Ισπανία: Με το “Voy A Quedarme” ο Blas Cantó στην Eurovision 2021!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Destino Eurovisión, το σόου μέσα από το οποίο η Ισπανία επέλεξε το τραγούδι με το οποίο ο Blas Canto θα εκπροσωπήσει την χώρα του στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η επιλογή του κοινού ήταν με 58% ήταν η μπαλάντα, Voy a quedarme (Θα μείνω).

Το σόου

Το Destino Eurovision παρουσίασαν οι Tony Aguilar και Julia Varela. Είδαμε εκτός φυσικά του Blas Canto, λαμπερούς καλεσμένους, όπως οι πρώην eurostars Edurne και Pastora Soler.

Η επιλογή του νικητήριου τραγουδιού έγινε αποκλειστικά μέσω της διαδικτυακής ψηφοφορίας των fans σε Ισπανία και εξωτερικό. Το κοινό είχε την δυνατότητα να ψηφίζει από τις 10 Φεβρουαρίου, όταν και δόθηκαν στην δημοσιότητα τα δύο υποψήφια τραγούδια:

  1. Voy a quedarme
  2. Memoria

Το νικητήριο τραγούδι υπογράφουν οι Blas Cantó, Leroy Sánchez, Daniel Ortega Dangelo και Dan Hammond. Την σκηνοθετική επιμέλεια της εμφάνισης του Blas Canto έχει αναλάβει ο αυστριακός Marvin Dietman, ο οποίος θα σκηνοθετήσει και την Κύπρο, την Βουλγαρία, το Αζερμπαϊτζάν και την χώρα καταγωγής του. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Blas Canto είχε δηλώσει για το τραγούδι που τελικά επιλέχθηκε:

Δεν ξέρω καν πώς να το ορίσω. Είναι ένα απίστευτο τραγούδι, γεμάτο συναίσθημα. Έχει πολλή ευαισθησία και δύναμη και όταν άρχισα να το τραγουδάω ήθελα να ακουστεί ακόμη και η μικρότερη αναπνοή.

Blas Canto

Μπορείτε να ακούσετε το Voy A Quedarme παρακάτω:

Ποιος είναι ο Blas Canto

Ο Blas Cantó είναι 29 χρονών και έχει γίνει γνωστός στην Ισπανία αρχικά ως μέλος του boyband Auryn. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της γενιάς τους και η επιλογή του σίγουρα εκπλήσσει ευχάριστα, αφού η Ισπανία δεν μας έχει συνηθίσει σε επιλογές καταξιωμένων καλλιτεχνών. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέεται με τον διαγωνισμό, αφού το 2004 είχε λάβει μέρος στον εθνικό τελικό της Ισπανίας για την Junior Eurovision και το 2011 δοκίμασε την τύχη του στον εθνικό τελικό για την κανονική Eurovision με το συγκρότημα Auryn. To 2020 o καλλιτέχνης είχε επίσης επιλεγεί εσωτερικά, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ισπανία στον διαγωνισμό, με το τραγούδι UniversoTην ημέρα που ανακοινώθηκε η ακύρωση της Eurovision 2020, η TVE επιβεβαίωσε τον Blas Canto ως εκπρόσωπο της χώρας και στην Eurovision 2021.

Η Ισπανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Η Ισπανία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό το 1961 και έκτοτε έχει συμμετάσχει 59 φορές. Αυτή δηλαδή θα είναι η 60η συμμετοχή της στην Eurovision! Από το 1961 δεν έχει λείψει ποτέ από τον τελικό του διαγωνισμού. Έχει κερδίσει δύο φορές και μάλιστα συνεχόμενα, το 1968 και το 1969. Η τελευταία φορά που μπήκε στην πρώτη πεντάδα ήταν το 1995, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια το καλύτερο αποτέλεσμα της ήταν η δέκατη θέση που έλαβε δύο φορές, το 2012 και το 2014. Το 2019 εκπροσώπησε την χώρα ο Miki με το La Venda, καταλαμβάνοντας την 22η θέση.

Η Ισπανία ως μέλος των Big5 συμμετέχει αυτομάτως στον τελικό της Eurovision 2021, στις 22 Μάϊου, ενώ θα ψηφίσει και στον δεύτερο ημιτελικό!

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η τύχη της Ισπανίας στην Eurovision 2021;

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    μη χείρον, βέλτιστον στη περίπτωση του Blas. Και τα δύο ήταν στα επίπεδα του μετρίου. Το νικητήριο, όμως ήταν ελαφρά καλύτερο, στήθηκε καλύτερα και αναδεικνύει καλύτερα τις φωνητικές ικανότητες του Blas, θεωρώ κάτι θα πάρει απο επιτροπές αλλά δύσκολα θα αποφύγει(ξανά) το battom5 η Ισπανία. Αισίως φτάσαμε στα πρώτα 10 τραγούδια για φέτος, και το επίπεδο είναι αρκετα ικανοποιητικό!!
    Για την ώρα:
    10. Νορβηγία 4/10
    09.Ισπανία 5.5/10
    08. Αλβανία 5.5/10 (ελπίζω το revamp να το φέρει στο 2021)
    07. Τσεχία 6/10
    06. Κροατία 6/10
    05. Ισραήλ 7/10
    04. Ουκρανία 8,5/10
    03. Φιλανδία 9/10
    02.Γαλλία 9/10
    01. Λιθουανία 9,5/10

    Απάντηση
  2. Βαγγέλης
    Βαγγέλης says:

    Περισσότερη ώρα του πήρε το κομμωτήριο παρά να γράψουν αυτό το τραγούδι. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, αυτή η καούκα ή οι τσιρίδες που βγάζει.

    Κάτι πρέπει να γίνει με το χάλι της Ισπανίας στη Eurovision. Να παρέμβει ο ΟΗΕ ή κάτι τέτοιο.

    Απάντηση
  3. Takis
    Takis says:

    Το βρίσκω βαρετό και η εναλλακτική δυστυχώς ακόμα χειρότερη. Γενικά νομίζω θα έπρεπε να κινηθούν σε πιο “αξιομνημόνευτα” τραγούδια για να αντισταθμίσουν το μειονέκτημα οτι το τραγούδι τους ακόυγεται μόνο μια φορά απευθείας στον τελικό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *