Ισπανία: Ακούστε τα “Memoria” και “Voy a quedarme” του Blas Canto για τον εθνικό τελικό!

Η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας (TVE), μόλις έδωσε στη δημοσιότητα τα δύο τραγούδια που θα παρουσιάσει ο Blas Cantó για την Eurovision 2021, μέσω του Destination Eurovision.

Τα τραγούδια χαρακτηρίζονται ως ένα uptempo και μια μπαλάντα, με τίτλους “Memoria” και “Voy a quedarme” αντίστοιχα.

Παρακάτω ακούστε το “Memoria”- (Blas Cantó,Steve Daly, Oliver Som και Leroy Sanchez):

Παρακάτω ακούστε το “Voy a quedarme” – ( Blas Cantó, Leroy Sánchez, Daniel Ortega Dangelo και Dan Hammond):


Μετά την κυκλοφορία των δύο υποψήφιων τραγουδιών άνοιξε και η ψηφοφορία για το κοινό που φέτος είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της TVE, της επίσημης εφαρμογής της Eurovision, καθώς και με κλήσεις και μηνύματα στους αριθμούς που παρέχονται από το TVE. Tα δύο τραγούδια θα παρουσιαστούν ζωντανά στο Destination Eurovision , του οποίου η ημερομηνία είναι ακόμα άγνωστη.

Το σύστημα ψηφοφορίας θα επιτρέπει μόνο μία ψήφο την ημέρα και θα κλείσει λίγο πριν από τη μετάδοση του Destination Eurovision. Όταν ο Blas ερμηνεύσει εκεί και τα δύο τραγούδια, η ψηφοφορία θα ανοίξει ξανά για λίγα λεπτά, αλλά τότε δεν θα υπάρχει όριο ψήφου. Στο τέλος θα ανακοινωθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στην Eurovision.

 

Στοιχεία για τα τραγούδια

  • Memoria, uptempo γεμάτο φωνές

«Το Memoria είναι ένα τραγούδι με μεγάλη δύναμη, σε κάνει να το τραγουδάς και να σηκώνεσαι από την καρέκλα σου. Πρόκειται για μια πολύ προσεκτική παραγωγή, με πολλά κρουστά, με ένα πολύ δυνατό σύνολο φωνών », λέει ο ίδιος ο Blas. Το τραγούδι έχει συνθέσει ο ίδιος με τους  Steve Daly, Oliver Som  και Leroy Sanchez. «Οι στίχοι μιλούν για αυτό που θα θέλετε να βγάλατε από το μυαλό σας, αλλά ξέρετε ότι ποτέ δεν θα μπορέσετε. Επειδή σας υπενθυμίζει ότι είστε η εκδοχή σας σήμερα και είναι ένας τρόπος διαχείρισης των συναισθημάτων σας “, κατέληξε.

  • Voy a quedarme, η μπαλάντα

Αυτό το τραγούδι είναι ένα είδος που γνωρίζει ήδη ο Blas  και στο οποίο του επιτρέπεται να λάμπει στη σκηνή χάρη στη φωνητική του ικανότητα. “Δεν ξέρω καν πώς να το ορίσω. Είναι ένα απίστευτο τραγούδι, γεμάτο συναίσθημα. Έχει πολλή ευαισθησία και δύναμη και όταν άρχισα να το τραγουδάω ήθελα να ακουστεί ακόμη και η μικρότερη αναπνοή », λέει ο Cantó. Έχει συντεθεί από τους Blas Cantó, Leroy Sánchez, Daniel Ortega Dangelo και Dan Hammond (ο τελευταίος συν-συγγραφέας του  Universo ).

 

Ποιο από τα δύο τραγούδια προτιμάτε; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την νορβηγική συμμετοχή στην Eurovision 2021!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Κλασσική Ισπανία, έχει να στείλει καλό τραγούδι από το 2012.
    Και τα δύο δύο είναι αξιοπρεπή (από τα snippets που άκουσα) αλλά κανένα δε νομίζω ότι μπορεί να ξεκολλήσει την Ισπανία από το bottom 5 που τερματίζει ανελλιπώς από το 2015.(εδώ δε μπόρεσε το ανεβαστικο και πιο δυναμικό la Venda)
    ΥΓ: ας επιλέξουν οποιο μπορεί να στηρίξει καλύτερα, προσωπικα μου αρέσει περισσότερο η φωνή του στη μπαλάντα αλλά και πάλι το τραγούδι είναι αδύναμο,ίσως η μπαλάντα πάρει κάτι από τις επιτροπές, κατά τα άλλα το “Το Memoria” που “είναι ένα τραγούδι με μεγάλη δύναμη, σε κάνει να το τραγουδάς και να σηκώνεσαι από την καρέκλα σου”-οπως έλεγαν-δε νομίζω να συγκινήσει κανέναν να σηκωθεί από την καρέκλα του το Μάη, το πολύ πολύ να συγκινήσει ως toilet-break.

    Απάντηση
  2. Benedictos
    Benedictos says:

    Αμφοτερα ειναι μετρια προς κακα, δεν εχουν καμια ελπιδα με κανενα απο τα δυο. Ωστοσο μαλλον τη νεροβραστη μπαλαντα θα επιλεξουν.

    Απάντηση
  3. Takis
    Takis says:

    Στο πρώτο άκουσμα, αμφότερα μου φάνηκαν αδιάφορα.
    Ίσως να φταίει και η πρόσεγγιση που ακολούθησαν: αντί για ένα τραγούδι που σε κάνει να σηκώνεσαι από την καρέκλα σου μάλλον έπρεπε να δουλέψουν σε μια συμμετοχή που να καθηλώνει τον θεατή για μη θέλει να σηκωθεί από την καρέκλα ούτε καν για να πάει τουαλέτα (όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο χρήστης Κωνσταντίνος.

    Απάντηση
  4. Benedictos
    Benedictos says:

    Εν τω μεταξυ ειναι μοναδικο το πως οι ισπανοι fans σχεδον καθε χρονο κατακλυζουν τα σχετικα sites και δημιουργουν τετοιες προσδοκιες που μετα αναποφευκτα ξενερωνεις οταν κυκλοφορει το τραγουδι. Αλλα και το ιδιο το καναλι τους σχεδον καθε χρονο τα ιδια, θυμαμαι πριν παρουσιασουν το τραγουδι της Edurne εβγαζαν καθε τοσο δελτια τυπου με κατι αφελεις κωμικοτραγικες περιγραφες τυπου το τραγουδι μας ειναι ασμα ασματων, αν ηταν βιβλιο θα ηταν μια χρυση βιβλος και αλλα φαιδρα και ανοητα…Σε καθε περιπτωση, ο ισπανος στον φετινο διαγωνισμο με αδιαφορα τραγουδια και girly φωνουλες θα ειναι απο αδιαφορος εως οριακα ενοχλητικος.

    Απάντηση
  5. Θωμάς
    Θωμάς says:

    Με όλο το σεβασμό προς την Ισπανία αλλά το περσινό τραγούδι ήταν πολύ καλύτερο από τα φετινά. Ας επιλέξουν το χορευτικό κομμάτι τουλάχιστον διότι με την μπαλάντα, χωρίς υπερβολή, χασμουρήθηκα! Καλή επιτυχία όπως και να έχει στην Ισπανία! ✌️

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *