Νορβηγία: Δείτε το αποτέλεσμα της δεύτερης ευκαιρίας του Melodi Grand Prix 2021!

Η δεύτερη ευκαιρία του Melodi Grand Prix 2021 διεξήχθη σήμερα live από την Η3 Arena Fornebu και προβλήθηκε μέσα από το κρατικό κανάλι της Νορβηγίας, NRK. Συνολικά, δεκαπέντε υποψήφιοι διεκδίκησαν το τελευταίο εισιτήριο που οδηγούσε στον τελικό.

Παρουσιαστές ήταν οι Kåre Magnus Bergh, Silje Nordnes και Ronny Brede Aase.

Στην αρχή της βραδιάς παρουσιάστηκαν οι 15 υποψήφιοι και κατόπιν είδαμε την εμφάνιση της περσινής νικήτριας του MGP, Ulrike, σην ερμηνεία της περσινής συμμετοχής της χώρας, “Attention“.

Τα δεκαπέντε τραγούδια που έλαβαν μέρος στη διαδικασία της τελευταίας ευκαιρίας του Melodi Grand Prix 2021 είναι τα ακόλουθα:

  1. Beady Belle – “Playing With Fire” (1ος ημιτελικός)
  2. Jorn – “Faith Bloody Faith” (1ος ημιτελικός)
  3. Stina Talling – “Elevate” (1ος ημιτελικός)
  4. Ketil Stokkan – “My Life is OK” (2ος ημιτελικός)
  5. Maria Solheim – “Nordlyset” (2ος ημιτελικός)
  6. Daniel Owen – “Psycho” (2ος ημιτελικός)
  7. Dinaye – “Own Yourself” (3ος ημιτελικός)
  8. Ole Hartz “Vi er Norge” (3ος ημιτελικός)
  9. Big Daddy Karsten – “Smile” (3ος ημιτελικός)
  10. Landeveiens Helter – “Alt det der” (4ος ημιτελικός)
  11. Royane “Circus” (4ος ημιτελικός)
  12. Marianne Petha & Mikkel Gaup“Pages” (4ος ημιτελικός)
  13. Ane.Fin – “Walking in my Sleep” (5ος ημιτελικός)
  14. TuVeia – “Bli med meg på gar’n” (5ος ημιτελικός)
  15. RIVER – “Coming Home” (5ος ημιτελικός)

Οι υποψήφιοι παρουσιάστηκαν με τις εμφανίσεις τους από τον ημιτελικό με χρονολογική σειρά, ως άνωθι.

Έπειτα από την παρουσίαση όλων και την λήξη της ψηφοφρίας, έφθασε η στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος. Έτσι λοιπόν, την δωδέκατη θέση για τον μεγάλο τελικό του Melodi Grand Prix 2021 κατοχύρωσε ο Jorn με το τραγούδι “Faith Bloody Faith”.

Παρακάτω ακούστε την studio εκδοχή του “Faith Bloody Faith”:


Η τελική λίστα των 12 φιναλίστ

Έπειτα από την ολοκλήρωση και της δεύτερης ευκαιρίας, συμπληρώθηκε το παζλ των φιναλίστ για το φετινό Melodi Grand Prix. Έτσι λοιπόν, την εκπροσώπηση της Νορβηγίας στην Eurovision 2021 θα διεκδικήσουν οι:

Ποιος θα θέλατε να κερδίσει τον φετινό MGP και να ταξιδέψει στο Ρότερνταμ;

Ο μεγάλος τελικός του Melodi Grand Prix 2021 θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Άλλη μια φορά που τα στοιχήματα απέτυχαν… Το περίμενα, αφού το elevate δεν μου άρεσε και φαίνεται από την αρχή ότι δεν έχει προοπτικές να ξεχωρίσει, προσωπικά πίστευα θα έκανε τη διαφορά το vi er Norge, αλλά και αυτό που επικράτησε δεν με χαλάει.
    Για την 20η Φλεβάρη τα αγαπημένα μου(σε τυχαία σειρά) είναι
    Hero, monument και i can’t escape. Όμως και γω αισθάνομαι ότι στη τελική δυάδα θα δούμε τους KEiiNO και τον TiX και πολύ φοβάμαι ότι ο δεύτερος έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει και να εκπροσωπήσει τη χώρα αφού είναι αρκετά δημοφιλής. Για να δούμε…

    Απάντηση
  2. Amesc
    Amesc says:

    Πολλοί eurofans θέλουν την raylee και στα fan polls θα είναι σε υψηλές θέσεις, όμως το παιχνίδι λογικά θα παιχτεί ανάμεσα σε keiino και tix. Ο δεύτερος είναι σίγουρα πολύ δημοφιλής, όμως το τραγούδι με τις περισσότερες προοπτικές στον διαγωνισμό είναι το monument, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το αποτέλεσμα.

    Απάντηση
  3. Takis
    Takis says:

    Είναι λογικό τα στοιχήματα να μην πέφτουν 100% μέσα σε τέτοιες περιπτώσεις, αν και όπως είδα στο σχετικό άρθρο το Faith Bloody Faith το παρουσίαζαν με τις δεύτερες καλύτερες πιθανότητες νίκης. Ούτε το μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει για να αναπτύξει το κάθε τραγούδι τη δυναμικη του, ούτε η μαζική συμμετοχή σε αυτά τα στοιχήματα ώστε να βγει μια ένδειξη τι πιστεύει ο πολύς κόσμος και να κινηθούν ανάλογα οι αποδόσεις.
    Ωραίος τελικός πάντως. Από τα υποψήφια, προσωπικό μου αγαπημένο είναι το Let Loose.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Ακριβως…πολυ σωστη η τοποθετηση σου. Δυστυχως οι περισσοτεροι φανς μενουν στον τιτλο και οχι στην ουσια. Το ιδιο συνεβη και με την κροατια. Ουσιαστικα τα στοιχηματα ηταν απο ενα αποσπασμα 1λεπτου, χωρις να εχουμε δει προβες ή οτιδηποτε αλλο.

      Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπικά αναφέρθηκα σε παταγωδη αποτυχία των στοιχηματικων(αλλά και των polls)γιατί έδιναν τρελό προβάδισμα στην περίπτωση της Κροατίας, του Ισραήλ, της Αλβανίας σε άλλα τραγούδια από αυτά που εν τέλει κέρδισαν(σε Ισραήλ και Αλβανία είχαν δει και τις πρόβες και είχαν ακούσει ολόκληρα τα τραγούδια)ακόμα και στο second chance της Νορβηγίας υπήρχε ενα τίμιο προβάδισμα του elevate(και εδώ είχαν ακουστεί και παρουσιαστεί ολόκληρα). Γενικώς ο διαγωνισμός είναι απρόβλεπτος από τους εθνικούς τελικους μέχρι και την επίδοση των συμμετοχών τον Μάη και αυτή είναι η μαγεία του, κατ’εμε.

    Απάντηση
  5. Takis
    Takis says:

    Αυτό πάντως που ήθελα να σημείωσω είναι ότι οι στοιχηματικές αποδόσεις λαμβάνουν υπόψη κάποια δεδομένα. Όσο περισσότερα και συγκεκριμένα είναι τα δεδομένα αυτά τόσο και οι αποδόσεις θα προσεγγίζουν πιο κοντά στο πραγματικό αποτέλεσμα. Οι Εθνικοί Τελικοί είναι ένα καλό παράδειγμα όπου δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία προς αξιοποίηση με κυριότερο όλων την έλλειψη ενδιαφέροντος για στοιχηματισμούς (πόσοι θα κάτσουν να κοιτάξουν για ποντάρουν στο νικητή ενός ημιτελικού στη Νορβηγία;). Ακόμα όμως και υπό αυτές τις συνθήκες τα στοιχήματα παραμένουν αρκετά “αξιόπιστα” ως προγνωστικά. Έχω την εντύπωση ότι στους περισσότερους νορβηγικούς τελικούς έπεσαν μέσα, στο second chance βγήκε η συμμετοχή με τις δεύτερες καλύτερες πιθανότητες νικης και στην Κροατία νομίζω το ίδιο. Όπως το βλέπω δηλαδή, γιατί δεν έχω κάνει και εκτενή μελέτη προς το παρόν, είμαστε μακρία ακόμα από την παταγώδη αποτυχία. Αλλά συμβαίνει επίσης να πέσουν τελείως έξω κάποιες φορές. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι εκπλήξεις άλλωστε (αρκεί να μην είναι δυσάρεστες βέβαια!!!). Σκέφτομαι ας πούμε ότι αν παίξει η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου με τον Διαγόρα Ρόδου η χαμηλότερη αποδόση προφανώς θα είναι στη νίκη της Μπαρτσελόνα. Αν ο αγώνας έρθει διπλό σημαίνει ότι οι στοιχηματικές απέτυχαν να προβλέψουν τη νίκη του Διαγόρα; ‘Η ότι είχαμε μια έκπληξη; Just saying… κουβέντα να γίνεται.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Ακριβως για αυτο και στον διαγωνισμο που υπάρχουν πολλα δεδομενα, όπως προβες, ψηφοφοριες, μεγαλος στοιχηματισμος τα στοιχηματα της τελευταιας εβδομαδας πέφτουν μέσα στο 90%

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *