Σλοβενία: Ακούστε το Amen της Ana Soklic για την Eurovision 2021!

Ολοκληρώθηκε το EMA 2021, το οποίο φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν έχει διαγωνιστικό περιεχόμενο. Η εκπρόσωπος της Σλοβενίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2021, Ana Soklic παρουσίασε το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνισθεί στο Ρότερνταμ. Πρόκειται για το Amen, που υπογράφει η ίδια ομάδα που ήταν και πίσω από την περσινή της συμμετοχή.

Mε το Amen η Ana Soklic στo Ρότερνταμ

Από τα 191 τραγούδια που υποβλήθηκαν στην δημόσια τηλεόραση της Σλοβενίας, μία επιτροπή επέλεξε σε δύο φάσεις το Amen, ως συμμετοχή της χώρας για τον φετινό διαγωνισμό.

Στο αποψινό σόου παρακολουθήσαμε τις προετοιμασίες της Ana για το EMA και τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αλλά και ένα μίνι αφιέρωμα για τα 60 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Σλοβενίας (ως μέρος της Γιουγκσλαβίας) στη Eurovision.

Παρουσιαστές του EMA 2021 ήταν οι Lea Sirk (Σλοβενία Eurovision 2018) και Nejc Šmit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι το δεύτερο τραγούδι στην Eurovision 2021 με τον ίδιο τίτλο, αφού και η Αυστρία θα συμμετάσχει με ένα τραγούδι που έχει τον τίτλο Amen. Τελευταία φορά αυτό συνέβη το 2015, όταν Γεωργία και Μάλτα εκπροσωπούνταν στον διαγωνισμό με το Warrior.

Μπορείτε να ακούσετε το Amen παρακάτω:

Λίγα λόγια για την Ana Soklic

Η Ana Soklic είναι 36 χρονών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σάβιτσα της Σλοβενίας. Από μικρή ασχολήθηκε με την μουσική, σπουδάζοντας σε καλλιτεχνικά σχολεία. Είναι τραγουδοποιός, αφού κατά βάση ερμηνεύει και τα δικά της τραγούδια. Από το 2013 που είναι ενεργή δισκογραφικά, έχει κυκλοφορήσει έξι singles. Ήταν η νικήτρια του EMA 2020 και εκπρόσωπος της Σλοβενίας στον περσινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που ακυρώθηκε. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Europe Shine A Light, πως θα έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει εν νέου την Σλοβενία στην Eurovision 2021, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

H Σλοβενία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Αυτή θα είναι η 26η συμμετοχή της Σλοβενίας στον διαγωνισμό. Το ντεμπούτο της ως ανεξάρτητη χώρα πραγματοποιήθηκε το 1993. Έκτοτε έχει απουσιάσει μόλις δύο φορές. Είναι η χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας με τις περισσότερες συμμετοχές. Η καλύτερη θέση της Σλοβενίας στην Eurovision είναι η έβδομη και την κατέκτησε δύο φορές (1995 και 2001).

Ως μέλος της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, Σλοβένος καλλιτέχνης εκπροσώπησε την χώρα τέσσερις φορές. Η πρώτη ήταν το 1961, εξού και τα 60 χρόνια φέτος, παρουσίας της χώρας στον διαγωνισμό.

Το 2019 η Σλοβενία εκπροσωπήθηκε από το ντουέτο των Zala Kralj και Gasper Santl, με το τραγούδι Sebi. Το τραγούδι κατέλαβε την έκτη θέση στον ημιτελικό και την 15η στον τελικό με 105 βαθμούς.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Σλοβενία θα διαγωνισθεί, στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού, του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μάϊου.

Ποια θα είναι η τύχη του Amen και της Ana Soklic στο Ρότερνταμ; Έχει ελπίδες πρόκρισης;

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το “amen” λοιπόν(μα τέτοια συνεννόηση με την Αυστρία πια) είναι το τελευταίο τραγούδι(λογικά) που ακούμε πριν τον βομβαρδισμού που θα ακολουθήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες, ως και τα μέσα Μαρτίου όπου περιμένουμε την ανακοίνωση 27(!) συμμετοχών. Στα της Σλοβενίας, εμένα και το περυσινό voda μου άρεσε κάπως ειδικά μετά το revamp. Το amen είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο με το περσινό, η ερμηνεύτρια πάντως καταπληκτική. Ελπίζω να προκριθεί η Σλοβενία αν και λίγο δύσκολο αφού ο πρώτος ημιτελικός, όπως και ο δεύτερος νομίζω, θα ναι λίγο ως πολύ απρόβλεπτοι (βλ 2018). Από εμένα 7-/10.
    Η κατάταξη μου για τις ως τώρα 14 συμμετοχές:
    14. Νορβηγία 4/10
    13. Ισπανία 5/10
    12. Γερμανία 5,5/10
    11.Αλβανία 5,5/10
    10. Κροατία 6/10
    09.Τσεχία 6/10
    08. Ιρλανδία 6,5/10
    07. Σλοβενία 7-/10
    06. Ισραήλ 7/10
    05. Κύπρος 7/10
    04. Ουκρανία 8,5/10
    03. Φιλανδία 9/10
    02. Γαλλία 9/10
    01. Λιθουανία 9,5/10
    Αν εξαιρέσω την πρώτη 4άδα μου, νομίζω ότι το φετινό επίπεδο κυμαίνεται για την ώρα σε μέτρια γενικά επίπεδα. Για να δούμε τις υπόλοιπες συμμετοχές και τί μπορεί να καταφέρει και το δικό μας “last dance” (εύχομαι κάτι καλό)
    ΥΓ. Πάντως το τραγούδι της Σλοβενίας θα το αποθέωνε το κόμμα Χριστιανών της Κύπρου 😛

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Απίστευτα πομπώδες.
    Ασχολίαστοι οι στίχοι.
    Σαφέστατο πισωγύρισμα σε σχέση με πέρυσι.

    Μέχρι στιγμής:
    Γαλλία/France
    Λιθουανία/Lithuania
    Ουκρανία/Ukraine
    Φινλανδία/Finland
    Αλβανία/Albania
    Ιρλανδία/Ireland
    Κροατία/Croatia
    Νορβηγία/Norway
    Ισραήλ/Israel
    Τσεχία/Czech Republic
    Κύπρος/Cyprus
    Ισπανία/Spain
    Σλοβενία/Slovenia
    Γερμανία/Germany

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *