Σουηδία: Η γενική πρόβα του δεύτερου ημιτελικού του Melodifestivalen 2021! (Live)

Ξεκίνησε η γενική πρόβα του δεύτερου ημιτελικού του Melodfestivalen 2021. Εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο. Δεν έχετε παρά να ανανεώνεται το άρθρο κάθε τόσο, για να διαβάζετε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας!

Η βραδιά ξεκινά με τους παρουσιαστές μας, Oscar Zia & Anis Don Demina, να ερμηνεύουν τις παλαιότερες συμμετοχές τους στο Melodifestivalen. Αφού μας καλησπερίσουν, καλωσορίζουν στην σκηνή τον Christer Bjorkman. Τα πάντα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν στην Annexet Arena!

  • Anton Ewald – “New Religion”

Οι δύο παρουσιαστές ανακρίνουν τον Anton στο εισαγωγικό βιντεάκι που βλέπουμε πριν κάθε εμφάνιση. Από ότι αντιλαμβάνομαι τον ρωτάνε για τις προηγούμενες συμμετοχές του και το New Religion. Είναι πολύ λαμπερός στην σκηνή και πολύ πιο άνετος από ότι ήταν στις πρώτες πρόβες. Φωνητικά επίσης έχει βελτιωθεί και δεν τον σκεπάζουν τα προηχογραφημένα backing vocals. Λέιζερ, σκοτεινά χρώματα και μια γέφυρα που θυμίζει αρκετά παλαιότερες συμμετοχές του διαγωνισμού. Αν και αρχικά δεν πίστευα ότι μπορεί να προκριθεί απευθείας, τελικά δεν είναι διόλου μα διόλου απίθανο!

Ακολουθεί άλλο ένα βιντεάκι με τους δύο παρουσιαστές μέσα σε ένα αμάξι, όπου ακούν διάφορα τραγούδια του Melodifestivalen, σχολιάζοντας και φυσικά τραγουδώντας τα!

  • Julia Alfrida – “Rich”

Μετά την απαραίτητη ανάκριση από τους Οscar και Anin βλέπουμε στην σκηνή την Julia. Η Julia Alfrida έρχεται από τον ραδιοφωνικό διαγωνισμό P4 Nasta. Μέχρι στιγμής κανένας καλλιτέχνης από το P4 Nasta δεν έχει καταφέρει να προκριθεί καν στην δεύτερη ευκαιρία. Είναι επίσης καλύτερη και πιο άνετη σε σχέση με τις πρώτες πρόβες. Διεκπεραιώνει αρκετά καλά την μικρή χορογραφία που έχει. Πίσω της βλέπουμε διάφορα πρόσωπα να τραγουδούν μαζί της, ενώ στο τέλος και μια τρισδιάστη καρδιά ως γραφικό. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στο τέλος των ερμηνευτών βλέπουμε διάφορους φανς τους να πανηγυρίζουν, ακριβώς όπως στο MGP 2021.

  • WAHL feat. SAMI – “90-talet”

Στην καθιερωμένη συνέντευξη ο SAMI παίζει με την μελόντικα του παλαιότερες συμμετοχές του Melodifestivalen. Είναι το πρώτο τραγούδι με πολύχρωμη παρουσίαση, γιατί η αλήθεια είναι ότι τα δύο προηγούμενα ήταν αρκετά σκοτεινά. Ένα εύθυμο τραγούδι που μπορεί να κάνει την έκπληξη. Χαρούμενο και οι δύο ερμηνευτές του μεταφέρουν την θετική του ενέργεια στην σκηνή και από εκεί στις οθόνες. Τέσσερις χορευτές σε ένα πολύχρωμο φόντο! Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν προκριθεί. Σίγουρα δεύτερη ευκαιρία.

  • Frida Green – “The Silence”

Η Frida Green ερμηνεύει ένα τραγούδι που υπογράφει η ομάδα που βρίσκονταν πέρσι πίσω από το Kingdom Come της Anna Bergendahl. Η Frida Greem επιβεβαιώνει το επίθετο της και είναι ντυμένη καταπράσινα! Είναι μία mainstream μπαλάντα που κατά την άποψη μου πάντοτε έχει χώρο στην Eurovision, μην ξεχνάμε ότι στο Melodifestivalen ψηφίζουν με τις ηλικιακές κατηγορίες, κάτι μου λέει ότι οι άνω των 40 θα ψηφίσουν μαζικά το Silence. Κατά τ’ άλλα πράσινο και το φόντο, μετά την γέφυρα του τραγουδιού που είναι άκρως εντυπωσιακή εμφανίζονται δύο ερμηνευτές στα φωνητικά και πυροτεχνήματα. Φωνητικά είναι άψογη. Νομίζω ότι θα είναι σίγουρα στην δεύτερη ευκαιρία και ίσως να κάνει την έκπληξη για κάτι καλύτερο.

  • Eva Rydberg & Ewa Roos – “Rena rama ding dong”

Οι Eva Rydberg & Ewa Roos είναι φίλες πάνω από 50 χρόνια και αυτό όσο να πεις στην σκηνή φαίνεται. Μια ρετρό καθαρά σουηδική συμμετοχή. Σίγουρα οι μεγαλύτερες ηλικίες θα συγκινηθούν, δύσκολα όμως θα πάρει μεγάλες βαθμολογίες από τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Το τραγούδι είναι ουσιαστικά μια συζήτηση μεταξύ τους. Χρυσό φόντο και τέσσερις χορευτές, αν μας επιτρέπεται ο όρος. Χορεύουν και οι ίδιες στο τέλος! Χαριτωμένο. Θα το δούμε πιστεύω στον β γύρο ψηφοφορίας.

Αμέσως μετά βλέπουμε τους δύο παρουσιαστές και πάλι μέσα στο αυτοκίνητο να συναντούν άλλους θρύλους του Melodifestivalen! Οι Σουηδοί αποδεικνύουν ότι ξέρουν να κάνουν τηλεόραση για μία ακόμα φορά.

  • Patrik Jean – “Tears Run Dry”

Ο Patrik Jean ήταν πέρσι ένας εκ των δημιουργών της συμμετοχής των The Mamas, Move. Φέτος αποφάσισε να συμμετάσχει ως ερμηνευτής. Στην σκηνή εμφανίζεται στο κέντρο ο Patrik Jean περιστοιχισμένος από τέσσερις χορευτές. Αρκετό παιχνίδια με τους φωτισμούς και τους προβολείς, ειδικά στο ρεφρέν, ενώ έχουμε και dry ice. Το τραγούδι είναι στο στυλ του Move θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί. Κοντινά και φαλτσέτα στην γέφυρα του τραγουδιού. Θα τολμήσω να πω ότι ο Patrik Jean έχει αρκετά δύσκολο έργο αύριο.

  • Dotter – “Little Tot”

Η Dotter επιστρέφει στο Melodifestivalen μετά από την οριακή δεύτερη θέση που έλαβε πέρσι με το Bulletproof. Άλλη μία σκοτεινή συμμετοχή ως προς το τηλεοπτικό, αν και οι στίχοι του τραγουδιού είναι σχετικά αισιόδοξοι, αναφερόμενοι στην νέα γενιά και στην ανάγκη να μην γίνουν σαν εμάς! Φοράει μία μαύρη φόρμα, σκοτεινά χρώματα στην σκηνή και στους φωτισμούς. Έχει μαζί της δύο άνδρες και δύο γυναίκες χορευτές. Στο δεύτερο ρεφρέν ανεβαίνει επάνω σε μία εξέδρα. Στην γέφυρα ξαπλώνει κάτω (Dotter είναι αυτή…). Γρήγορα πλάνα και μία εξαφάνιση στο τέλος. Είναι το φαβορί για την νίκη όλου του Melodifestivalen αυτή την στιγμή και όχι άδικα!

Αφού δούμε ένα μικρό βίντεο για να θυμηθούμε τις εμφανίσεις, μεταφερόμαστε στο “Μουσείο του Melodifestivalen” όπου ένας κυριούλης που αγνοώ το όνομα του μας παρουσιάζει διάφορα πορτρέτα νικητών του Melodifestivalen και κάνει μία μικρή ιστορική αναδρομή.

Όλοι οι καλλιτέχνες μετά εμφανίζονται στην σκηνή και έχουμε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Στα εικονικά αυτά αποτελέσματα στο Β γύρο προκρίθηκαν:

  • Anton Ewald
  • Julia Alfrida
  • Patrik Jean
  • Dotter
  • Eva Rydberg & Ewa Roos

Aκόμα ένα βίντεο με τους πέντε προκριθέντες και μία μικρή υπενθύμιση των εμφανίσεων τους.

Πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων οι δύο παρουσιαστές τραγουδούν ξανά, κάτι χιουμοριστικό από ότι καταλαβαίνω.

Τα τελικά (εικονικά) αποτελέσματα ανακοινώνει ο Christer Bjorkman.

Απευθείας στον τελικό πηγαίνουν οι:

Dotter

Patrik Jean

Στον δεύτερο γύρο οι:

Eva Rydberg & Ewa Roos

Julia Alfrida

Η πρόβλεψη μου

Μετά τα όσα είδα πιστεύω ότι τα δύο τραγούδια που θα αποκλειστούν από τον Β γύρο ψηφοφορίας είναι οι Julia Alfrida και Patrik Jean.

Δεύτερη ευκαιρία: Frida Green και WAHL feat. SAMI.

Τελικός: Dotter και Anton Ewald

Η Dotter είναι δεδομένη φυσικά, για την δεύτερη θέση θα δοθεί μάχη αν και πιστεύω ότι ο Anton Ewald έχει το προβάδισμα.

Ποιος πιστεύετε ότι θα προκριθεί απευθείας στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό του Melodifestivalen;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2021!

Πηγή φωτογραφιών: SVT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *