Σουηδία: Σήμερα ο 1ος ημιτελικός του Melodifestivalen 2021!

Ανοίγει απόψε η αυλαία για το Melodifestivalen 2021, με τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της φετινής σουηδικής εθνικής επιλογής. Τέσσερις ημιτελικοί, μία διαδικασία δεύτερης ευκαιρίας και ο μεγάλος τελικός θα μας κρατήσουν συντροφιά από σήμερα έως και τις 13 Μαρτίου, όταν και θα έχουμε την επίσημη ανάδειξη του εκπροσώπου της Σουηδίας στη Eurovision 2021.

Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό, 7 συμμετοχές διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τον τελικό, ενώ ακόμη δύο συμμετοχές θα προκριθούν στην βραδιά της Δεύτερης Ευκαιρίας στις 6 Μαρτίου.

Οι διαγωνιζόμενοι

  1. Kadiatou – “One Touch” 
  2. Lillasyster – “Pretender”
  3. Jessica Andersson – “Horizon”
  4. Paul Rey – “The Missing Piece”
  5. Arvingarna – “Tänker inte alls gå hem”
  6. Nathalie Brydolf – “Fingerprints”
  7. Danny Saucedo – “Dandi dansa”

Ο συγκεκριμένος πρώτος ημιτελικός περιλαμβάνει αρκετούς παλιούς μας γνώριμους. Ο Danny Saucedo, επιστρέφει φέτος για την τέταρτή του συμμετοχή σε Melodifestivalen, όντας ένα από τα φαβορί για την νίκη. Η Jessica Anderson κέρδισε το Melodifestivalen 2003 ως ντουέτο με τους Fame. Αυτή θα είναι η έκτη φορά που συμμετέχει ως σόλο καλλιτέχνης, έχοντας το απόλυτο σε παρουσίες σε τελικούς.

Οι Arvingarna έχουν νικήσει στο παρελθόν στο Melodifestivalen και εκπροσώπησαν την Σουηδία στην Eurovision 1993. Μετά την πετυχημένη τους παρουσία στο Melodifestivalen 2019, το δημοφιλές συγκρότημα επιστρέφει με ένα τραγούδι στα σουηδικά από τους μετρ του είδους, Thomas G:son (με 60 τραγούδια στο Melodifestivalen) και τον Bobby Ljunggren (με 50 τραγούδια στο Melodifestivalen).

Τέλος, ο Paul Rey, μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο περσινό Melodifestivalen, επιστρέφει. Το τραγούδι μεταξύ άλλων υπογράφει η Laurell Barker, που έχει αρκετές συμμετοχές στο ενεργητικό της τόσο στο Melodifestivalen, όσο και στον διαγωνισμό της Eurovision. Η Laurell Barker είναι, μάλιστα, μία εκ των δημιουργών του “El Diablo”, της κυπριακής συμμετοχής στην Eurovision 2021.

Ο πρώτος ημιτελικός του Melodifestivalen θα μεταδοθεί ζωντανά στις 21:00 ώρα Ελλάδας το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στην Annexet Arena της Στοκχόλμης, με παρουσιαστές τους Christer Björkman και Lena Philipsson.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον πρώτο ημιτελικό του Melodifestivalen πατώντας ΕΔΩ .

Ποια δύο τραγούδια πιστεύετε θα πάρουν την απευθείας πρόκριση για τον τελικό της 13ης Μαρτίου;

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *