Εσθονία: Απόψε ο 1ος ημιτελικός του Eesti Laul 2021!

Ανοίγει απόψε η αυλαία για το Eesti Laul 2021, με τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της φετινής εσθονικής εθνικής επιλογής. Δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός θα μας κρατήσουν συντροφιά από σήμερα έως και τις 6 Μαρτίου, όταν και θα έχουμε την επίσημη ανάδειξη του εκπροσώπου της Εσθονίας στη Eurovision 2021.

Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό, 12 συμμετοχές διεκδικούν τα έξι εισιτήρια για τον εσθονικό εθνικό τελικό σε κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες.

Οι διαγωνιζόμενοι

  1. Tanja – “Best Night Ever”
  2. Hans Nayna – “One By One”
  3. Wiiralt – “Tuuled”
  4. Kea – “Hypnotized”
  5. Andrei Zevakin & Pluuto – “Wingman”
  6. Karl Killing – “Kiss Me”
  7. Nika Marula – “Calm Down”
  8. Egert Milder – “Free Again”
  9. Tuuli Rand – “Üks öö”
  10. Koit Toome – “We Could Have Been Beautiful”
  11. Kristin Kalnapenk – “Find A Way”
  12. Ivo Linna, Robert Linna, Supernova -“Ma olen siin”

Από τους αποψινούς υποψηφιούς ξεχωρίζουμε τον Koit Toome. O 42χρονος ερμηνευτής έχει εκπροσωπήσει δύο φορές τη χώρα της Βαλτικής στη Eurovision. Το 1998 κατέλαβε τη 12η θέση το Μπέρμιγχαμ με το τραγούδι “Mere Lapsed”, συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς. Δεκαεννιά χρόνια αργότερα, ο Toome επέστρεψε στον διαγωνισμό.

Έχοντας κερδίσει με τη Laura το Eesti Laul 2017, ο Koit Toome συμμετείχε για ακόμα μία φορά στο κορυφαίο τηλεοπτικό γεγονός της Γηραιάς Ηπείρου. Παρά το γεγονός πως το “Verona” θεωρείτο ως ένα εκ των πλέον αγαπημένων τραγουδιών των φανς εκείνης της χρονιάς, η Εσθονία δεν προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κιέβου.

Οι έξι που θα προκριθούν στον τελικό του Eesti Laul 2021, θα καθοριστούν ύστερα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο και ύστερα από συμψηφισμό της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής και κοινού θα προκριθούν τέσσερα τραγούδια. Ανάμεσα στα οκτώ εναπομείναντα τραγούδια θα υπάρξει εκ νέου ψηφοφορία όπου μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα καθορίσει τα δύο τελευταία τραγούδια που θα προκριθούν.

O αποψινός ημιτελικός όπως και τα άλλα δύο σόου θα πραγματοποιηθούν στο Saku Suurhall του Ταλίν, το οποίο φιλοξένησε τη Eurovision το 2002. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν χωρίς κόσμο, με το ενδεχόμενο παρουσίας θεατών στον τελικό να παραμένει ανοιχτό.

Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς θα είναι ο Tõnis Niinemets και η Grete Kuld. Ως Interval Act του πρώτου ημιτελικού θα εμφανιστεί η Elina Born από κοινού με τους ράπερ Beebilõust και Villemdrillem. Η 26χρονη τραγουδίστρια εκπροσώπησε την Εσθονία στη Eurovision το 2015 μαζί με τον Stig Rasta, ερμηνεύοντας το “Goodbye to Yesterday” καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον πρώτο ημιτελικό του Eesti Laul 2021 στις 19:30 μέσα από την ιστοσελίδα της εσθονικής δημόσιας τηλεόρασης πατώντας ΕΔΩ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εσθονική συμμετοχή στην Eurovision 2021!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *