Εσθονία: Απόψε ο 2ος ημιτελικός του Eesti Laul 2021!

Δεύτερος ημιτελικός σήμερα για το Eesti Laul 2021, τη διαδικασία ανάδειξης της εσθονικής συμμετοχής στη Eurovision 2021. Δύο ημέρες μετά τον πρώτο ημιτελικό, οι Εσθονοί τηλεθεατές θα κληθούν να επιλέξουν τους υπόλοιπους έξι φιναλίστ για τον μεγάλο τελικό της 6ης Μαρτίου.

Στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό, 12 συμμετοχές διεκδικούν τα έξι εισιτήρια για τον εσθονικό εθνικό τελικό που διεξάγεται σε δύο εβδομάδες.

Οι διαγωνιζόμενοι

  1. Sissi – “Time”
  2. Gram-Of-Fun – “Lost In A Dance”
  3. Kadri Voorand – “Energy”
  4. Helen – “Nii kõrgele”
  5. Redel – “Tartu”
  6. Rahel – “Sunday Night”
  7. Uku Haasma – “Kaos”
  8. Heleza – “6”
  9. Uku Suviste – “The Lucky One”
  10. Alabama Watchdog – “Alabama Watchdog”
  11. Jüri Pootsmann – “Magus melanhoolia”
  12. Suured Tüdrukud – “Heaven’s Not That Far Tonight”

Από τους υποψηφίους του σημερινού σόου ξεχωρίζουν τα ονόματα του Uku Suviste και του Jüri Pootsmann. Ο 38χρονος Uku Suviste επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Εσθονία στην περσινή Eurovision, μετά τη νίκη του στο Eesti Laul 2020. Έναν χρόνο αργότερα επιστρέφει, προκειμένου να διατηρήσει τα σκήπτρα του και να πάρει το εισιτήριο για το Ρότερνταμ.

Η φετινή συμμετοχή του Suviste έχει και ελληνικό χρώμα. Το τραγούδι έχει συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος από κοινού με την Αμερικανίδα Sharon Vaughn.

Όσον αφορά τον Jüri Pootsmann, ο 26χρονος ήταν ο εκπρόσωπος της χώρας της Βαλτικής στη Eurovision 2016. Έχοντας κερδίσει τον εσθονικό τελικό εκείνης της χρονιάς, ταξίδεψε στη Στοκχόλμη όπου και ερμήνευσε το “Play”. Δυστυχώς για τον ίδιο, η προσπάθειά του δεν εκτιμήθηκε από κοινό και κριτική επιτροπή, μιας και πλασαρίστηκε στην 18η και τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού.

Οι έξι που θα προκριθούν στον τελικό του Eesti Laul 2021, θα καθοριστούν ύστερα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο και ύστερα από συμψηφισμό της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής και κοινού θα προκριθούν τέσσερα τραγούδια. Ανάμεσα στα οκτώ εναπομείναντα τραγούδια θα υπάρξει εκ νέου ψηφοφορία όπου μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα καθορίσει τα δύο τελευταία τραγούδια που θα προκριθούν.

O αποψινός ημιτελικός όπως και τα άλλα δύο σόου θα πραγματοποιηθούν στο Saku Suurhall του Ταλίν, το οποίο φιλοξένησε τη Eurovision το 2002. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν χωρίς κόσμο, με το ενδεχόμενο παρουσίας θεατών στον τελικό να παραμένει ανοιχτό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον πρώτο ημιτελικό του Eesti Laul 2021 στις 19:30 μέσα από την ιστοσελίδα της εσθονικής δημόσιας τηλεόρασης πατώντας ΕΔΩ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εσθονική συμμετοχή στην Eurovision 2021!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Νομίζω ότι ο Uku Suviste θα κάνει “περίπατο” φέτος στο Eesti Laul.
    Αφού πέρσι κέρδισε με το What Love Is, φέτος με ένα πολύ καλύτερο τραγούδι, δεν θα χει να φοβηθεί τίποτα.

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    2 και 10 ξεχωρίζω με δυσκολία. Και ίσως 7,8 και 11.

    Του Suviste, αν και ελαφρώς καλύτερο από το περσινό του (που είχε ένα εξαιρετικά ενοχλητικό ρεφρέν απ’ ότι θυμάμαι), μετριότητα.

    Αναπολώ τα χρόνια 2009 -2013 που το ΕL ήταν ίσως ο κορυφαίος εθνικός τελικός.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πολύ πιο δυνατός ημιτελικός από το πρώτο, προχθές. Τα καλύτερα σήμερα:
    “Lost In A Dance”
    “6”
    “The Lucky One”
    “Magus melanhoolia”
    Τα “Magus melanhoolia” “lost in a dance” “6” είναι τα αγαπημένα μου για να εκπροσωπήσουν την Εσθονία αν και πιστεύω και γω πως οι πιθανότητες είναι υπέρ του Suviste αφού τουλάχιστον φέτος έχει ένα αρκετά καλύτερο τραγούδι από το περσινό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *