Νορβηγία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Melodi Grand Prix 2021!

Μετά από πέντε ημιτελικούς και τη βραδιά της τελευταίας ευκαιρίας, η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Melodi Grand Prix 2021 έφτασε. Απόψε η Νορβηγία θα αναδείξει και επίσημα τον εκπρόσωπό της για τη Eurovision 2021.

Δώδεκα φιναλίστ θα διαγωνιστούν απόψε στην H3 Arena έχοντας έναν μόνο σκοπό: το εισιτήριο εκείνο που θα τους στείλει τον Μάιο στο Ρότερνταμ και στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Οι διαγωνιζόμενοι

  1. Atle Pettersen – «World on Fire»
  2. Raylee – «Hero»
  3. Stavangerkameratene – «Who I Am»
  4. KIIM – «My Lonely Voice»
  5. Blåsemafian feat. Hazel – «Let Loose»
  6. Emmy – «Witch Woods»
  7. TIX – «Fallen Angel»
  8. Kaja Rode – «Feel Again»
  9. Rein Alexander – «Eyes Wide Open»
  10. IMERIKA – «I Can’t Escape»
  11. KEiiNO – «Monument»
  12. Jorn – «Faith Bloody Faith»

Η ψηφοφορία

Ο τελικός νικητής θα προκύψει μόνο από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού σε τρεις όμως φάσεις. Αρχικά θα περάσουν τα τέσσερα τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους. Στην συνέχεια εκ του μηδενός το κοινό θα ψηφίσει ξανά. Αυτή την φορά τα δύο τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους θα προκριθούν στον χρυσό τελικό. Εκεί και πάλι η ψηφοφορία θα μηδενιστεί και το κοινό θα κληθεί αν επιλέξει μεταξύ αυτών των δύο, τον εκπρόσωπο της Νορβηγίας στην Eurovision 2021.

Λόγω των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας του τελικού στον περσινό τελικό του MGP, όπου το σύστημα έπεσε και τους τέσσερις προκριθέντες στον επόμενο γύρο αποφάσισε μία ολιγομελής επιτροπή, η NRK φέτος ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει ορισμένες συμπληρωματικές λύσεις σε περίπτωση απροσδόκητων τεχνικών δυσκολιών.

Θα υπάρχει η δυνατότητα της ψηφοφορίας και μέσω sms, εκτός της διαδικτυακής εφαρμογής, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για μία επιτροπή από 1.000 όμως άτομα, που έχουν παρακολουθήσει τους ημιτελικούς και θα έχουν δώσει την βαθμολογία τους, η οποία και θα αντικαταστήσει την ψηφοφορία του κοινού στην περίπτωση που υπάρξουν παρόμοια τεχνικά προβλήματα.

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι: Kåre Magnus Bergh, Silje Nordnes και Ronny Brede Aase.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Τελικό του MGP 2021 στις 20:55 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Νορβηγίας, κάνοντας κλικ εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την νορβηγική συμμετοχή στην Eurovision 2021!

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Τα αγαπημένα μου: i can’t escape, hero και monument. Άντε και τα Faith bloody Faith και let loose.
    Στη 4αδα νομίζω θα δούμε KEiiNO, Tix, Raylee και jorn(ενδεχομένως).
    Τελική δυάδα θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθούν KEiiNO και TIX και αν και το φαβορί είναι οι πρώτοι δεν αποκλείεται να κερδίσει (δυστυχώς) ο TIX αφού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα.

    Απάντηση
  2. Amesc
    Amesc says:

    Νομίζω το πιο ενδιαφέρον πρόγραμμα της βραδιάς. Η νίκη λογικά θα παιχτεί ανάμεσα σε Keiino και Tix, αν και υπάρχουν και άλλα τραγούδια που θα μπορούσαν να πάνε eurovision. Κατά τα άλλα είναι ωραιος τελικός με ωραίες συμμετοχές, αν και όχι απαραίτητα ιδανικές για eurovision.

    Απάντηση
  3. Νίκος
    Νίκος says:

    Πολύ δυνατός τελικός φέτος για τους Νορβηγους. Το αγαπημένο μου τραγούδι με διάφορα ειναι το Monument αλλα μου αρέσουν πολύ και τα τραγούδια των Emmy Jorn και Imerka.
    Ελπίζω πάντως να νικήσουν οι Keiino

    Απάντηση
  4. Takis
    Takis says:

    Γενικα μου αρέσει ο τελικός τους. Οι Keiino είναι το λογικό φαβορι: έχουν ένα καλό τραγούδι και τον “αέρα” των θριαμβευτών του televoting το 2019. Το δικό μου αγαπημένο και αυτό που θα ψήφιζα αν μπορούσα είναι το Let Loose!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *