Νορβηγία: Με τον TIX και το “Fallen Angel” στην Eurovision 2021!

Μετά από πέντε ημιτελικούς και τη βραδιά της τελευταίας ευκαιρίας, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο ο μεγάλος τελικός του Melodi Grand Prix 2021. Η Νορβηγία ανέδειξε και επίσημα τον εκπρόσωπό της για τη Eurovision 2021.

Δώδεκα φιναλίστ πήραν μέρος απόψε στην H3 Arena έχοντας έναν μόνο σκοπό: το εισιτήριο εκείνο που θα τους στείλει τον Μάιο στο Ρότερνταμ και στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι: Kåre Magnus Bergh, Silje Nordnes και Ronny Brede Aase.

Στην σκηνή της H3 Arena βρέθηκε στην αρχή η περσινή εκπρόσωπος της χώρας, Ulrikke, ερμηνεύοντας το επίσημο remix της περσινής της συμμετοχής, “Attention“.

Έπειτα παρουασιάστηκαν συνοπτικά οι 12 φιναλίστ με το διαγωνιστικό μέρος να ξεκινά.

Οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών

Δώδεκα υποψήφιοι μπήκαν στη μάχη της διεκδίκησης του εισιτηρίου για την Eurovision 2021.

  • Atle Pettersen —World on Fire
  • Raylee“Hero”
  • Stavangerkameratene“Who I Am”
  • Kiim“My Lonely Voice”
  • Blåsemafian feat. Hazel“Let Loose”
  • Emmy“Witch Woods”
  • TIX“Fallen Angel”
  • Kaja Rode“Feel Again”
  • Rein Alexander“Eyes Wide Open”
  • IMERIKA“I Can’t Escape”
  • KEiiNO“Monument”
  • Jorn“Faith Bloody Faith”

Τα αποτελέσματα

Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε μόνο από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού σε τρεις όμως φάσεις.

Πρώτη φάση — Final

Έπειτα από την ερμηνεία και των 12 υποψηφίων, το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε και αποφάσισε ποια είναι τα τέσσερα τραγούδια που θα προκριθούν στην δεύτερη φάση, τον λεγόμενο Gold Final. Έτσι, με το πέρας της ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν –με τυχαία σειρά– οι υποψήφοι που συνεχίζουν. Αυτοί ήταν οι:

  • Blåsemafian feat. Hazel“Let Loose”
  • Jorn“Faith Bloody Faith”
  • TIX“Fallen Angel”
  • KEiiNO — “Monument”

Δεύτερη φάση — Gold Final

Με την πρώτη φάση να έχει φτάσει στο τέλος της, οι 4 εναπομείναντες, μέσα από ένα recap των εμφανίσεων τους δόθηκαν εκ νέου στο τηλεοπτικό κοινό, με την ψηφοφορία να ξεκινάει εκ του μηδενός, προκειμένου οι δύο εξ αυτών να συνεχίσουν στην τελική φάση. Στο τέλος και της δεύτερης ψηφοφορίας είχαμε τους δύο super finalists που θα μονομαχήσουν για την εκπροσώπηση της Νορβηγίας. Πρόκειται για τους:

  • KEiiNO — “Monument”
  • TIX“Fallen Angel”

Τρίτη φάση — Gold Duel

Για τους δύο συμμετέχοντες στο Gold Duel η ψηφοφορία ξεκίνησε ξανά εκ του μηδενός για τρίτη και τελευταία φορά κατα την διάρκεια του τελικού. Αυτή τη φορά, αντί για recap, οι δύο του εμφανίστηκαν ξανά στη σκηνή ερμηνεύοντας την συμμετοχή τους.

  • Η εμφάνιση των KEiiNO
  • Η εμφάνιση του TIX

Λίγο πριν τα αποτελέσματα η Ulrikke ανεβαίνει ξανά στην σκηνή ερμηνεύοντας το νέο της singe, “Falling Apart“.

Μετά την λήξη της ψηφοφορίας, τα αποτελέσματα του τηλεοπτικού κοινού παρουσιάστηκαν ανα γεωγραφική περιοχή της Νορβηγίας.

Έτσι λοιπόν, με το άθροισμα των πέντε επιμέρους αποτελεσμάτων, νικητής του Melodi Grand Prix 2021 αναδείχθηκε ο TIX με το τραγούδι “Fallen Angel” και θα εκπροσωπήσει την Νορβηγία στην Eurovision 2021!

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Gold Duel έχουν ως εξής:

Draw Artist Song Southern
Norway
Central
Norway
Northern
Norway
Western
Norway
Eastern
Norway
Total Place
1 Keiino “Monument” 27666 38850 42437 58942 113148 281043 2
2 Tix “Fallen Angel” 36966 45937 28105 82891 185104 380033 1

Παρακάτω, ακούστε την studio version του “Fallen Angel”, της φετινής συμμετοχής της Νορβηγίας:

Πως σας φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα; Ποια πιστεύετε πως θα είναι η τύχη της Νορβηγίας στην Eurovision 2021;

Η Νορβηγία έχει κληρωθεί να διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό στις 18 Μαίου.

 

20 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Νίκος
    Νίκος says:

    Δυστυχώς κέρδισε αυτό που απευχομουν. Ήθελα πολύ τους Keiino αλλά ο TIX κέρδισε κατά κράτος. Πραγματικά δύσκολο να προβλέψουμε θα γίνει στο Ρότερνταμ τον Μάιο μιας και βρίσκεται στον ( λογικά) πολύ δυνατό ημιτελικό αν και πιστεύω ότι η Σουηδοι θα τους σώσουν και θα τερματίσει γύρω στην 15η θέση. 6.5/10 Από μένα 🙁 .

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σημερινό μου σχόλιο για τον εθνικό τελικό της Νορβηγίας: “Τα αγαπημένα μου: i can’t escape, hero και monument. Άντε και τα Faith bloody Faith και let loose.
    Στη 4αδα νομίζω θα δούμε KEiiNO, Tix, Raylee και jorn(ενδεχομένως).
    Τελική δυάδα θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθούν KEiiNO και TIX και αν και το φαβορί είναι οι πρώτοι δεν αποκλείεται να κερδίσει (δυστυχώς) ο TIX αφού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα”
    Πέτυχα 3/4 για την πρώτη φάση, την τελική δυάδα(ήταν προβλέψιμη αρκετά) και την νίκη του ΤΙΧ ολοφάνερα λόγω του ότι είναι δημοφιλής τραγουδιστής ειδικά στις νεαρές ηλικίες, αλλιώς δε μπορώ να πιστέψω οτι η πλειονότητα θεώρησε καλύτερο το “fallen angel” απο το “monument”… Η δημοφιλία κέρδισε προφανώς είναι σαν να κάνουμε εθνικό τελικό στην Ελλάδα να συμμετέχουν οι koza mostra που έφεραν την 6η θέση και ο αγαπητός και πολύ πιο δημοφιλής στη νεολαία SNIK, μαντέψτε ποιος θα κέρδισε ανεξαρτήτως τραγουδιού…. Κρίμα γιατί με τους KEiiNO η Νορβηγία θα είχε πιθανότητες να πάει σχετικά καλά, το νικητήριο “fallen angel” (θα το πει και αγγλικά τρομάρα του και μάλιστα με τέτοια κιτς σκηνική παρουσία) ακούγεται τόσο μονότονο και βαρετό μετά απο ένα σημείο και σε συνδυασμό με τη σκηνική παρουσία που’ναι λες και βγήκε απο το 2007, δεν το βλέπω να προκρίνεται, προσωπικά το θεωρώ σχεδόν αδύνατο να δούμε την Νορβηγία στον τελικό. Το ότι οι στοιχηματικές έδιναν 52% πιθανότητες στους KEiiNO για νίκη και 16% στον ΤΙΧ (μη μιλήσω για poll,57%και 6% αντίστοιχα) με κάνει να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν έπαιξα στοίχημα τη νίκη του ΤΙΧ, όπως έλεγε και η διαφήμιση “το βλεπες, το’παιξες;”. Ας αφήσουν το “fallen angel” γιατί αρχίζει το “Fallen” στα στοιχήματα, ελεύθερη πτώση έρχεται και κοντοζυγώνει αποκλεισμός… από εμένα 4/10 και τελευταίο στην κατάταξη μου. Καλή τύχη, θα την χρειαστούν….

    Απάντηση
  3. Benedictos
    Benedictos says:

    Εβαλαν τα χερακια τους και εβγαλαν τα ματακια τους οι Νορβηγοι. Ο οριακα αντιπαθητικος γουνατος Γκουφυ, με τις ψηφους των γκρουπι του (το κοινο του ειναι κυριως νορβηγοι εφηβοι που ζουν τον πρωτο τους ερωτα και καψουρευονται με τα νεροβραστα τραγουδια του) θα βρεθει στο Ροτερνταμ και μαλιστα χωρις το μοναδικο στοιχειο που θα μπορουσε να κανει το τραγουδι αυτο ενδιαφερον, τη νορβηγικη γλωσσα, που οπως και να το κανουμε εδινε ενα μυστηριο και ενα κυρος. Τωρα η Νορβηγια θα σερβιρει εναν ημιαταλαντο με στιχους ταρζαν-english. Μπονους το staging με τα φτηνιαρικα φτερα αγγελου-διαβολου που πεταγονται στις διαφημισεις του instagram για αγορα με 12 ευρω απο την Κινα. Δεν σωζεται με τιποτα από όπου και αν το πιάσεις.

    Απάντηση
  4. Takis
    Takis says:

    Ναι ε; Πρέπει όντως ο Tix να είναι πολύ δημοφιλής στη Νορβηγία.
    Το τραγούδι και ως studio version μου αρέσει αλλά ολή η παρουσία και το στήσιμο επί σκήνης με χαλάει κάπως γιατί μου φαίνονται πολύ “περιέργα” σε σχέση με το τραγούδι. Ίσως όμως και αυτή η ιδιαιτερότητα στο στυλ του ερμηνευτή να τον βοηθήσει να ξεχωρίσει στο Ρότερνταμ. Γενικά έχω την ίδια άποψη όπως και με την Κροατία: δεν είναι κακή συμμετοχή αλλά νόμιζω ότι υπήρχαν πολύ καλύτερες επιλογές για να διαλέξουν. Βέβαια δεν έχει σημασία τι νομίζω εγώ αλλά τι νομίζουν οι Νορβηγοί που ψήφισαν….

    Απάντηση
    • Benedictos
      Benedictos says:

      Κι ομως φιλε μου, τη μεγαλυτερη σημασια την εχει το τι νομιζεις εσυ και εγω και κυριολεκτικα οποιοσδηποτε εαλλος κτος της Νορβηγιας στην συγκεκριμενη περιπτωση, γιατι εμεις θα κληθουμε να ψηφισουμε τον Μαιο και να τους ανταμειψουμε η να τους χαντακωσουμε.

      Απάντηση
      • Takis
        Takis says:

        Το προσεγγίζω λίγο διαφορετικά είναι η αλήθεια. Και σε ελληνικούς τελικούς όταν γινόντουσαν και μπορούσα να ψηφίσω, ψήφιζα αυτό που άρεσε σε έμενα και όχι αυτό που θα άρεσε (ή που πίστευα ότι θα άρεσε) στους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Αν τώρα αυτό που εγώ ή εμείς ως ελληνικό κοινό επιλέξουμε αρέσει και στους έξω και μας ψηφίσουν ακόμα καλύτερα. Το ίδιο πιστεύω και για τη Νορβηγία εν προκειμένω.

        Απάντηση
  5. Amesc
    Amesc says:

    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί σε κάποιους προκαλεί έκπληξη που νίκησε ο Tix. Είναι πολύ δημοφιλής στη Νορβηγία και οι ψηφοφόροι εννοείται πως δεν άκουσαν τις προτιμήσεις των eurofan. Προσωπικά προτιμούσα τους Keiino, αλλά ποτέ δεν πίστεψα τις προβλέψεις των στοιχηματικων εταιρειών που φέτος έχουν πέσει ΠΟΛΥ έξω. Τώρα τι θα κάνει η Νορβηγία στη eurovision…θα δούμε.

    Υ.γ Οι στοιχηματικές στη Σουηδία δίνουν ήδη τη Dotter σαν ξεκάθαρη νικητρια. Με ονόματα πιο γνωστά από αυτήν μην μας προκαλέσει εντύπωση αν το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό της Νορβηγίας

    Απάντηση
      • Amesc
        Amesc says:

        Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά κάθε χρόνο δίνεται τεράστια βάση στα προγνωστικά, με αποτέλεσμα αρκετοί φαν να θεωρούν δεδομένα τα αποτελέσματα και στο τέλος απογοητεύονται.(τουλάχιστον στους εθνικούς τελικούς)

        Απάντηση
  6. Giannis
    Giannis says:

    Δυστυχώς το φοβόμουν γιατί είχα ακούσει πόσο δημοφιλής είναι ο TIX. Φωνητικά είναι πολύ καλός, για μένα αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ακουγόταν λές και ήταν η studio version. Το τραγούδι του ναι μεν radio friendly αλλά generic και αδύναμο συγκριτικά με το Momument οπου ήταν το αγαπημένο μου τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα στη φετινή Eurovision. Δεν νομίζω να αποκλειστεί αλλά απ’ την άλλη δεν νομίζω ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα από ότι θα πήγαιναν οι Keiino. Δυστυχώς ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση μου στη φετινή Eurovision.

    Απάντηση
  7. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Όσον αφορά τον Tix, όλοι ξέρουμε πως μάλλον δεν πρόκειται να πάει καλά. Πολύ πιθανόν μάλιστα να περάσει κι ως “joke entry” τον Μάιο. Κρίμα που το MGP φέτος ήταν πραγματικά τρομερά δυνατό, σαν μία μικρή γιουροβίζιον.
    Το θέμα όμως που πρέπει η EBU να προσέξει, είναι αυτό των προηχογραφημένων φωνητικών. Τρανό παράδειγμα το melodifestivalen, που οι τραγουδιστές τραγουδάνε στην ουσία playback. Ο Tix, έκανε κι αυτός περίπου το ίδιο. Είναι κρίμα ένας ζωντανός διαγωνισμός να γίνεται διαγωνισμός playback, χάνεται όλη η μαγεία. Μακάρι αυτός ο κανόνας να πάψει να ισχύει του χρόνου.

    Απάντηση
  8. Μάριος
    Μάριος says:

    Έχει ξαναρχίσει η κουβέντα στη Νορβηγία, και όχι μόνο πλέον, για το πως αυτό το πράγμα έγινε γνωστό με το πρώτο του τραγούδι το 2015 που μιλούσε για την αποφοίτηση από το σχολειο και προωθούσε την κουλτούρα του βιασμού «tonight you’re allowed to be a whore – do you wanna come home with me if I get you drunk».

    Απάντηση
  9. Βαγγέλης
    Βαγγέλης says:

    Xαίρομαι που οι Keiino δεν θα πάνε για δεύτερη συνεχόμενη φορά γιατί καθόλου δεν το άξιζαν. Από κει και πέρα ο νικητής αντανακλά ακριβώς το επίπεδο του συγκεκριμένου εθνικού τελικού. Τόσοι και τόσοι ημιτελικοί γεμάτοι με τραγούδια για κλάμματα, όπως και στη γειτονική Σουηδία. Δύσκολα τα πράγματα στον πρώτο ημιτελικό αφού δεν υπάρχουν πολλοί σκανδιναβοί να στηρίξουν τη συγκεκριμένη σλάγκερ-κιτς υπερπαραγωγή.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *