Το σουηδικό φιλελεύθερο κόμμα, μαζεύει υπογραφές στο ευρωκοινοβούλιο για την αποπομπή της Λευκορωσίας από την Eurovision!

Το κεντροδεξιό κόμμα των Φιλελευθέρων της Σουηδίας ανακοίνωσε την συλλογή υπογραφών στο ευρωκοινοβούλιο, με αίτημα προς την EBU την αποπομπή της Λευκορωσίας από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Εμπνευστής του εγχειρήματος αυτού, είναι η Karin Karlsbro, η οποία τυγχάνει και αντιπρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, για τις σχέσεις της ΕΕ με την Λευκορωσία. Η Karin Karlsbro στις δηλώσεις της προς την σουηδική δημόσια τηλεόραση, ανέφερε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στο δικτατορικό καθεστώς του Λουκασένκο, όπως χαρακτηριστικά το αποκάλεσε, πρέπει να ενταθούν.

Ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο γεγονός η Λευκορωσία να συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όταν πάνω από 100 αντιφρονούντες δημοσιογράφοι έχουν απολυθεί από την δημόσια τηλεόραση της χώρας, κάτι βάναυσο για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι παράλογο να οργανώνουμε ένα μουσικό πάρτι με μια δικτατορία.

Παρά τις προσπάθειες όμως τόσο της Karin Karlsbro, όσο και του Ταμείου Αλληλεγγύης για τον Πολιτισμό στη Λευκορωσία, η EBU σε επίσημη ανακοίνωση της, απάντησε πως δεν προτίθεται να αποβάλει από τις τάξεις της την Λευκορωσία, αφού ο διαγωνισμός της Eurovision δεν έχει πολιτική αντζέντα.

Ωστόσο, αυτή η απόφαση είναι από μόνη της πολιτική, σύμφωνα με τον Aljaksandr Tjachouski του Ταμείου Αλληλεγγύης, επειδή πιστεύει ότι νομιμοποιεί το καθεστώς Λουκασένκο.

Πηγή: SVT
2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αυτό το πράγμα να πολιτικοποιειται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ένας μουσικός διαγωνισμός αρχίζει και κουράζει πολύ! Ειδικά από το 2014 που γίνεται εμφανως και πολύ έντονα.
    Ούτε εγώ συμφωνώ(όπως και οι περισσότεροι) με τη-σχεδον-δικτατορία που έχει η Λευκορωσία, η Ρωσία και η Τουρκία και άλλες χώρες αλλά δε παύει να είναι ένας μουσικός διαγωνισμός.Έχει επηρεαστεί τόσο από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που στο τέλος αμφιβάλλει κανείς γιατί να λέγεται “song contest”. Υπογραφές για αποπομπή σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν μη ξεχάσουν να μαζέψουν για τη κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ημαρτον…
    Επόμενο βήμα να επιβάλλει η Ε.Ε στην Τουρκία ως κύρωση για τα γεγονότα που προκαλεί στην ανατολική Μεσόγειο,την επ’αοριστον διαγραφή της από τη Eurovision, το euro και το EuroBasket.

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολούνται κόμματα και φορείς άλλων χωρών με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας για την συμμετοχή ή μη της συγκεκριμένης χώρας στην Eurovision.
    Μάλλον κινήσεις εντυπωσιασμού είναι αυτές και όχι ουσίας. Με αυτή η λογική η EBU θα πρέπει να τσεκάρει τις κυβερνήσεις των χωρών που λαμβάνουν μέρος (κατα πόσον είναι δημοκρατικές ή όχι) και έπειτα να τις επιτρέπει να πάρουν μέρος.
    Φαιδρά πράγματα δηλαδή!

    Εαν κόπτονται για αυτά που συμβαίνουν στην Λευκορωσία, ας ασχοληθούν επι της ουσίας και όχι με ηλίθια πυροτεχνήματα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *