Νορβηγία: Η σειρά εμφάνισης στον τελικό του MGP 2021!

Μετά την ολοκλήρωση των πέντε ημιτελικών, αλλά και του γύρου της δεύτερης ευκαιρίας, έχουμε τους 12 φιναλίστ στο MGP 2021, που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Νορβηγίας το προσεχές Σάββατο 20 Φεβρουαρίου. Πριν λίγο η δημόσια τηλεόραση της χώρας, NRK, ανακοίνωσε την σειρά εμφάνισης των συμμετεχόντων.

Η σειρά εμφάνισης

Την βραδιά θα ανοίξει ο Atle Pettersen και θα την κλείσει ο Jorn, που προήλθε από την δεύτερη ευκαιρία. Αναλυτικά:

  1. Atle Pettersen – «World on Fire»
  2. Raylee – «Hero»
  3. Stavangerkameratene – «Who I Am»
  4. KIIM – «My Lonely Voice»
  5. Blåsemafian feat. Hazel – «Let Loose»
  6. Emmy – «Witch Woods»
  7. TIX – «Fallen Angel»
  8. Kaja Rode – «Feel Again»
  9. Rein Alexander – «Eyes Wide Open»
  10. IMERIKA – «I Can’t Escape»
  11. KEiiNO – «Monument»
  12. Jorn – «Faith Bloody Faith»

Η ψηφοφορία

Ο τελικός νικητής θα προκύψει μόνο από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού σε τρεις όμως φάσεις. Αρχικά θα περάσουν τα τέσσερα τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους. Στην συνέχεια εκ του μηδενός το κοινό θα ψηφίσει ξανά. Αυτή την φορά τα δύο τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους θα προκριθούν στον χρυσό τελικό. Εκεί και πάλι η ψηφοφορία θα μηδενιστεί και το κοινό θα κληθεί αν επιλέξει μεταξύ αυτών των δύο, τον εκπρόσωπο της Νορβηγίας στην Eurovision 2021.

Λόγω των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας του τελικού στον περσινό τελικό του MGP, όπου το σύστημα έπεσε και τους τέσσερις προκριθέντες στον επόμενο γύρο αποφάσισε μία ολιγομελής επιτροπή, η NRK φέτος ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει ορισμένες συμπληρωματικές λύσεις σε περίπτωση απροσδόκητων τεχνικών δυσκολιών.

Θα υπάρχει η δυνατότητα της ψηφοφορίας και μέσω sms, εκτός της διαδικτυακής εφαρμογής, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για μία επιτροπή από 1.000 όμως άτομα, που έχουν παρακολουθήσει τους ημιτελικούς και θα έχουν δώσει την βαθμολογία τους, η οποία και θα αντικαταστήσει την ψηφοφορία του κοινού στην περίπτωση που υπάρξουν παρόμοια τεχνικά προβλήματα.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο τελικός νικητής του MGP 2021;

Πηγή: NRK

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Amesc
    Amesc says:

    Τα στοιχήματα μέχρι στιγμής βγάζουν τους Keiino νικητές με μια καλή απόδοση κι’ολας αλλά πραγματικά – ειδικά φέτος- φαίνεται ότι οι στοιχηματικές στηρίζονται αρκετά στην άποψη των eurofan και των διαφόρων poll τους και όχι στο τι θα ψήφιζαν αυτοί που όντως έχουν το δικαίωμα νά το κάνουν.
    Έτσι στη Νορβηγία βλέπουμε πολλά στοιχήματα να παρουσιάζουν τους Keiino σχετικά εύκολα ως νικητές, χωρίς να υπολογίζουν ότι πχ ο tix είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα του και ήδη το τραγούδι του έχει πολλά ακούσματα στο spotify. Ή ακόμη και στη Σουηδία αρκετοί έχουν ξεγράψει τον Danny ή τον Eric για την Dotter χωρίς να σκεφτούν ότι και οι δύο τους είναι αρκετά δημοφιλείς και εκτός mello. Το ίδιο συνέβη και στην Κροατία, την Αλβανία…
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή βλέπουμε τους Keiino να έχουν ευνοηθεί ως προς τη σειρά εμφάνισης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ακούσουμε και τις στοιχηματικές και να τους βγάλουμε ήδη νικητές (αν και προσωπικά και εγώ αυτούς θέλω). Θα είναι ένας ενδιαφέρον τελικός που μπορεί να κρύψει και καμιά έκπληξη…

    Απάντηση
    • Βαγγέλης
      Βαγγέλης says:

      Επειδή όμως η σειρά εμφάνισης καθορίζεται από τους παραγωγούς της εθνικής επιλογής, φαίνεται ξεκάθαρα ότι «βλέπουν» (ή προτιμούν) για τη νίκη κάποιο από τα τραγούδια στις θέσεις #9, #10 ή #11. Για τη Raylee δεν το συζητάω, την έχουν ξεγράψει όπως και τη Nina στον τελικό της Κροατίας.

      Απάντηση
  2. Takis
    Takis says:

    Το καλό είναι ότι έχουμε έναν ωραίο τελικό με ενδιαφέρουσες συμμετοχές και και πολύ προσεγμένες εμφανίσεις. Προσωπικό αγαπημένο, και ήδη στη Spotify λίστα μου, το Let Loose.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *