Φινλανδία: Με τους Blind Channel στην Eurovision 2021!

Μόλις ολοκληρώθηκε το UMK 2021. Την Φινλανδία θα εκπροσωπήσουν οι Blind Channel με το τραγούδι Dark Side, μετά την σαρωτική τους νίκη!

Το show

Απευθείας από το Τάμπερε και το στούντιο Mediapolis TV, ο Antti Tuisku παρουσίασε τον εθνικό τελικό. Καλεσμένοι ήταν η Erika Vikman, υποψήφια στο UMK 2020, καθώς και το συγκρότημα Haloo Helsinki! Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος μετά από ένα διάλειμμα 2,5 ετών.

Το άνοιγμα του τελικού έγινε με ένα ντουέτο του Antti και της Erika.

Οι διαγωνιζόμενοι

7 ήταν τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν απόψε. Η σειρά είχε ως εξής:

1 Teflon Brothers x PandoraI Love You

Πρώτο τραγούδι για απόψε, το eurodance I Love You. Το χιπ χοπ συγκρότημα Teflon Brothers ενώνει τις δυνάμεις του με την Σουηδή Pandora, τραγουδίστρια με αρκετές επιτυχίες στη δεκαετία του 90. Με ένα διαστημόπλοιο επί σκηνής, πάνω στο οποίο στεκόταν η Pandora και δύο χορεύτριες κατάφεραν να εντυπωσιάσουν!

2 AkselHurt

Ο νικητής του περσινού UMK επέστρεψε με μία μπαλάντα με στόχο να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη. Βράχια στο σκηνικό και πέντε χορευτές, τρεις γυναίκες και δύο άντρες και πολύ καλά φωνητικά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι ίσως το χορευτικό αποσπούσε από το τραγούδι.

3 LauraPlay

Η γνωστή στους eurofans Laura, εκπρόσωπος της Εσθονίας το 2005 (μέλος των Suntribe) και το 2017 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στον εθνικό τελικό της Φινλανδίας. Με σκάκι στα σκηνικά και χρυσά ρουχά δεν ήταν πολύ σταθερή φωνητικά.

4 DannySina paivana kun kaikki rakastaa mua

Ένας γνωστός τραγουδιστής στη Φινλανδία, ο Danny, μετρά ήδη 50 χρόνια καριέρας! Έχει προσπαθήσει ήδη 7 φορές να εκπροσωπήσει τη χώρα του. Η πρώην σύντροφός του, Erika Vikman, 50 χρόνια μικρότερή του,  ήταν η αγαπημένη πολλών eurofans στο περσινό UMK. Στη σκηνή είναι ένα πιάνο και το επίκεντρο είναι το πρόσωπο του τραγουδιστή.

5 OskrLie

Σειρά τώρα έχει ο Oskr, ένας νέος τραγουδιστής. Μια εκπληκτική ερμηνεία, θα μπορούσε να είναι dark horse απόψε!

6 Blind ChannelDark Side

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη Φινλανδία ένα τραγούδι με metal επιρροές! Το φαβορί πολλών fan, αλλά και των στοιχηματικών εταιρειών. Πολλή ενέργεια επί σκηνής, αν και φωνητικά θα μπορούσαν και καλύτερα.

7 IltaKelle ma soitan

Μία νέα αλλά ήδη αρκετά γνωστή τραγουδίστρια στη Φινλανδία εμφανίζεται τελευταία με μία δυνατή μπαλάντα. Μια συναισθηματική ερμηνεία με πιάνο επί σκηνής. Φωνητικά άρτια.

Τα αποτελέσματα

Ο νικητής αποφασίστηκε με ψηφοφορία κατά 75% televoting και 25% κριτική επιτροπή.

Με τη λήξη της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών, οι Blind Channel προηγούνται και ο Oskr βρίσκεται στη δεύτερη θέση! Σημειώνουμε ότι τη βαθμολογία της Ολλανδίας έδωσε η Ελληνίδα ομογενής Κάτια!

Το televoting έδωσε την πρώτη θέση στους Blind Channel, με ποσοστό άνω του 50%! Τα τελικά αποτελέσματα:

1 Blind Channel – “Dark Side” (551 βαθμοί)

2 Teflon Brothers x Pandora – “I Love You” (180 βαθμοί)

3 Ilta – “Kelle mä soitan” (149 βαθμοί)

4 Oskr – “Lie” (115 βαθμοί)

5 Aksel – “Hurt” (108 βαθμοί)

6 Danny – “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua” (60 βαθμοί)

7 Laura – “Play” (13 βαθμοί)

Παρακάτω δείτε την εμφάνιση των Blind Channel στον τελικό του UMK 2021:

Πώς σας φαίνεται η συμμετοχή της Φινλανδίας; Θα καταφέρει να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στην ιστορία του Διαγωνισμού της Eurovision;

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εντυπωσιακή και σαρωτική η νίκη τους, και 0 να έπαιρναν από τις επιτροπές θα κέρδιζαν με διπλάσιους βαθμούς (!) Δικαίως βέβαια…. Εκτός από τους blind chanel μου άρεσε πολύ (σαν 2η) η Ilta, οι telefοn brothers απογοήτευση, oskr και aleks αξιοπρεπεις Danny και laura αδιάφοροι.
    Η Φινλανδία φέτος πιστεύω διεκδικεί κάτι αρκετά καλό εντός δεκάδας, βέβαια δεν αποκλείεται (για την ώρα) να έχουν αποτέλεσμα τύπου Ουγγαρία ’18 και Κύπρο ’16. Ωστόσο την προκριση στον τελικό νομίζω την έχει εύκολα σχετικά η Φιλανδία.
    Από εμένα 9/10. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. Βαγγέλης
    Βαγγέλης says:

    Φοβερή ενέργεια στη σκηνή και πολύ καλή σκηνοθεσία από τη φινλανδική τηλεόραση. Κατά τα άλλα κλισέ grunge-metal τύπου Linkin Park με εκνευριστικούς εφήβους που ουρλιάζουν και που κανονικά θα έπρεπε να συνοδεύεται από μπιρόνια και υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο. Φαντάζομαι θα κάνει κάτι αντίστοιχο με την Ουγγαρία το 2018.

    Απάντηση
  3. Takis
    Takis says:

    Οι Φινλανδοί έκαναν αυτό που έπρεπε και η Eurovision 2021 μόλις απέκτησε μια πολύ καλή συμμετοχή! Το τραγούδι εμένα μου αρέσει. Επίσης εάν λάβουμε υπόψη και την πολύ καλή η σκηνοθεσία του τελικού πιστεύω ότι θα έχουν ένα πολύ δυνατό live on tape.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *