Ιταλία: Δεν θα αποκλειστούν από το Sanremo 2021 οι Fedez & Francesca Michielin ανακοίνωσε η RAI!

Είναι το θέμα που απασχολεί τους διοργανωτές του Sanremo 2021 τα τελευταία 24ωρα. Το μικρό απόσπασμα του Chiamami per nome, που δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram o Fedez ήταν αρκετό για να τον βάλει σε περιπέτειες. Τελικά η RAI σε ανακοίνωση της ενώ καταδικάζει την πράξη του δημοφιλούς ράπερ, αναφέρει ότι το τραγούδι δεν θα αποκλειστεί από το φεστιβάλ.

Το χρονικό

Πιθανότατα εκ παραδρομής ο Fedez δημοσίευσε βίντεο χωρίς ήχο από τις πρόβες με την Francesca Michielin, αλλά μία από τις ιστορίες διάρκειας εννέα δευτερολέπτων δημοσιεύθηκε με ήχο. Ο Fedez αντιλαμβανόμενος το λάθος του, σχεδόν αμέσως το διέγραψε. Τα λίγα όμως λεπτά που ήταν δημοσιευμένο ήταν αρκετά ώστε οι ακόλουθοι του στο Instagram να το κατεβάσουν και να το επαναδημοσιεύσουν σε άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube.

H υπόθεση στην συνέχεια εξετάστηκε από την RAI και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, τον Amadeus. Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα τραγούδια του διαγωνισμού πρέπει να μην έχουν δημοσιευθεί νωρίτερα και οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να μην εκτελέσουν, να μεταδώσουν και / ή να τα χρησιμοποιήσουν πριν από την εκδήλωση, εν όλω ή εν μέρει. Ωστόσο, το εν λόγω σκηνικό έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, χωρίς όμως να υπάρξει τελικά ακύρωση.

Δεν ακυρώνεται το Chiamami per nome

Η απόφαση της RAI όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Republicca είναι να μην ακυρωθεί η συμμετοχή των Fedez & Francesca Michielin, που αυτή την στιγμή είναι και το πρώτο φαβορί για την νίκη, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.

… ενώ εκφράζουμε σοβαρή καταδίκη για το περιστατικό, δεν αισθανόμαστε ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα σχετικά με αυτό. Η διάρκεια της ερμηνείας στο βίντεο – δημοσιεύτηκε και στη συνέχεια διαγράφηκε από τον καλλιτέχνη – αποδεικνύεται εξαιρετικά μικρή και δεν αποκαλύπτει αυτό το κομμάτι αυτό καθαυτό, το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί ευρέως διαδεδομένο και ως εκ τούτου διατηρεί το καινοτόμο χαρακτηριστικό που απαιτείται από τους κανονισμούς της εκδήλωσης.

Μπορείτε να δείτε το επίμαχο βίντεο παρακάτω:

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Sanremo 2021 θα διεξαχθεί από τις 2 έως και τις 6 Μαρτίου 2021.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Sanremo 2021!

Πηγή: La Republicca
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *