλληνας. Συμφωνώ πως πολλές φορές βγάζουμε κακίες σε άλλες συμμετοχές. Απλά πιστεύω διότι έχουμε μείνει τόσα χρόνια με το εξής παράπονο και αν μπορεί κάποιος απο την ΕΡΤ να μας απαντήσει.
    Γιατί τόσα χρόνια η Ελλάδα ψάχνει άγνωστα ονόματα στο εξωτερικό και σνόμπαρε Φουρειρα, Τάμτα και πολλά φρέσκα νέα παιδιά με ταλέντο όπως τη Τσαγκρινου και άλλους πολλούς; Η Panik δεν είναι ελληνική δισκογραφική γιατί η Κύπρος την έχει πάρει αλά μπρατσετα και εμείς ακόμα το ψάχνουμε; Αν δεν επιθυμεί η ΕΡΤ να διαγωνιστούμε σοβαρά για τη νίκη λόγω οικονομικών απλά να μας το πουν τουλάχιστον για να μην τα παίρνουμε στο κρανία κάθε χρόνο τζάμπα. Ένα μεγάλο μπράβο στη Κύπρο ένα μικρό νησί που τελευταία έχει ανεβεί πολύ ενώ εμείς παλεύουμε να περάσουμε ημιτελικούς καταϊδρωμένοι.. Κάποιοι απο τα σωματεία τόσα χρόνια γιατί δε μιλάνε στην ΕΡΤ? Συγχαρητήρια στην Έλενα και ελπίζουμε σε κάτι σαρκίο και απο Στεφάνια!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *